o19853

1985

HYVINKÄÄN ZONTAKERHO

Hyvinkään Zontakerho on osallistunut kansainväliseen toimintaan mm. seuraavalla tavalla.

Tansanialainen lääninrovasti Atupokile Mbilita ja pappi Ruth Mwalwega vierailijat Hyvinkään seurakunnassa v. 2007. Seurakunta kutsui minut puheenjohtajana ja Kirsi Nickelsin sihteerinä lounaalle heidän kanssaan. Atupokile kertoi, että hän haluaisi opiskella lisää, mutta hänellä ei ole taloudellisia mahdollisuuksia. Siitä saimme ajatuksen, että me Hyvinään Zontat voisimme kouluttaa hänet.

Alkoi pitkäaikainen varojen keruu tähän projektiin. Kirjoitimme asiasta paikalliseen lehteen, joten saimme kivasti yrityksiltä tukirahoja. Meidän työnä oli järjestää kaikissa mahdollisissa tilaisuuksissa ns. tauluarpajaiset. Saimme lahjoituksina tauluja, jotka olivat pääpalkintoina.

Atupokilen oli tarkoitus mennä opiskelemaan Tumain yliopistoon, mutta sinne hänen pohjakoulutuksensa ei riittänyt. Hän hakeutui naapurivaltio Zambian Mindolo Ecumentical Foundation kouluun.

Zambian koulun maksut olivat paljon kalliimmat kuin Tumain yliopiston maksut, mutta jatkoimme varojen keruuta ja saimme 8000 USD summan kokoon. Woman’s Leadership and Developement koulutus alkoi v 2009 ja se kesti yhdeksän kuukautta.

Lähetystyöntekijä Marjatta Puisto, joka osaa Tansanian kieltä, soitti Atupokilelle pitkän puhelun ja auttoi käytännön järjestelyissä.

Valmistuttuaan Atupokile jatkoi töitään Tansaniassa. Hän eteni urallaan ja valittiin piispaksi jonkun ajan kuluttua. Naispiispana olo on Afrikassa harvinaista, joten olemme ylpeitä hänen saavutuksestaan.

Kanssakäyminen Atupokilen kanssa on sähköposteilla ja kirjeillä jatkunut tähän päivään asti.

Kyllikki Rantala