Mieli liikkeessä -hyväntekeväisyysseminaari 12.2.2018

 

TURVALLISUUDELLA LUOMME HYVINVOINTIA

Miten tärkeä asia elämässämme onkaan turvallisuus. Tule hakemaan uusia ajatuksia ja oivalluksia hyväntekeväisyysseminaaristamme Tampereen Teatterissa ma 12.2.2018 klo 17-20.

Saat kuulla innostavia esimerkkejä siitä, miten nainen pärjää maalaisjärjellä kriisialueilla tai miten taiteilija voi vaikuttaa yhteiskunnallisiin asioihin.

Viimevuotisen suosion kannustamina olemme taas koonneet Sinulle yhden illan mittaisen tapahtuman. Illan esiintyjät ovat alansa huippuja – tänä vuonna journalistiikan ja kirjallisuuden alalta.

 

OHJELMA

Maalaisjärjellä maailmalle – naistoimittaja kriisin keskellä

Ylen pitkäaikainen uutistoimittaja ja Venäjän kirjeenvaihtaja Marja Manninen kertoo toimittajantyöstään, jossa hän seurasi Venäjän tapahtumia ja asioita 26 vuoden ajan. Manninen toimi ensin Lappeenrannassa toimialueena Kaakkois-Suomi ja Venäjän lähialueet (1990-2010), sitten Moskovassa kirjeenvaihtajana (2010-15) ja vielä Venäjään erikoistuneena ulkomaantoimittajana Helsingissä (2016). Marja Manninen on saanut työstään useita tunnustuksia, mm. Suomen Kuvalehden Journalistipalkinnon 2007.

 

Kahdeksantoista

Otteita näytelmästä Kahdeksantoista. Tarina naisista 18. ikävuoden kynnyksellä vuonna 1918 ja 2018. Someaikakauden kasvatit peilaavat elämäänsä sadan vuoden takaiseen kahtiajakautuneeseen todellisuuteen Tampereella. Tampereen yhteiskoulun lukion opiskelijat nousevat lavalle ja esittävät erilaisia kohtaloita maailmasta, jossa vihapuhe ja väkivalta pelottelevat kansan pirstaleiksi.

 

 

 

 

Miten taiteilija voi työssään vaikuttaa yhteiskunnallisiin asioihin

Jo vuosikymmenten ajan lappilaistaustainen kosmopoliitti Rosa Liksom on ihastuttanut koti- ja ulkomaista kulttuuria maalauksillaan, kirjoituksillaan, näytelmillään ja videoteoksillaan. Rosa Liksomin teoksia on käännetty 25:lle eri kielelle. Romaanien ja novellikokoelmien lisäksi monipuolinen taiteilija on tehnyt sarjakuvia ja lastenkirjoja. Hän voitti Finlandia-palkinnon teoksestaan Hytti nro 6 vuonna 2011.[2] Vuonna 2013 Liksomille myönnettiin Pro Finlandia -mitali.[5]

 

 

 

 

TORI: Ennen ohjelman alkua voit tutustua tuotetoriimme tai nauttia kahvion antimista. Ovet avataan klo 17, ohjelmallinen osuus on klo 18-20.

ARPAJAISET: Hienot palkinnot tapahtuman yhteistyökumppanien valikoimista!

LIPUT:

Liput 20 € ovelta

Ennakkomyynti

Pirkan Kello, Kuninkaankatu 19, Tampere
leena.kangasniemi-halmari@pirkankello.fi, puh. 050-5532326.

Leivon Leipomo Kahvila Leivonpesä
Keihäskatu 4, Tampere

Kauneus- ja jalkahoitola Merja Vesterbacka
Sotkankatu 16, Tampere (soita ennen tuloasi, puh 041-5240625)

HANKITHAN LIPPUSI HETI!

SEMINAARIN TUOTTO
käytetään Tampereen ensi- ja turvakodin työn tukemiseen, www.tetuko.fi
Lisäksi osa tuotosta ohjataan Zonta Internationalin kansainvälisiin palvelukohteisiin kuten Madagaskarin tyttöjen lukutaitoprojektiin, joka toteutetaan yhdessä Unicefin kanssa.

VOIT AUTTAA
Tampereen Ensi- ja turvakotia myös tekemällä lahjoituksia suoraan tilille
FI59 1146 3007 208090, käytäthän viitenumeroa 123.