Näkökulmia työelämän tasa-arvoon – webinaari 16.3.2022

Zonta Piiri 20 Naisten oikeuksien toimikunta järjestää Naistenpäivän ja Tasa-arvon päivän aikaan webinaarin työelämän tasa-arvosta 16.3.2022 klo 18 – n. 19.30.

Mielenkiintoisia puheenvuoroja luvassa.

Meri-Maari Mäkinen on paralympiauimari, joka teki debyyttinsä 2012 Lontoossa. Hänellä on useita arvokisamitaleja mm. MM-kulta 200 m sekauinnista. CP-vamman vuoksi työn ja huippu-urheilun yhdistäminen on ollut tavallistakin haastavampi yhtälö, sillä vamman vuoksi oikean puolen raajat eivät aina toimi hyvin ja keho myös rasittuu eri tavalla.

Puheenvuorossaan Meri-Maari Mäkinen peilaa kokemuksiaan siitä, millaisia ovat työelämän syrjivät rakenteet vammaisen nuoren naisen näkökulmasta ja miten erilaisuutta kohdataan työpaikalla.

 

 

 

 

 

 

Anneli Karlstedt, Head of Inclusion and Diversity, vastaa Nokian monimuotoisuudesta ja yhdenvertaisuudesta. Nokia on maailmanlaajuisesti toimiva tietoliikenneyhtiö, jolla on henkilöstöä yli 100 maassa, joten Anneli Karlstedt tarkastelee yhdenvertaisuutta globaalista näkökulmasta. Vuonna 2019 Nokia näkyi otsikoissa tehtyään merkittävän investoinnin ja poisti kertarysäyksellä perusteettomat palkkaerot koko konsernissa. Yli 90 prosenttia eroista koski naisten palkkoja. Nokia on jatkanut tilannetarkistuksia vuosittain ja lanseerannut toimenpiteitä, joilla erojen syntymiseen puututaan.

Tässä webinaarissa Anneli Karlstedt kertoo, miten yhdenvertaisuustyö on jatkunut Nokialla.

10.10.2021 Anneli Karlstedt Vuosaaressa

 

 

 

 

 

 

 

 

Tapahtuma on avoin Zonta-järjestön jäsenille, mutta voit myös tuoda mukaan ystäväsi tai järjestön toiminnasta kiinnostuneen osallistujan.

Ilmoittautumiset jonna_hartikainen@hotmail.com 14.3. mennessä.

Webinaariesite tässä