Konserttiohjelma juhlistaa 100-vuotiasta Suomea. Ohjelmistossa Sibeliuksen, Merikannon, Madetojan, Nummen ja Pärtin lauluja. Lisäksi Anna Kuvaja soittaa sooloja menestyksekkäältä levyltään Fluvial. Lataa esite tästä!


Lisää tietoa www.miahuhta.fi


Lisää tietoa www.annakuvaja.infoLiput Ticketmaster lippupalvelu Osta liput tästä!


Tehdään hyvää yhdessä! Konsertin tuotolla tuemme!

Ensi- ja turvakotienliiton hanketta seurusteluväkivallan ehkäisemiseksi.


Jopa 24 % tytöistä ja 32 % pojista on kokenut seu­rus­te­lu­suh­tees­saan fyysistä tai henkistä väkivaltaa. Tutustu väkivallan eri muotoihin, hae tarvittaessa apua ja auta myös ystävääsi!

Väkivalta on sellaista käyttäytymistä, joka pelottaa, loukkaa ja vahingoittaa sinua. Väkivaltainen seurustelukumppani haluaa kontrolloida ja hallita. Väkivalta mielletään helposti yksittäisiksi fyysisiksi väkivallan teoiksi. Väkivalta seurustelusuhteessa voi kuitenkin ilmetä monin eri tavoin:

  • Fyysinen väkivalta on lyömistä, potkimista, repimistä, tönimistä, tukistamista,kuristamista jne. Fyysinen väkivalta on harvoin niin spontaania taihallitsematonta kuin luullaan. On tärkeää muistaa, että pahoinpitely on väkivaltaa, vaikka se ei jättäisi näkyviä jälkiä.
  • Henkisen väkivallan tunnistaminen on usein haastavaa. Se satuttaa sisältäpäin ja lisää pelon tunnetta. Kaikenlainen vähättely, pelottelu, häirintä, syyttely, uhkailu, painostaminen, pilkkaaminen ja nöyryyttäminen ovat henkistä väkivaltaa. Väkivaltaa on myös se, että kumppanisi estää sinua tapaamasta ystäviäsi tai perhettäsi tai vaatii sinua viettämään kaiken aikansa hänen kanssaan. Myös se, että kumppanisi uhkailee tekevänsä jotain itselleen tai sinulle, jos jätät hänet, on väkivaltaa.
  • Seksuaalisella väkivallalla tarkoitetaan ei-haluttua, pakottavaa seksuaalista käyttäytymistä. Seksuaalista väkivaltaa on esimerkiksi ahdistelu, lähentely, ei-toivottu koskettelu, seksuaalisille materiaaleille tai välineille altistaminen ilman suostumusta, pakottaminen epämiellyttäviin seksuaalisiin tekoihin, pakottaminen seksiin ja raiskaus. Seksuaalisesta väkivallasta on vastuussa vain sen tekijä. Vaikka kumppanisi yrittäisi selitellä ja vähätellä tekoaan tai siirtää vastuuta sinulle, et ole koskaan vastuussa hänen teoistaan.

Kuka tahansa voi joutua seurusteluväkivallan kohteeksi: se ei ole kiinni sukupuolesta, iästä, koulutuksesta, varallisuudesta tai asuinpaikasta. Jos sinä olet tai ystäväsi on väkivaltaisessa suhteessa, hae apua! Peloissaan ja huolissaan oleminen tai turvattomuus ei kuulu hyvään ihmissuhteeseen. Lue väkivaltaisen suhteen tunnusmerkit ja katso alhaalla olevasta kaaviosta tunnistatko väkivallan sen kaikissa muodoissaan. Jos seurustelusuhteessasi on väkivaltaa tai sen uhkaa, varaa aika kahdenkeskiseen chattiin.

Yhteistyössä

 

 

 


Zonta Internationalin Let Us Learn Madagascar -projekti

  
Sonja Hönig Schough, president of Zonta international, discussing with a girl in the junior secondary school of Marofarihy – Vatovavy Fitovinany Region.    ©UNICEF Madagascar/2017/AbelaRalaivita

Zonta International has committed US$1 million to ​UNICEF USA to create opportunities for vulnerable and excluded girls to realize their rights to an education in a secure and protective environment. Partnering with the Ministry of National Education and others, Let Us Learn Madagascar promotes a common vision of investing in junior secondary education for girls as an entry point for equity.

Me e-Clubissa päätimme elokuun 2016 vuosikokouksen yhteydessä, että kohdistamme lahjoitusvaroja Zonta Internationalin ja Unicef USA:n yhteiseen ”Let us Learn Madagascar” -projektiin, johon ZI on sitoutunut lahjoittamaan miljoona dollaria (US$1 million) kaudella 2016-2018. Projektin tavoitteena on tyttöjen koulutuksen edistäminen ja sitä kautta kestävän kehityksen tukeminen Madagascarilla. Lue lisää projektin etenemisestä >>>tästä.

Madagaskar on köyhä valtio, jossa 90 prosenttia väestöstä tulee toimeen vajaalla kahdella dollarilla/päivä,. Tästä syystä lasten asema yhteiskunnassa on haavoittuvainen. Luonnonkatastrofit lisäävät riskiä koulutuksen jäämisestä taka-alalle. Neljännes lapsista jää vaille koulutusta. Yksi kolmesta tytöstä tulee raskaaksi ennen 18 vuoden ikää. Kalliit koulumaksut jättävät tytöt helposti koulutuksen ulkopuolelle.

Let Us Learn –projekti mahdollistaa kahden vuoden aikana yli 1000 perheen avustamisen, samoin kyetään antamaan lisäopetusta yli tuhannelle keskiasteen opettajalle. Vähintään neljä luokkahuonetta kunnostetaan ja tukiopetusta saa vähintään 600 oppilasta. Lisäksi yli 50 prosenttia tytöistä saa ehkäisyvalistusta.

LAHJOITUKSESI VAIKUTUS

$25 Kolmelle oppilaalle koululaukku, muistikirja, kynät ja muut koulutarvikkeet
$70 Yhden alakoulun opettajan koulutus – tasokkaan opetuksen varmistamiseksi Madagascarin lapsille
$100 Yhden koulun opetusmateriaalit – tasokkaan koulutuksen ja tarkoituksenmukaisten resurssien varmistamiseksi
$240 Kahdelle perheelle koko vuoden perustarpeisiin –  kuukausittaisina rahasuorituksina
$435 Viidelle vähintään vuoden pois koulusta olleelle oppilaalle koulutus erityisluokassa
$1,000 Seitsemän virkistysvälinepakettia – rohkaisemaan ja innostamaan yli 620 oppilasta urheiluun ja liikuntaan
$34,800 Myrskynkestävän ja lapsiystävällisen luokkahuoneen rakentaminen – käymälöineen, vesipisteineen ja kouluhuonekaluineen

Nämä ovat esimerkkejä. Hyväntekeväisyyskonsertin tuotto yhdistetään osaksi Zonta International Foundationin rahoituskokonaisuutta.

Yhteistyössä


#hyväntekeväisyyskonsertti #miahuhta #annakuvaja #temppeliaukionkirkko #Sibelius #Merikanto #Madetoja #Nummi #Pärt

#seurusteluväkivalta #uskallapuhua #nuoret #toistaeivoiomistaa #apuaväkivaltaan

#zontaeclubfinland1 #AddYourVoice #koulutus #letuslearnmadagascar #madagascar #education #girls #school