Amelia Earhart – tilaisuus ’Tähtitieteen naiset’

Avaruusaiheisen tilaisuuden järjestävät Zonta-kerho Helsinki IV ja Zonta International Piirin 20 Stipenditoimikunta. Tilaisuuden tuotto lahjoitetaan kansainvälisen Zonta International -järjestön Amelia Earhart -stipendirahastoon, jonka tutkija-apurahat myönnetään vuosittain avaruustutkimuksen, avaruusteknologian ja niiden lähitieteiden tohtorin tutkintoon tähtääville naisille.

Tilaisuudessa palkittu tietokirjailija Markus Hotakainen esittelee uuden kirjansa Tähtitieteen naiset. Ilman heitä tuntisimme universumin huonommin. Näiden naisten ansiosta olemme paremmin perillä maailmankaikkeuden mittasuhteista, tähtien koostumuksesta ja jopa pimeän aineen olemassaolosta. Valtaosa heistä on jäänyt tieteen historiassa tyystin huomiotta, ja usein naiset ovat joutuneet olemaan kahta sinnikkäämpiä saadakseen harjoittaa ammattiaan. Joskus tut-kimuksen esteenä on ollut sopivan vessan puute, joskus työtä on tehty salassa, joskus naisia on värvätty vain, koska heille on voitu maksaa pienempää palkkaa kuin miehille. Hekin tuijottelivat tähtiin – ja tekivät tiedettä.

Tilaisuuden ohjelman löydät tästä.

Ilmoittautumiset 3.1.2023 mennessä sähköpostilla anja.kuosa@gmail.com. Pääsymaksu 20 € (aikuiset) ja 10 € (lapset) sisältää tarjoilun ja opastuksen. Se tulee maksaa ennen tilaisuutta tilille Zonta-kerho Helsinki IV FI36 1228 3000 0222 18, viestikenttään teksti AE/osallistujamäärä.


Tapahtuman tiedot

  • Aika: 10.1.2023 16:30 – 20:00
  • Tapahtumapaikka: Suomen Ilmailumuseo, Karhumäentie 12 Vantaa

Tapahtuman tiedot

  • Aika:
  • Tapahtumapaikka: Suomen ilmailumuseo

Pin It on Pinterest