Zontat vuonna 2017

Zonta International viettää 100-vuotisjuhlaa vuonna 2019. Juhlavuoden valmistelut ovat jo käynnissä. Järjestämme kansainvälisen yleiskokouksen joka toinen vuosi. Viimeksi Nizzassa päätimme tukea naisia ja tyttöjä Nigerissä, Madagaskarissa, Liberiassa ja Nepalissa. Vuosittain tuemme tyttöjen koulutusta ja yhteiskunnallista toimintaa kolmella ohjelmalla. Olemme saaneet aikaan muutoksia jo toimikauden ensimmäisen vuoden aikana kaikissa hankkeissamme. Tuloksia esitellään sekä kansainvälisillä kotisivuillamme www.zonta.org ja www.zonta.fi . Tukemme vahvistetuille kansainvälisille hankkeille kulkee hieman jäljessä. Minulla on ilo todeta, että henkilökohtaisten tukijoiden määrä on lähes kaksinkertaistunut edellisestä toimikaudesta. Kiitos jokaiselle!

Edessämme ovat talkoot uusien jäsenten hankkimiseksi ja nykyisten jäsenten tyytyväisenä pitämiseksi. Piirin jäsenyystoimikunta auttaa kerhoja mielellään. Koen mielihyvää siitä, että vielä elokuussa perustetaan uusi SOM -toimikunta Kirkkonummi-Kykslätt kerholle ja Golden Z-Club toiminnan valmistelu etenee. Tavoitteena on perustaa kerho korkeakouluopiskelijoille.

Piiri on vaikuttanut aktiivisesti kansallisella tasolla sekä Suomessa että Virossa naisten ja tyttöjen oikeuksiin. Nyt tarvitsemme vahvaa sitoutumista edelleen paikallisen tason ponnisteluihin. Jäsenhankinta ja paikallinen vaikuttaminen sopivat hyvin syksyn ensimmäisen kuukausikokouksen teemaksi ja syksyn toimenpiteiden kohteeksi! Marraskuussa käynnistyy jälleen Zonta Says No kampanja. Se kannataa valmistella hyvin.

Kerhojen palvelutoiminta oli päättyneen tilivuoden aikana upeaa. Osaamme tukea tyttöjä ja naisia hankkeissamme. Osaammeko olla tukena myös omien kerhojemme jäsenille, jotta jaksamme itse auttaa!

Tapaamisiin Porvoon 46. varsinaisessa piirikokouksessa ja ensi kesänä Yokohaman yleiskokouksessa.

Helsingissä elokuun 24.päivänä.2017

Tuija Kirveskari-Tähtinen

Governor