v19882

1988

HELSINGIN CONVENTION
Eija Salo

Eija Salo kertoo historiikissa ” Löytöretki menneisyyteen Zonta-kerho Helsinki II 1950 -2000 historiikki”

”Koko kerhon kohdalla vuosikymmenen huipennus oli luonnollisesti Helsingissä pidetty yleiskokous vuonan 1988. Siinä koko kerho pani itsensä likoon tavalla, jota en ole ennen nähnyt. Jo edeltävät kaksi vuotta olivat työntäyteisiä, mutta varsinkin vuoden 1988 kevät ja kesä erittäin kiivastahtisia. Muistoja jos jonkinlaisia lienee itse kullakin tämän kokouksen tiimoilta, itselleni on jäänyt mieleen ylevien ja tärkeiden asioiden lisäksi kaksi tapausta, toinen luontevassa inhimillisyydessään mieleenpainuva, toinen inhimillisessä pikkumaisuudessaan huvittaa.

Tuon kesän kovimmat helteet taisivat sattua juuri kokouksemme aikoihin ja Arctia, joka veloitti pienimmästäkin asiasta, tarjoili vettkin vain maksusta. Silloin puuttui asiaan ensiapua johtanut Aune Brotherus, joka korkeimman omakätisesti otti ohjat ja rupesi toisten avustamana täyttämään vesikannuja ja jakamaan vettä janoisille kanssasisarille suuren kokoussalin ulkopuolella. Jonoa riitti ja Arctian väki jäi toiseksi!

Convention-toimikunta tuli joka aamu kello 7 ennen kokouksen alkua ”käskynjaolle”, eli sopimaan alkaneen päivän toimista ja hoitamaan mahdollisia edellisen päivän asioita. Eräänä aamuna oli puheenjohtaja saanut jlltain amerikkalaiselta delegaatilta valituksen siitä, että messukeskuksen WC-paperi oli värillistä eikä valkoista! Valittajan mukaan siitä voi saada vaikka allergian! Kokous oli jo edennyt siihen mittaan, että toimikunnan nk. pokka ei ihan kaikkea enää kestänyt, niinpä me Katan johdolla saimme kollektiivisen hysteerisen naurukohtauksen, joka kuitenkin antoi uutta energiaa päivän toimiin. Silloin muodissa ollut keltainen WC-paperi jäi edelleenkin messukeskuksen naistenhuoneisiin.”