Osallistu Zonta Talents -kampanjaan

Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten zontat haastavat kaikki pääkaupunkiseudun yläkouluikäisiä nuoret pohtimaan keskinäisen ymmärryksen ja yhdenvertaisuuden teemoja Zonta Talents -kampanjalla. Tavoitteena on saada vahvistettua nuorten ääntä keskustelussa siitä, miten jokainen voi omalla tekemisellään vahvistaa toinen toistemme kunnioitusta suomalaisessa yhteiskunnassa.

Kampanjaan voivat osallistua kaikki yläkouluikäiset (noin 13-16 vuotiaat) joko yksin tai yhdessä kavereiden kanssa. Kampanjasta on tiedotettu Helsingin, Vantaan ja Espoon yläkouluja.

Miten keskinäinen ymmärrys ja yhdenvertaisuus näkyvät koulussasi ja nuorten keskuudessa Suomessa? Mitä toisten kunnioittaminen ja suvaitsevaisuus sinulle merkitsee? Mitä haluaisit kertoa? Mihin haluaisit vaikuttaa?

Nyt sinulla on yhdessä kavereittesi kanssa mahdollisuus vaikuttaa. Osallistu Zonta Talents -kampanjaan ja kerro näkemyksesi teemasta ”keskinäinen ymmärrys ja yhdenvertaisuus”. Aiheen käsittely tulee kytkeä haluamallasi tavalla Zonta-järjestön visioon ja missioon, joista löydät lisää tietoa www.zonta.fi ja www.zonta.org -sivuilta.

Zonta Talents -kampanjaan voit osallistua yksin tai yhdessä ystäviesi kanssa.

Aiheen käsittelyn voit toteuttaa haluamallasi tavalla, kunhan se on tallennettavassa muodossa ja julkaistavissa Zonta.fi-sivulla. Toteutus voi siis olla kirjoitus, sarjakuva, video, kuva jne. Kirjallisen työn osalta maksimipituus on 500 sanaa ja videon tulee olla kestoltaan enintään 3 minuuttia.

Kampanjaan osallistuvat työt  lähetään 31.3.2018 mennessä sähköpostilla osoitteeseen zontatalent@gmail.com . Samasta osoitteesta saat myös lisätietoja kampanjasta.

Kampanjasta saamamme materiaalin avulla kerromme nuorten sanoin ja kuvin siitä, millaista on olla nuori Suomessa ja miten suvaitsevaisuus ja yhdenvertaisuus kouluissa koetaan. Siksi palautettavien töiden tulee olla tallennettavissa ja julkaistavissa kotisivuillamme. Kaikkien palautettavien töiden osalta julkaisuoikeus on kilpailun järjestäjällä.

Palkitsemme kolme vaikuttavinta työtä 300€:n stipendillä. Töiden arvioinnissa huomioidaan aiheen käsittelyn omaperäisyys sekä työn vaikuttavuus ja viestin esille tuominen. Stipendit jaetaan Hanasaaressa 14.4.2018 järjestettävän Zonta-järjestön seminaarin yhteydessä.

Kampanjan suojelijana toimii Espoon kaupunginvaltuutettu Anna Rukko, joka on tullut tunnetuksi uuden lastensairaalan hyväksi tekemistä koruistaan. Anna on myös saanut Zontien myöntämän Young Woman in Public Affairs -stipendin vuonna 2015. Anna on mukana tässä kampanjassa, koska hän haluaa rohkaista kaikkia nuoria mukaan vaikuttamaan ja luomaan maailmasta paremman paikan meille kaikille. Pienilläkin teoilla on vaikutusta. Annan sanoin: ”Yhdenvertaisuus on avoimia ovia ja mahdollisuuksia ja siinä oikean tekeminen on oikeassa olemista tärkeämpää. Annasta ja hänen ajatuksistaan sekä tärkeinä pitämistään teemoista luet lisää Annanblogista