Zonta e-Club of Finland 1 vieraili huhtikuussa Brysselissä EU:n parlamentissa, EU:n komissiossa sekä Natossa.

e-Clubin Naisten oikeuksien toimikunta Raija Vahasalon johdolla ideoi tutustumismatka Euroopan ytimeen. Matkan ohjelmasta vastasi Mari Kaunistola. Europarlamentaarikko Henna Virkkunen vastaanotti meidät EU:n parlamenttiin, tilojen lisäksi saimme tuhdin paketin tietoa vaikuttamisesta ja naisen asemasta. Hennan kanssa jatkoimme vielä iltaa tutustuen hummerin saloihin, keskustelu kävi vilkkaana.

Toinen EU kohteemme oli komissio. Jyrki Kataisen kabinettipäällikkö Juho Romakkaniemi otti meidät vastaa ja saimme tietoa komission työstä ja vaikuttamisesta. Olimme yllättyneitä ja vaikuttuneita. Suomella ja suomalaisilla on paljon annettavaa ja tietysti meitä kiinnosti naisen asema Euroopassa.

Kolmas kohteemme oli Naton päämaja, mielenkiintoinen kokemus kaikille.  Naisten ja lasten asema konfliktien keskellä ei ole helpottunut.

Matkamme oli monien kulmien kautta onnistunut. Lentomme peruttiin viime metreillä, onneksi Johanna oli meillä matkanjärjestäjäni niin reititys Pariisin kautta Brysseliin ja sieltä Amsterdamin kautta Helsinkiin meni onnistuneesti. Meille tutuksi myös luotijunan käyttö. Tietysti söimme Leon ravintolan simpukat ja nopeimmat ehtivät ostoksillekin.