Eva Biaudet jatkaa Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtajana

Kansanedustaja Eva Biaudet (esittäjinä Svenska Kvinnoförbundet rf ja Finlands svenska Marthaförbund rf) on valittu jatkokaudelle Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtajaksi vuosille 2019-2021.

Valinta tapahtui Naisjärjestöjen Keskusliiton vuosikokouksessa 19. marraskuuta 2018 Aalto-yliopistolla Espoossa. Naisjärjestöjen Keskusliitto yhdistää 59 järjestöä ja niiden 400 000 jäsentä naisten aseman, sukupuolten välisen tasa-arvon ja tyttöjen ja naisten ihmisoikeuksien edistämiseksi.

”On ollut kunnia puheenjohtaa Naisjärjestöjen Keskusliitoa ja olen kiitollinen mahdollisuudesta jatkaa tässä tärkeässä tehtävässä. Eduskunta- ja europarlamenttivaalien lähestyessä on erittäin keskeistä, että moninaiset naiset korottavat yhdessä äänensä ja vaativat kunnianhimoisia toimia tasa-arvoisemman yhteiskunnan rakentamiseksi. On vain oikeudenmukaista, että puolet ministeripaikoista saadaan naisille ”, Biaudet kommentoi.

Biaudet’lle ei noussut kokouksessa vastaehdokkaita ja valinta oli yksimielinen. Hän on toiminut Naisjärjestöjen Keskusliiton pidettynä puheenjohtajana jo edeltävän kolmivuotiskauden 2016-2018. Vuosikokouksessa valittiin uuden puheenjohtajan lisäksi neljä uutta hallituksen jäsentä erovuoroisten tilalle: Larisa Arminen , Kokoomuksen Naisten Liitto ry, Annica Moore , Mothers in Business ry, Marja Pihnala , Rusetti – Vammaisten naisten valtakunnallinen yhdistys ry ja Tuula Pohjola , Soroptimist International Finland ry. Vuosikokous hyväksyi myös liiton hallitusohjelmatavoitteet Naiset vapaiksi – Tasa-arvo vaatii tekoja vuosille 2019-2022.