Governorin helmikuun kuulumisia

Sukupuoleen kytkeytyvää väkivaltaa ei ole saatu lopetettua monista kampanjoista huolimatta. Euroopan Unionin perusoikeusvirasto (FRA) toteaa, että Istanbulin sopimuksen artiklaa 3 ei edelleenkään toimeenpanna kaikissa jäsenvaltioissa. Joka kolmas nainen on kokenut väkivaltaa 15-vuotta täytettyään. https://www.humanrights.dk.

Uutena väkivallan muotona on digitaalinen väkivalta (myös cyber) monessa muodossa. Sen lopettamiseksi on syytä muuttaa kansallista lainsäädäntöämme ja jokaisen omaa käyttäytymistä.

Parhaimmin kansalaiset voivat suojautua sosiaalisen median ja muun digitaalisen häirinnän muodoilta, kun opettelemme digitaalisen viestinnän perustaidot ja digitalouteen liittyvät sosiaaliset taidot. (Lisää aiheesta: https:www.publicpolicyexchange.co.uk/events/IB06-PPF.

Zonta Internationalin eettiset perusteet antavat meille hyvät käyttäytymisnormit myös digimaailmassa. Digitalouteen ja digitaitoihin paneutuminen on jokaisen itsensä vastuulla. Työnantajat ja koulut vastaavat osittain digitaitojen haltuunotosta. Se ei riitä. Meidän on itse tartuttava digitaaliseen pääoman tuomiin mahdollisuuksiin vakavuudella! Kevätseminaarissamme 14.4.2018 Espoon Hanasaaressa sukellamme Hyvä, Paha Digi ihmeisiin ja haasteisiin.

Kerhojemme webmasterit olivat ennakkoluulottomasti toistamiseen oppimassa digiviestintää Piirimme tarjoamassa valmennuksessa 27.1.2018 Tampereella. Naurun hyrinä ja ajattelun suhina olivat käsin kosketeltavia! Onnittelen jokaista, joka uskaltautui ja pääsi paikalle!  Olemmehan kukin mukana digitalisoituneessa kehityksessä!

Helmikuun repussa on lokero heittäytymiselle digimaailmoihin!

3.päivänä helmikuuta 2018

Tuija Kirveskari-Tähtinen

Governor