Naiset työelämässä seminaari oli menestys

Zonta Sata-Hämeen seminaari oli menestys

Zonta Sata-Hämeen 26.10. järjestämä Nainen työelämässä -seminaari kokosi Parkanoon ison ja innostuneen joukon kuuleman merkittävän työuran tehneiden kolmen tohtorin ajatuksia. Esitelmien mielenkiintoa lisäsi entisestään se, että kaksi puhujista on lähtöisin kerhon alueelta ja kolmas asuu sekä työskentelee täällä nykyäänkin.

Gasumin toimitusjohtaja, tekniikan tohtori Johanna Lamminen muistutti, että toimenpiteet ilmastonmuutoksen ehkäisemiseksi on tehtävä tänään. Siksi kaikki olemassa oleva tekniikka on otettava käyttöön nyt heti.

Hän kertoi Gasumin olevan pohjoismainen energiayhtiö ja kaasualan asiantuntija, joka on yhdessä kumppaniensa kanssa mukana polulla kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa. Gasum tuottaa myös biokaasua biojätteestä. Lamminen ajaakin autollaan omista jätevesistään nesteytetyllä biokaasulla.

Johtavana tutkijana Lukella työskentelevä filosofian tohtori, parkanolainen Tytti Sarjala toivoi, että kaikki se puu, joka Suomessa hakataan, käytettäisiin tarkemmin, ja siitä otettaisiin näin kaikki mahdollinen hyöty irti. Lukessa tutkitaan parhaillaan paljon puun tuotannon sivuvirtoja. Kuusen ja männyn kuoresta on löydetty esimerkiksi antioksidanttisia ja koivusta muun muassa tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia.

Tietojohtamisen yksikön päällikkönä Tampereen yliopistossa toimiva kauppatieteen tohtori Nina Helander esitteli Tampereen uutta korkeakouluyhteisöä sekä tietojohtamista. Hän kertoi, että tietojohtamisen yksikössä luodaan tiedosta arvoa yhdistämällä teknologiaa, ihmisiä ja liiketoimintaa. Tietojohtamisen monitieteisyys antaa mahdollisuuden tehdä kiinnostavia ja merkityksellisiä asioita yhdessä.

Parkanon uusi ja upea Koulu- ja kulttuurikampus Kaarna tarjosi seminaarille komeat puitteet. Keltaisin huivein yleisöstä erottautuneet Zonta-sisaret saivat paljon kehuja sekä tasokkaasta ohjelmasta että kahvipöydän herkuista. Seminaarin tuotto käytetään kansainvälisiin avustuskohteisiin sekä ZAU-kampanjaan ja alueemme tyttöjen musiikkiharrastuksen tukemiseen.

Kuvassa etualalla ovat seminaarin huippupuhujat kukitettuina: Tytti Sarjala (oik.), Johanna Lamminen ja Nina Helander.

 

 

 

 

 

 

Lisää kuvia: Facebook-sivuillamme @zcsatahame