Webinaar linkki Tulevaisuus on tässä – vaihtoehtoja löytyy seminaari

Tulevaisuus on tässä – vaihtoehtoja löytyy seminaari

Webinaaritaltiointi löytyy täältä  Kelaa videota noin minuutti eteenpäin, niin saat kuvan näkyviin ja puheen kuuluviin.

Zonta International Piirin 20 tapahtuma 17.1.2019 yhdistää monta teemaa. Amelia Earhart -kuukauden kunniaksi järjestettävässä tapahtumassa yhdistyvät ZI100-juhlavuoden käynnistyminen, tammikuun some-teema (Naisten ja tyttöjen koulutus ja sijoittuminen työelämään), Keltaisen Ruusun kampanja ZAU (ZAU-kerhojen perustaminen 10–12-vuotiaille tytöille) sekä Amelia Earhart -tapahtuma.

Tilaisuus järjestetään Otaniemessä Aalto-yliopistolla ja myös webinaarina, jota voit seurata

Seminaarin ohjelma löytyy täältä. 

TULEVAISUUS ON TÄSSÄ – VAIHTOEHTOJA LÖYTYY
Aika: Torstai 17.1.2019 klo 18 – 20
Paikka: Auditorio Lumituuli, Aalto-yliopisto Dipoli, Otakaari 24

Kohderyhmä: Opiskelu- ja ammattivalinnoista kiinnostuneet opiskelijat, heidän vanhempansa, isovanhempansa ja tukijansa sekä opetusalan ammattilaiset ja Zonta International Piirin 20 jäsenet

Luonne: Ilmainen luentotilaisuus ja webinaari, puheenjohtajana Zonta International Piirin 20 Past Governor Tuija Kirveskari-Tähtinen. Tauoilla aivojamme jumppaa fysioterapeutti Teija Reini-Nieminen.

18.00 – 18.15 Tilaisuuden avaus, Zonta International Piirin 20 Governor Lea Helle ja Stipenditoimikunnan puheenjohtaja Eija Salo ” Zonta-järjestö 100 vuotta – esikuvamme Amelia Earhartin rohkeista valinnoista mallia tämän päivän ja tulevaisuuden ammatinvalintoihin.”

18.20 – 18.45 Tulevaisuuden ammatit ja koulutustarve – Teknologiateollisuuden Koulutus ja osaaminen -linjaus 2018, Johtava asiantuntija Leena Pöntynen,
Teknologiateollisuus, Koulutuspolitiikka ja kouluyhteistyö ”Opetusala kohtaa maailman murroksen kahdella tasolla: toisaalta oppilaitoksissa on pystyttävä oppimaan nykymaailman vaatimia taitoja, toisaalta on ennakoitava maailmaa pitkälle tulevaisuuteen. Nyt koulussa olevat oppilaat voivat olla työelämässä vielä 2080-luvulla ja heidän täytyy pystyä uusiutumaan ammatillisesti useamman kerran urallaan.”

18.50 – 19.15 Metalliteollisuus ja tutkimus uravalintana, Materiaalitekniikan apulaisprofessori Mari Lundström, Aalto-yliopisto, Kemiantekniikan ja metallurgian laitos ”Aalto opiskelu- ja työympäristönä & omat rohkeat valinnat: nainen metallimiesten maailmassa, vaikuttamisen keinot.”
Opiskelijakokemuksia: mitä valitsin, millaisia esteitä koin, mitä tukea sain? Mari Lundströmin valitsemat opiskelijat, esim. opinnot aloittava ja jatkoopintovaiheessa oleva

19.20 – 19.40 Keinot tyttöjen motivoimiseksi ja rohkaisemiseksi, yliopistotutkimusten tuloksia, Professori Katariina Salmela-Aro, Helsingin Yliopisto, Kasvatustieteen laitos

19.40 – 19.50 Tilaa webinaariin osallistuvien kysymyksille

19.50 – 20.00 Päätössanat, Past Governor Tuija Kirveskari-Tähtinen

Järjestelyvastuu: Pääkaupunkiseudun Zonta-kerhot, ZI 100 juhlatoimikunta, ZI Piirin 20 Stipenditoimikunta ja Palvelutoimikunta.

Yhteyshenkilöt: Anja Kuosa, puh. 0503533950, s-posti anja.kuosa@gmail.com,
Anna-Maija Hirvi, puh. 0503111330, s-posti annamaija.hirvi@gmail.com

Tilaisuuden tuki: CloseLoop, Aalto-yliopisto, Valio