Elinan päiväkirjasta – Apua ja ohjeita nuorille häirinnän ja ahdistelun torjumiseen Oulu I ja Oulu II

”Elinan päiväkirjasta”

Apua ja ohjeita nuorille häirinnän ja ahdistelun torjumiseen

“Elinan päiväkirjasta” -sarjakuva on kuvitteellinen tarina koulumaailmasta: miltä häirintä ja ahdistelu tuntuu ja miten tilannetta voidaan käsitellä koulussa ja kotona. Sarjakuvassa kuvataan häirinnän vaikutuksia. Siinä on toimintaohjeita sekä ahdistelutilanteeseen joutuvalle että sivusta katsojalle. Tavoite on ennaltaehkäistä häirintää, auttaa toipumiseen ja ennen kaikkea rohkaista häirittyä kertomaan asiasta aina aikuiselle.

Oulun Zonta-kerhot I ja II sekä Oulun yhteisötaiteen keskus Kulttuurivoimala (www.kulttuurivoimala.fi) yhdistivät voimansa ja muokkasivat ohjeet sarjakuvaksi. Hankkeessa mukana olevatt olettivat, että näin tieto parhaiten tavoittaa nuoret.

Sarjakuva löytyy sähköisenä Oulun kaupungin nettisivuilta (www.ouka.fi/turvallinenoulu), kohdasta materiaalit/perusopetus. Sarjakuva on otettu käyttöön Oulun kouluissa ja nuorisotoimessa. Sarjakuvan painettuja versioita on jaettu yläkouluihin ja nuorisotiloihin. Niitä saa myös rajoitetusti Oulun Zonta-sisarilta.

 

Kuva 1: Sarjakuvan luovutus 21.10.2019 Turvallinen Oulu hankkeelle.Vasemmalla  Oulun Zonta-kerho II:sta Auli Mylly ja Ireene Tyni. Hänen edessään Oulun Zonta-kerho I:stä Varpu Hirvelä-Koski ja oikealla toisena Britta Pasoja.

 

 

 

 

 

Kuva 2: Elinan päiväkirjasta, kansilehti