Suomen ja Viron zontat kokoontuvat Kevätseminaariin Ouluun

Tiedote 3.4.2017

Toista kertaa järjestettävään Zonta International Piirin 20 Kevätseminaari pidetään 21.–23. huhtikuuta 2017 Oulussa. Vuosi sitten kokoonnuttiin Raumalle. Maailmanlaajuinen Zonta-järjestö on jaettu 32 piiriin. Suomi ja Viro muodostavat Piirin 20. Mukaan odotetaan kaikkiaan yli sataa zontaa. Teemana on ”Naisen raha kantaa maailmaa”. Millainen taloudellinen toimija nainen on ollut eri aikoina. Millainen hän on nyt ja tulevaisuudessa?

Monipuolista ohjelmaa

Perjantaina 21. huhtikuuta Piirihallitus pitää kokouksensa. Päivän aikana Ouluun saapuneet kokousvieraat emäntineen kokoontuvat illalla vapaamuotoiseen tapaamiseen.

Lauantaina seminaarissa kuullaan kahden asiantuntijan puheenvuorot. Suomen ja Pohjois-Euroopan historian professori, dosentti Tiina Kinnusen aiheena on ”Menestyneet suomalaisnaiset kulttuurin tukijoina”. Hänen mukaansa naisen itsenäisyyden ja vapauden ehtona on taloudellinen riippumattomuus. Sitä on vaikea saavuttaa ilman yleissivistävää ja ammatillista koulutusta.

Sosiaalipolitiikan dosentti, yrittäjä ja kirjailija Leila Simonen käsittelee naisen yrittäjyyttä, sen mahdollisuuksia ja esteitä. Hän ohjaa myös yhtä seminaarin viidestä työpajasta, jonka aiheena on ”Unelmat todeksi yrittäjänä”. Muissa työpajoissa keskitytään eri näkökulmista Zonta-toimintaan, joka päivän mittaan on esillä myös useissa puheenvuoroissa.

Sunnuntaina kuullaan johtaja, varatuomari Anne Horttanaisen alustus ”Nainen johtajana ja päättäjänä”. Anne Horttanainen vastaa muun muassa Keskuskauppakamarin Naisjohtajien mentorointiohjelmasta ja on ollut luomassa kansainvälisesti palkittua Keskuskauppakamarin naisjohtajaohjelmaa.

Seminaari on avoin kaikille lauantaina 22.4. kello 8–14.30

Kaikki Zonta-toiminnasta ja ohjelmassa olevista aiheista kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan lauantaina. Samalla on mahdollisuus tutustua Oulun zontiin. Lisätietoja järjestöstä ja seminaarin ohjelmasta löytyy osoitteesta www.zonta.fi. Lauantaipäivän seminaaripaketin hinta on 70 euroa, mikä sisältää myös ”Unelmat todeksi yrittäjänä -työpajan”, lounaan sekä aamu- ja iltapäiväkahvit. Ilmoittautumiset ja tiedustelut 7. huhtikuuta mennessä jaana.h.salomaki@gmail.com tai puhelin 050 363 1034

Sinivalkoinen kevätjuhla ja Ouluun tutustumista

Lauantai-iltana zontat kokoontuvat Suomen 100 -vuotisjuhlavuoden hengessä. Sinivalkoisessa kevätjuhlassa on suomalaiskansallista ohjelmaa.

Sunnuntain aloittaa kello 9 opastettu kulttuurikävely tai vaihtoehtoisesti tutustuminen Pohjois-Suomen aluehallintoviraston uusrenessanssityyliseen päärakennukseen ja sen taideteoksiin.

Lisätietoja tiedotusvälineille antavat Kevätseminaarin suunnittelutoimikunnan puheenjohtaja Jaana Salomäki Oulun Zonta-kerho II, puhelin 050 363 1034 ja Oulun Zonta-kerho I:n puheenjohtaja Terhi Törmänen, puhelin 040 540 3432.

 

Oulun Seudun Ammattiopistossa tekstiili- ja vaatetusalan yksikön opiskelijat ovat suunnitelleet ja valmistaneet käsityönä Oulun Zonta-kerhojen tilauksesta silkkihuiveja seminaarin myyntituotteiksi. (Kuva Jaana Salomäki)