Zonta-järjestön pyrkimys Ei vastakkainasettelua, vaan kehitystä ja oikeudenmukaisuutta

 

Lauantaina Oulussa alkavassa Zonta Internationalin Piirin 20 Kevätseminaarissa 22.–23. huhtikuuta Suomen ja Viron zontat pohtivat naisten taloudellisen ja yhteiskunnallisen roolin vahvistamista eri näkökulmista. Teema ”Naisen raha kantaa maailmaa” laajenee moneen suuntaan. Aihetta avaavat professori Tiina Kinnunen, yhteiskuntatieteiden tohtori Leila Simonen ja Keskuskauppakamarin johtaja Anne Horttanainen. Lisäksi kuullaan zonta-sisarten napakoita alustuksia järjestön toimintaan keskeisesti liittyvistä asioista. Työpajoissa lisätään osaamista järjestön työssä.

Mitä Zonta-vaikuttaminen on?
Piirin aiempi puheenjohtaja Salla Tuominen avaa lyhyesti zontien vaikuttamistoimintaa. Lähtökohtana on järjestön missio, päämäärä: Zonta International (ZI) on johtava, eri alojen ammattilaisten muodostama maailmanlaajuinen järjestö, joka voimaannuttaa naisia kaikkialla maailmassa palvelu- ja vaikuttamistyön avulla. ZI on sitoutumaton järjestö, joka työskentelee kolmella tasolla: kansainvälisellä sekä piirien ja kerhojen tasolla.

Zonta-vaikuttaminen on esimerkiksi kannanottamista tukea osoittamalla ja ilmaisemalla vastalauseita. Järjestönä se pyrkii vaikuttamaan lainsäädäntöön, lakien täytäntöönpanoon ja yleiseen mielipiteeseen. Zontien toiminta naisten ja tyttöjen oikeuksien puolesta on hyödyksi koko yhteiskunnalle.

Jäsenet antavat aikaansa, taitojaan ja taloudellista tukeaan Zontan paikallisten ja kansainvälisten palveluohjelmien toteuttamiseen. Kansainvälisillä palveluohjelmillaan zontat auttavat kehitysmaiden naisia. Näin naisista tulee vahvempia, itsenäisempiä ja omillaan toimeentulevia.
– Naisten ja tyttöjen asioiden ajamiseksi ei riitä, että me naiset pidämme asiaa yllä ja esillä. Nyt tarvitaan miehiäkin mukaan. Lopulta naisten ja tyttöjen aseman parantaminen palvelee myös poikia ja miehiä, Salla Tuominen toteaa.

Tiedotteen liitteenä on Ouluun Kevätseminaariinsa kokoontuneiden zontien julkilausuma. Siinä kiinnitetään  huomiota naispäättäjien määrään kunnan toimielimissä ja miesten ja naisten palkkatasa-arvoon.

Lisätietoja antaa zonta Eva-Liisa Nikula, puhelin 0400 153 530.