ADD YOU VOICE

Kiinnostaako ota yhteyttä nyt email.  e-clubfinland1@zonta.fi

Zonta jäsenyys on arvovalinta naisten ja tyttöjen paremman elämän puolesta.

Miksi Zonta? Me uskomme, että vahvistamalla naisia maailmasta tulee parempi paikka. Meillä on ilo tehdä tätä työtä samanhenkisten ammattilaisten kanssa yhdessä Zonta e-Club of Finland1 klubissa.

Zonta-järjestössä Zonta e-Club of Finland1 on oikea valinta sinulle, jos olet kiinnostunut uudenlaisesta toimintatavasta e-Club on verkossa toimiva klubi, jonka toimintakausi on 1.6.-31.5. Uudet jäsenet pääsevät mukaan koko toimintakauden jäsenmaksulla liittymällä mukaan 1.4. alkaen Zonta e-Club of Finland1 jäseneksi.

Uusille jäsenille Zonta Internationalin vuosimaksulla1.4 alkaen

www.zonta.org

Hyvinvointialueille tarvitaan nimetyt lähi-suhdeväkivaltakoordinaattorit

Lähisuhdeväkivalta on yleisyytensä ja vaikutustensa vuoksi merkittävä yhteiskunnallinen ongelma, joka aiheuttaa inhimillistä kärsimystä, terveyshaittoja sekä kustannuksia. Tuoreille hyvinvointialueille tarvitaan lähisuhdeväkivaltakoordinaattorit, jotta väkivaltaan voidaan puuttua monialaisesti, pitkäjänteisesti ja ennakoivasti.

Lähisuhdeväkivallan yhteiskunnalliset vaikutukset ovat merkittäviä

Tiedämme esimerkiksi kouluterveyskyselyiden ja erilaisten tilastojen perusteella, että väkivalta on lisääntynyt. Väestötutkimuksen perusteella viiden vuoden aikana 146 000 naista oli kohdannut fyysistä parisuhdeväkivaltaa. Se on aiheuttanut vuosittain 150 miljoonaa euroa suoria terveydenhuollon lisäkustannuksia. Myös sosiaali- ja oikeuspalveluissa lähisuhdeväkivaltaa kokeneiden kustannukset ovat selvästi korkeampia, kuin muussa väestössä.

Tämä on vasta jäävuoren huippu, sillä läheskään kaikkea lähisuhdeväkivaltaa ei ilmoiteta poliisille eivätkä väkivaltaa kokeneet aina hakeudu sosiaali- ja terveydenhuollon palveluihin. Arviolta vain 10–15 % lähisuhdeväkivallasta tulee viranomaisten tietoon. Palvelujen käyttöön vaikuttavat muun muassa se, paljonko palveluja on tarjolla ja saavutettavissa. Lue lisää tästä!

9th European Interdistrict Seminar 28.-30.4.2023 Ilmoittautuminen on avattu!

9. European Interdistrict Zonta Seminar: “Women and Finance – between Challenges and Chances”

Build A Better World For Women And Girls

9. European Interdistrict Zonta Seminar:

“Women and Finance – between Challenges and Chances”

Frankfurt, situated on the river Main, is a beautiful historical city in the middle of Germany, easy to reach by the International  Airport, railway station and public transport system. Frankfurt is also a modern city with exquisit shops and splendid museums at the „SchauMain Kai“. Very well-known is the University of Frankfurt named after the famous German poet Johann Wolfgang von Goethe.

Last but not least, there is Frankfurt’s famous finance centre.  Without difficulty, you will recognize the modern tower-buildings along the skyline of the city. Most of them are banks.

This long financial history delivers our seminar’s motto: „Women and Finance – between Challenges and Chances“ and give us plenty of questions that will be discussed and answered.

We are pleased to offer you the opportunity to listen to inspiring speeches and take an active part in plenary sessions and workshops.

In addition, an interesting sightseeing program for you and your guests will be provided.

Frankfurt, Germany welcomes you!

General Conditions of Participation:

  • Members of Zonta Clubs and their accompanying persons
  • Alumnae (ZAC) and Golden Z’s

Registration Fee for the 9. European Interdistrict Zonta Seminar:

Registration opens on 1 December 2022

  • We are pleased to offer an early bird fee for all participants who register by 15 February 2023: €90,00
  • Registration fee after 15 February 2023: €110,00
  • Registration fee for alumnae (ZAC): €50,00
    • Alumnae can ask their district for further financial support.

You will find information on additional fees for the social program on the schedule below.

Ilmoittautuminen on avattu 9. European Interdistrict Zonta Seminar 28 – 30 April 2023 (eveeno.com)

Matka INFO
Zonta e-Club of Finland1 yhteistyössä Pohjolan Matka Oy:n kanssa järjestää matkan tähän seminaariin, jos olet kiinnostunut matkasta.

Lisätietoja matkanjohtaja Arja Ranta-aho
arja.ranta-aho@gettingbetter.fi
+358 44 5626265
WhatsApp

17.11.22 Zontat sanovat EI naisiin kohdistuvalle väkivallalle; lähisuhdeväkivalta on suuri yhteiskunnallinen ja inhimillinen ongelma

17.11. 2022 – Suomen ja Viron Zontat osallistuvat tänäkin vuonna maailmanlaajuiseen Oranssit Päivät -kampanjaan, jolla lisätään tietoisuutta naisiin kohdistuvasta väkivallasta.

Zonta-järjestön maailmanlaajuinen ZONTA Says NO to Violence Against Women -kampanja kestää 16 päivää ajalla 25.11.–10.12. Kampanjan aloituspäivänä vietetään YK:n kansainvälistä päivää naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi ja kampanjan päättyessä YK:n ihmisoikeuksien päivää.

Kampanjan aikana Zonta-kerhot tekevät paikallista vaikuttamistyötä sekä Suomessa että Virossa ja lisäävät näin myös paikallisesti tietoisuutta naisiin kohdistuvasta väkivallasta, sillä ensimmäinen askel toimintaan on ymmärtää ongelman laajuus ja vakavuus myös Suomessa. Suomessa naiset kohtaavat väkivaltaa EU-maista toiseksi eniten, ja parisuhteessa olleista naisista lähes kolmannes on kokenut nykyisen tai entisen kumppanin tekemää väkivaltaa.

Zonta International Piiri 20 (Suomi ja Viro) ottaa piirikokouksessaan 8.10.2022 julkaistussa julkilausumassa kantaa lähisuhdeväkivallan aiheuttamiin yhteiskunnallisiin ja inhimillisiin ongelmiin. Järjestö korostaa eri tahojen yhteistyön ja varhaisen puuttumisen merkitystä lähisuhdeväkivallan ehkäisemisessä, jossa monialainen yhteistyö on kaikkien toimijoiden vastuulla. Tässä on keskeisessä roolissa kuntien, hyvinvointialueiden, yksityisten palvelun tuottajien ja kolmannen sektorin yhteistyö.

Zonta International Piiri 20 tukee omalta osaltaan lähisuhdeväkivallan ehkäisyä vaikuttamalla kansainväliseen, kansalliseen, alueelliseen sekä paikalliseen toimintaan ja päätöksentekoon yhteistyössä muiden järjestöjen kanssa. ZONTA Says NO to Violence Against Women -kampanja osoittaa Zonta International -järjestön jatkuvaa sitoutumista naisten turvallisuuden ja suojelun varmistamiseen esimerkiksi nyt, kun naiset kokevat poliittisista ja uskonnollisista syistä väkivaltaa mm. Iranissa, Afganistanissa ja Ukrainassa.

Lisätietoa Zonta Internatiol Piiri 20 (Suomi ja Viro) toiminnasta: www.zonta.fi

Lisätietoja:

Zonta International D20
Merja Ora
Governor
merja.ora@zonta.fi
+358 50 5292 331

Taina Junttila
District Advocacy Chair
taina.junttila@zonta.fi
+358 40 0284 585