v1989

1989

KESÄILLAN KONSERTIT

Helsinki I:n perinteisen vuosittaisen varainhankintatapahtuman järjestämisestä ovat vastanneet Anja-Maija Leppänen ja Marita Viitasalo.

Ensimmäinen Kesäyön konsertti oli torstaina 1. kesäkuuta v.1989 klo 21. Paikka oli Kansallissali. Musiikki oli kesäyötunnelmaista ja kuulijat tyytyväisiä, vaikka konsertin alkamisaikaa pidettiinkin turhan myöhäisenä.

Niinpä seuraavana vuonna aloitettiin jo klo 20 ja sarjan nimeksi tuli joko Kevätillan tai Kesäillan konsertti, riippuen siitä, onko konsertti touko- vai kesäkuussa. Silloin myös vakiintuivat esiintyjät siten, että Marita Viitasalon lisäksi aina on laulaja ja instrumentalisti.

Vuosina 1991- 1993 konserttipaikakkana toimi Astoria-sali.

Vuonna 1994 siirryttiin Ritarihuoneeseen, joka siitä lähtien on ollut kaunis ja arvokas konserttipaikka. Johtuneeko ympäristöstä vai kasvaneista vaatimuksista, että pöytien koristeluun ja kattamiseen on kiinnitetty runsaasti huomiota. Eija Gyllenbögel ja Dorrit von Fieandt pääkattajina ovat tuoneet paikalle upeimmat maljakkonsa ja tarjoiluvatinsa, kukkatukusta on noudettu paljon kukkia ja kauimpana asuvien zontien pihoilta on tuotu suuria kevätvihreitä oksia.

Kerho pianotaiteilija Marita Viitasalo on vuodesta toiseen saanut arvostetuimmat laulajat ja lupaavimmat nuoret instrumentalistit esiintyjiksi. Vuodesta 2000 on myös jaettu pieni stipendin jollekin lupaavalle naispianistille ja kuultu hänen soittoaan. Kerho on päättänyt nimetä stipendin Marita Viitasalo-stipendiksi.

Ohjelmisto on ollut monipuolista: kamarimusiikin helmiä, liedejä, ooppera-aarioita. Usealle kuulijalle konsertti on mahdollisesti ainoa musiikki-tapahtuma vuoden aikana ja mahdollisuus tulla kauniiseen Ritarihuoneen saliin kesän kynnyksellä on muodostunut miellyttäväksi traditioksi sekä yleisölle että järjestäjille.

 

Vuoden 2019 konsertissa metsosopraano Niina Keitel, säestäjänä Marita Viitasalo