Tapahtumat

Maailman terveysjärjestö (WHO) on tehnyt lähivuosina merkittävää työtä tyttöjen ympärileikkauksen lopettamiseksi. WHO:n keinoina tässä kamppailussa ovat olleet terveyssektorin valmiustason kokonaisvaltainen parantaminen, tämän väkivallan vastaisen edunvalvonnan tukeminen paikallisesti ja globaalisti, todisteiden kerääminen ympärileikkauksen syistä ja seurauksista sekä tiedon kartuttaminen ja levittäminen siitä, miten ympärileikkausta vastaan pystytään taistelemaan ja sitä kokeneista pystytään pitämään huolta. YK:n yleiskokous tunnusti vuonna 2012 YK:n Kolmannen eli sosiaalisia, humanitaarisia ja kulttuurisia kysymyksiä käsittelevän komitean raportin mukaisesti jäsenvaltioiden velvoitteet tuomita naisille ja tytöille haitallisten ympärileikkaukset ja kaikin keinoin suojella heitä tältä väkivallan muodolta. Antaessaan tukensa esityksen yleiskokous julisti samalla myös helmikuun 6. päivän kansainväliseksi tyttöjen ympärileikkauksen vastaiseksi päiväksi.   Teemapäivän kotisivut tästä!

KUTSU Alue 5:n aluekokoukseen.   Hyvät Zonta sisaret. Zonta Club Raseborg-Raasepori toivottaa teidät tervetulleeksi Alue 5:n aluekokoukseen 8.2.2020. Västra Nylands Folkhögskolan Pumppulahti 3, 10300 Karjaa. Karjaalle on helppo tulla junalla tai omalla autolla. Ohjelmaan palaamme myöhemmin. Tervetuloa Inga Mannström puheenjohtaja Zonta Club Raseborg-Raasepori Merja Ora AD-alue 5 Lea Adolfsson

Yhdistyneiden kansakuntien yleiskokous hyväksyi 22.12.2015 päätöslauselman vuosittaisen kansainvälisen päivän perustamisesta, jolla tunnustetaan naisten ja tyttöjen kriittinen rooli tiede- ja teknologiayhteisöissä. Yhdistyneiden kansakuntien kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestö (UNESCO), Yhdistyneiden kansakuntien tasa-arvojärjestö (UN Women), Kansainvälisen televiestintäliitto (ITU) ja muita järjestöjä, jotka tukevat ja edistävät naisten ja tyttöjen pääsyä ja heidän osallistumistaan LUMA-alojen opetukseen, koulutukseen ja tutkimustoimintaan kaikilla tasoilla, päättivät julistaa helmikuun 11. päivän naisille ja tytöille tieteen ja teknologian parissa. Lisätietoja tästä!