o19882

1988

ZONTAKERHO TUUSULA-KERAVA-JÄRVENPÄÄ

Kun zontat navetan vintin kuurasivat juhlakuntoon ja päälle järjestivät kunnon pidot

Vuonna 1990 kerho sai valmiiksi jo edellisellä kaudella 1988-1990 aloitetun keskiuusmaalaisia eri alojen taiteilijoita kuvaavan Taiteen siivin 1 -kirjan, joka julkistettiin helluntaina 2.6.1990 Kallio-Kuninkalassa pidetyssä kesäjuhlassa.

Juhlapaikkaa oli vaikea löytää, Kallio-Kuninkalan pääsali oli liian pieni. Zontat keksivät ratkaisun: tiloja esitellessä henkilökunta mainitsi myös vanhan navetan, joka ei ollut enää alkuperäisessä navettakäytössä, sekä navetan vintin! Vintti oli siinä kunnossa missä tällainen paikka yleensä on kun alakerrassa ovat lehmät juottoastioineen. Zontat ihastuivat navetan vinttiin ja päättivät siivota sen juhlakuntoon! Voi sitä yhteistyön tuottamaa riemua ja pölyn lentoa kun zontat kuurasivat tilat juhlakuntoon ja koristelivat ne koivuin. Kaikkiin tarvittaviin tehtäviin eivät zontien fyysiset voimat riittäneet, mutta ei huolta, ”herra-zontat” osallistuivat täysin rinnoin talkoisiin. Kerhon hengen luomisessa ja yhteenkuuluvuuden lisäämisessä tämä juhla valmisteluineen oli ratkaisevan tärkeä.

Muonitusryhmä huolehti tarjoilun järjestämisestä. Tarjolla oli snapsia ja kotijuustoa, myöhemmin illalla lohikeittoa. Juhlavieraita oli n. 130 joita rohkaistiin juhlapukeutumaan ajan hengen mukaisesti. Illan juontajina olivat ”Rva Sininen”-Kaarina Suonperä ja Raimo Lintuniemi.

Juhlan päätteeksi tanssittiin. Illan tuotto oli n. 49 000 mk. Taiteen siivin 1-kirjan painos oli 2000 kpl. Kirjan myynnistä saaman tuoton Zontakerho Tuusula-Kerava-Järvenpää käytti eri avustuskohteisiin kotimaassa ja ulkomailla. Taiteen siivin 2- kirja julkaistiin samoissa tiloissa 30.3.1996.

Tänään, Leonora-Sali Kallio-Kuninkalassa, Sibelius-Akatemian Musiikkikeskuksessa, on se sama NAVETAN VINTTI jonka zontat suursiivosivat juhliaan varten vuonna 1990. Omistaja kunnosti myöhemmin tilan konsertti- ja kokouskäyttöön, Leonora-Saliksi.