Zonta International Piiri 20 kevätseminaarissa on nainen muutoksessa

Tiedote 12.4.2016

Zonta International Piiri 20 kevätseminaarissa on nainen muutoksessa

Zonta International Piiri 20 järjestää piirin kevätseminaarin Raumalla 16.4.-17.4.2016.
Kevätseminaarin teemana on Nainen muutoksessa.

Zonta International Piiri 20 järjestää kevätseminaarin, jonka paikaksi on valikoitunut Rauma järjestävän Zonta Club Rauma -kerhon mukaisesti. Seminaari on kaksipäiväinen. Kevätseminaariin on ilmoittautunut noin 150 jäsentä ympäri Suomea sekä Virosta.

Seminaaripäivien aikana järjestetään workshopeja, koulutusta, aluekokouksia ja keskitytään Zonta-mission toteuttamiseen ja kuulemme Zonta Internationalin kansainvälisen presidentin Maria Jose Landeira Oestergaardin tervehdyksen. Lisäksi valmistaudutaan kesällä 2016 järjestettävään Nizzan yleiskokoukseen. Lauantaina illalla pidetään Pitsi-illallinen raumalaisittain. Tilaisuudessa Rauman kaupungin tervehdyksen tuo kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Hanna Marva. Illan ohjelmasta huolehtivat raumalaiset esiintyjät. Illan aikana Zonta International Piiri 20 julkaisee palkittavat Naisen teko –kunniamaininnan saajat.

Kevätseminaarissa kuullaan myös mielenkiintoisten puhujien esityksiä liittyen teemaan Nainen muutoksessa. Lauantaina esiintyy raumalaissyntyinen elokuvaaja Sari Aaltonen, joka kertoo tyttöjen ja naisten elämästä Haaveita maailmalta -esityksessään. Aaltonen on suurimmaksi osaksi viimeisten kolmen vuoden aikana kuvannut freelancerina dokumenttielokuvia muun muassa Afganistanissa, Sierra Leonessa, Malawissa, Burundissa, Boliviassa ja Intiassa.
Sunnuntaina esiintyy avaruustähtitieteen emeritusprofessori Esko Valtaoja. Hän on arvostettu tieteentekijä ja myös kiitetty tieteellisen tiedon popularisoija. Valtaoja on valittu Vuoden Puhujaksi 2014. Tulevaisuuden haasteet ja tulevaisuuden näkymät ovat Esko Valtaojan rohkaisevan esityksen perusta. Sunnuntaina kuullaan myös kansanedustaja Kristiina Salonen esitys Naisen roolista muuttuvassa yhteiskunnassa. Kristiina Salonen on Rauman kaupunginhallituksen entinen puheenjohtaja ja Rauman kaupunginvaltuuston jäsen. Hänelle tärkeitä arvoja ovat
hyvinvointi, työ ja tasa-arvo.

Lisätietoja:
Zonta Club of Rauma, puheenjohtaja Eeva-Liisa Yli-Piipari, 050 444 9004
Zonta International Piiri 20, Governor Salla Tuominen, 040 575 1547