Zonta -kerho Vantaa II koronaa vastaan

Zonta-kerho Vantaa II päätti tukea tahoja, jotka kärsivät merkittävästi koronaviruksesta. Kohteeksi valikoitui sekä raskasta työtä tekevät hoitajat että pienyrittäjä, jonka tulovirta on tyssännyt.

Myyrmäen vanhustenkeskus on lajissaan Suomen suurin. Sen kuudessa kerroksessa asuu eri-ikäisiä vammaisia ja pitkäaikaissairaita, joista suuri osa on muistisairaita. Työntekijät ovat sairaanhoitajia, lähihoitajia, ruokapalveluvastaavia, toiminnanohjaajia ja asumispalvelujen esimiehiä. Työ on nyt poikkeusaikana erityisen raskasta koska asukkaita ahdistaa se, että he eivät pääse tapaamaan läheisiään.

Kuusi vuotta Martinlaakson ostoskuskuksessa toiminut Cafe Berry on valittu kaksi kertaa Vantaan parhaaksi kahvilaksi. Yrittäjänä toimii Vietnamista kotoisin oleva nuori nainen Funi Nguyen, jonka kertoo tavoitteekseen yrittää tehdä tuotteistaan niin hyviä kuin mahdollista. Suurimman osan herkuista hän tekee paikan päällä itse. Korona on rajoittanut toimintaa merkittävästi.

Zonta-kerho Vantaa II hankki Cafe Berrysta sekä suolaisia että makeita herkkuja, ja toimitti ne Myyrmäen vanhustenkeskuksen kahdeksan eri osaston työntekijöiden taukotilaan.

Näin raskasta työtä tekevä hoitohenkilöstö sai kannustavaa tukea, kuten myös länsivantaalainen pienyrittäjä. Hymyileviä kasvoja kaikkialla!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kirjoitus ja kuvat Sirkka Rautioaho & Arja Liski