Tervetuloa Helsinki IV:n kerhosivuille

Olemme aktiivinen ja iloinen Zonta-kerho!

Tietoa kauden 2020 – 2021 tapahtumista

Zonta Club of Helsinki IV:n kuukausikokousten päivämäärät ja alustavat teemat löytyvät tapahtumakalenterista. Kokouspaikkatiedot päivittyvät lähempänä tilaisuuksia ja jo sovittuhin voi tulla muutoksia mahdollisten kokoontumisrajoitusten vuoksi.

Kerhon hallituksen kokousten ajankohdat löytyvät myös tapahtumakalenterista.

Zonta Club of Helsinki IV:n toimintasuunnitelman 2020 – 2021 mukainen vuosikello

Löydät kauden 2020-2021 vuosikellon tulostettavana versiona täältä .


TYTTÖJEN PÄIVÄNÄ IHMISKAUPPAA VASTAAN webinaarin tallenne

TYTTÖJEN PÄIVÄNÄ IHMISKAUPPAA VASTAAN 14.10.2020 tallennetun webinaarin materiaali löytyy alla olevasta osoitteesta. Odota noin minuutti videon avautumista: https://www.dropbox.com/s/exqy75y6jn1gy6s/2020-10-14-Pro-tukipiste-HB.mp4?dl=1  Järjestäjinä Pro-tukipiste ry sekä Zonta-kerhot Helsinki III ja Helsinki IV.

Kunniakirja kerhomme Young Women in Public Affairs -stipendiaatille Zahra Karimylle 14.10.2020

14.10.2020 nauhoitetun webinaarilähetyksen yhteydessä puheenjohtajallamme Eeva-Liisa Virkkusella ja minulla kerhomme stipenditoimikunnan nimissä oli suuri ilo ojentaa Zahra Karimylle kunniakirja ehdokkuudesta Young Women in Public Affairs stipendiaatiksi Zonta Interntional Piiri 20:n tasolla.  Piirille tuli peräti 7 hakemusta, jotka olivat erittäin korkeatasoisia. Valitsijoilla oli vaikea työ edessä. Valitulle Pärnun edustajalle Zahra hävisi hyvin niukasti.

Zahra on pienenä lapsena kiintiöpakolaisvanhempien kanssa muuttanut Suomeen ja on nyt 17-vuotiaana aloittamassa lukion viimeistä vuotta.

Hän on erinomainen esimerkki nuoresta, joka on nähnyt ne mahdollisuudet, jotka Suomi voi antaa myös maahanmuuttajille.

Zahra on emännöinyt lukuisia tapahtumia koulussa ja koulun ulkopuolella, esim. Suomi Areenalla. Aiheet ovat liittyneet tasa-arvoon, naisten oikeuksien turvaamiseen, ilmastokriisiin.

Zahra on puheissaan pyrkinyt vaikuttamaan myös tyttöjen silpomisen estämiseen. Edelleen hän on auttanut uusia maahanmuuttajia tulkkina, lukenut Ylen-ohjelmissa koronatiedotteita arabiaksi jne. Viimeisin esiintyminen oli EURO News-lähetyksessä 5 miljoonalle katsojalle.

Zahran  tavoitteita tulevassa elämässä ovat politiikan, tiedotuksen ja juridiikan opiskelu. Rauhanneuvottelijan, toimittajan ja politiikon ura kiinnostavat.

Zahran  esitys on  webinaaritallenteesta katsottavissa, suosittelen. Webinaarin ohjelmaa suunnitellessamme halusimme tilaisuudelle onnellisen lopun ja sellaisen todella saimme.

Lämpimästi Zahraa kiittäen ja onnitellen

Zonta-kerho Helsinki IV:n puolesta

Anja Kuosa

Stipenditoimikunnan puheenjohtaja

Meidän Anjamme on Vuoden 2020 Zonta!

Puheenjohtaja Eeva-Liisa Virkkunen luovutti Vuoden Zonta 2020 -kunniakirjan Hki IV:n pitkäaikaiselle aktiiville Anja Kuosalle 12.10. Kansallisteatterin lämpiössä.

Kerhomme Helsinki IV:n kantaviin voimiin kuuluva Anja Kuosa sai Porin piirikokouksessa Vuoden Zonta -tunnustuksen upeasta ja pitkäjännitteisestä työstään zontana.

Anja liittyi kerhoomme liki kaksikymmentä vuotta sitten, vuonna 2001. Hyvin pian hänet valittiin kerhon hallitukseen, tuolloin rahastonhoitajaksi. Hallituksessa hän on toiminut eri tehtävissä kaikkiaan seitsemän kautta, ja kahdeksas on meneillään. Lisäksi Anja on ollut ja on edelleen erittäin aktiivinen useissa kerhomme toimikunnissa, muun muassa OP-toimikunnassa. Me jäsenet olemme päässeet nauttimaan lukuisista laadukkaista teatteriesityksistä kiitos Anjan, joka väsymättä etsii meille mielenkiintoista katsottavaa ja koettavaa. Samalla kerrytämme varoja tärkeisiin palvelukohteisiimme.

Anja Kuosa on toiminut pitkään, vuodesta 2009, myös Piirin stipenditoimikunnassa, ja sen puheenjohtajana vuosina 2014 -2016. Anjalta olemme kuulleet vuosien mittaan muun muassa YWPA- ja Amelia Earhart –stipendien merkityksestä ja saaneet kehotuksia etsiä hyviä kandidaatteja – ja onhan heitä sitkeällä työllä löytynyt niin Suomesta kuin Virosta! Työ ei ole aina ollut helppoa, ja kuten Vuoden Zonta –hakemuksessa hyvin kuvattiin: ”Voimiaan säästämättä hän on tiedottanut, hankkinut stipendiaattiehdokkaita, käsitellyt hakemuksia ja tukenut stipendiaatteja eteenpäin myös henkilökohtaisella tasolla”.

Anja täyttää kaikki Vuoden Zonta -kriteerit

Vuoden Zonta -kunniakirja

Vuoden Zonta –nimityksen valintakriteerit ovat vaativat:

1. Hän on aktiivinen Zonta kerhossaan/Alueella/Piirissä.
2. Hän on sisäistänyt Zonta-ideologian ja toteuttaa sitä omassa elämässään.
3. Hän on ystävällinen, avulias, kannustava ja myönteistä ilmapiiriä kehittävä Zonta.
4. Hän on innostava esimerkki muille Zontille.
5. Hän on viestinyt Zonta-toiminnasta ulkopuolisille.
6. Hän on tuonut uusia jäseniä mukaan Zonta-toimintaan.
7. Hänessä on ”Zonta-spirittiä”.

Erinomaisen hakemuksen laatineet Sirkka-Liisa Kärki, Helena Miller ja Anja Rouhiainen ovat osuvasti ilmaisseet, miten hyvin Anja nämä kriteerit täyttää: ”Anja Kuosa on zonta-ideologian esimerkillisesti sisäistänyt, laajalla sydämellä zonta-aatteen puolesta työtä tekevä zonta. Hänelle on ominaista keskittyminen zonta-aatteen sisältöön ja hän löytää muutamalla sanalla olennaiset asiat. Hän kehittää merkityksellisiä toimintamuotoja, löytää yhteistyökumppaneita ja organisoi asiat niin, että on helppo tulla mukaan, hankkeet koetaan yhteisiksi. Hankkeet pysyvät hyvin hänen hallinnassaan.”

Näihin sanoihin ei muuta voi kuin yhtyä ja samalla lämpimästi onnitella Anjaa – olet tämän tunnustuksen täysimittaisesti ansainnut!

Helsinki IV –kerhon hallitus ja jäsenet

Teksti: Anna Lauttamus-Kauppila
Kuvat: Eeva-Liisa Virkkunen