Vuoden 2016 Zonta on Ulla Salonen

Tiedote 15.10.2016 Pärnu

Vuoden 2016 Zonta on Ulla Salonen

Palkinto jaetaan vuosittain piirikokouksessa kannustuksena yhdelle ansiokkaasti Zonta työtä tehneelle jäsenellemme. Palkinnon saamisen edellytyksenä ovat pysyvät seitsemän kriteeriä, jotka kuvaavat aktiivisuutta, ystävällisyyttä, sitkeyttä, innostavuutta ja Zonta henkeä edistävää toimintaa. Näistä kriteereistä Ulla Salonen palkittiin. Hän on vuosien saatossa ottanut vastuulleen monia rooleja oman kerhonsa hallinnossa, osallistunut alueseminaareihin, Eurooppa seminaareihin ja yleiskokouksiin.

Ullan merkittävin ansio on Luetaan yhdessä hankkeen pitkäaikainen projektipäällikkyys. Me kaikki muistamme Ullan palopuheet lukutaidon tärkeydestä. Ulla on saanut omilla toimillaan liikkeelle suuren joukon Zontia maahanmuuttajanaisten opettajiksi koko Suomessa ja vielä suurempi joukko maahan tulleita naisia on oppinut lukemaan avullamme. Luetaan yhdessä kampanjan vastuun siirryttyä Akateemisille Naisille, on Ulla jatkanut Piirimme yhdyshenkilönä tässä työssä. Kampanjaa ei voi kutsua enää kampanjaksi. Siitä on tullut osa kansalaisyhteiskunnan vastuullista toimintaa maahanmuuttajiemme tukemiseksi.

Olemme kaikki ylpeitä ja iloisia siitä, että toimikauden 2014–2016 jäsenyystoimikunta sai ehdotuksen Ullan palkitsemisesta. Ullan työ järjestössämme ansaitsee tulla nähdyksi. Onneksi olkoon Ulla Salonen Vantaa II kerhosta!

Samalla kiitämme kaikkia kerhoja, jotka lähettivät ehdokkaita Vuoden Zonta palkittaviksi. Valinnan tekee Piirin jäsenyystoimikunta. Seuraava ehdokkaiden nimeäminen on keväällä 2017. Keväällä 2016 Piiri sai yhdeksän ehdotusta. Kaikki ehdokkaat olivat työurallaan monipuolisesti ansioituneita Zontia. Nostakaamme jatkossakin esiin sisariamme, jotka antavat aikaansa järjestömme mukaisen toiminnan edistämiseen.

Helsingissä 28.10.2016 marraskuun jo koputellessa oveen

Tuija Kirveskari-Tähtinen
Governor

ullasalonen14102016
Kuva Ulla Salonen