Zonta e-Club toimii kuten perinteiset Zonta-kerhot, kuitenkin nykyaikaisilla viestintä- ja verkostoitumis-teknologioilla.

Mahdollistamme osallistumisen Zonta-toimintaan niille, joi​ta uudenlainen verkostoituminen ​kiinnostaa ja joille uusi toimintatapa sopii paremmin kuin perinteinen kerhotoiminta. Zonta e-Club of Finland1 hyväksyttiin kansainvälisen Zonta Internationalin jäseneksi 2.6.2015 Euroopan ensimmäisenä ja koko maailman kolmantena e-Clubina.

e-Club kokoontuu kerran kuukaudessa paitsi kesä- ja heinäkuussa kuukauden ensimmäisenä ​tiistaina. Syksyllä ​e-Clubin jäsenet osallistuvat face-to-face tapaamiseen vuosikokouksien yhteydessä ajankohtaisilla teemoilla. ​

Zonta e-Clubin ​jäsenet osallistuvat myös Zonta Internationalin yleiskokoukseen, Eurooppa​-​seminaariin, Zonta International Piirin 20 ​piirikokouksiin sekä alueiden järjestämiin tilaisuuksiin. Zonta toiminnassa on mahdollista vierailla kerhojen kokouksissa meillä ja maailmalla.

e-Club käyttää yhteydenpidossa Teams ja Zoom etäkokousalustaa. Whatsapp ryhmä on näppärä pikaviestintään. Facebookissa meillä on oma suljettu ryhmä sekä fanisivut!  Twitterissä seuraamme muita ja maailmaa ja Instagramissa kerromme asiat kuvin.

e-Clubin tapaamiset vuosikokouksen yhteydessä, päätetään yhteisistä asioita ja keskustellaan ajankohtaisista teemoista

Jokainen zonta on oman yhdistyksensä jäsen. e-Club on sijoitettu alueeseen 1 Helsingin seutu, mutta toimintaalueena on koko Suomi. Alueen tapaamiset, tapahtumat ja kulttuuririennot ovat on alueen toimintamuotoja.

Zonta International Piirin 20 vuosittainen piirikokous syksyllä on verkostoitumisen ja tapaamisen paikka, mutta samalla päätämme yhteisestä toiminnasta naisten ja tyttöjen hyväksi. Vuonna 2019 Zonta International täytti kunniakkaat 100 vuotta, jota juhlimme Helsingissä, lisäksi saimme toimia yhtenä järjestävänä yhdistyksenä.

Zonta Interdistrict Seminar kokoaa joka toinen vuosi yhteen Euroopan alueen zontat. Olemme olleet mukana kahdessa seminaarissa 7th European Interdistrict Zonta Seminar, Vienna, February 3-5, 2017  sekä 8th European Interdistrict Zonta Seminar, Tartu Estonia February 8 – 10, 2019 ja matkalla 9th European Interdistrict Zonta Seminar, Frankfurt Germany 28.-30.4.2023

Zonta International yleiskokous kokoaa yhteen kaikki maaliman zontat, joka toinen vuosi. 2000 naista yli 60 maasta saapuu verkosoitumaan, keskustelemaan ja päättämään yhteisistä tavoitteista. Olemme olleet mukana yleiskokouksissa Nizza Ranska 2016, Yokohama Japani 2018, Hampuri 2022 ja matkalla Brisbane, Australia in 2024

Zonta-järjestö sai alkunsa USA:ssa 1919. Järjestön perustamisessa merkittävä vaikuttaja oli näytelmäkirjailija ja sanomalehtinainen Marian de Forest, joka toimi Buffalo Express-lehdessä johtotehtävissä aikana, jolloin naiset vielä pääsivät niihin sangen harvoin. Hän kehitteli ideaansa järjestöstä, joka kokoaisi yhteen nämä naiset ja muodostaisi vahvan verkoston auttamaan naisia saamaan heille kuuluvan paikan omissa ammateissaan.

Yli 100 vuoden kuluttua olemme samalla asialla, vain välineet ovat muuttuneet, mutta tehtävä on edelleen. Reach out, connect and become the difference — become a Zontian!