v19881

1988

HELSINGIN CONVENTION

Zonta Internationalin Conventiuon pidettiin Helsingissä 3. -7.7.1988. Se teki tuosta suomalaisten zontien vuodesta poikkeuksellisen ja kansainvälisen. Convention oli toinen USA:n ulkopuolella järjestetyistä conventioneista. Osanottajia oli 43 eri maasta ja edustajia kaikkiaan liki 2000. Heistä liki komannesta tuli USAsta ja japanilaisia oli yli sata. Osallistujia oli myös mm. Bruneista, Kolumbiasta, Dominikaanisesta tasavallasta, Irlannista, Taiwanista ym. monista muista zontamaista eri puolilta maailmaa. Suomalaisia oli mukana 424. Heistä moni toimi emäntänä tai apuemäntänä järjestämässä kotikutsuja, joihin osallistui kaikkiaan 1365 Zontaa. Monet Suomen kerhot tapasivat näin ulkomaisten ystävyyskerhojensa jäseniä ja uudet ystävyyssuhteet saivat alkunsa. Past Governor Sinikka Heiskanen järjesti Open House toimintaa, ja ulkomaiset Zontat nauttivat suomalaisten kotien vieraanvaraisuudesta joko ennen tai jälkeen Conventionin. Klassifikaatiolounaat, joissa eri ammattien kollegat tapasivat toisiaan, saavuttivat myös suurta suosiota.

-Päämajasta Conventioniin osallistui mm. Kansainvälinen Presidentti Amey E. Grubbs, President Elect Ruth F. Walker sekä Vice President Leneen Ford ja Folake Solanke. Ja tietysti mukana olivat meiltä koti-Suomesta aina aktiiviset Past International Presidentit Helvi Sipilä ja Annikki Mäkinen.

Järjestelyistä vastasi erinomaisesti Kata Jouhkin ja Liisa ratian johdolla Conventio-toimikunta, johon kuului lukuisia alatoimikuntia. Ansioistaan Kata Jouhki valittiin Tampereen piirikokouksessa 1988 Vuoden Zontaksi. Järjestelyjaoksessa olivat mm. Eija Salo ja Eva Parkkivaara-Anttinen ja kuljetusjaoksessa Anja Höök-Tiihonen, Riitta Pohjanluoma ja Marja Sorsa. Ohjelmajaoksessa olivat Terttu Isohanni ja Marjatta Kähkönen. Tiedotus- ja PR-jaoksessa toimivat Tellervo Anttila ja Riitta Korpela.

Convention ylitti useaan kertaan lehdistön, television ja radion uutiskyynyksen. Monissa aikakausi-lehdissä oli myös tärkesitä henkilöistä tai itse Conventionista laajoja artikkeleita. Maakuntien media saatiin kiinnostumaan mm. Open House-vieraista.

Eija Salon kertomaa