RIIKAN TARINA

Saksalaisen Verdenin kerhon puheenjohtaja Susanna Eicher (vas.) ja Zonta Internationalin hallituksen jäsen Ute Scholz (kesk.) keskustelemassa Riikan kanssa Verdenin kerhon 20-vuotisjuhlissa 2014.

Liityin Zontiin vuonna 2003. Ystäväni Päivi kutsui minut kerhon jäseneksi pian sen jälkeen, kun olin muuttanut Tampereelle. Toivon liittyväni naisten verkostoon, ja odotukseni täyttyivät moninkertaisesti: on ollut todella antoisaa toimia monenlaisten ammattien edustajien kanssa. Työpaikkavierailujen kautta olen tutustunut terveydenhuoltoon, yliopistoon, ja vaikka minne. Sain myös osallistua piirikokouksen ja Eurooppa-seminaarin järjestämiseen, kun ne olivat Tampereella.

Maailmani avartui, kun pääsin Verdenin kerhon 20-vuotisjuhlaan Saksaan sekä Eurooppa-seminaariin Bruggeen. Bruggessa havaitsin, että eurooppalaisten naisten yhteistyö on tarpeen, jotta voimaantuisimme itse ja voimaannuttaisimme naisia kaikkialla maailmassa palvelu- ja vaikuttamistyön avulla.

Arvelen, että vielä vuosia eteenpäin toimin tässä verkostossa yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi.

Riikka Pyykkö

TUIJAN TARINA

Tuija Heikkilä ehdokaspuhetta pitämässä Orlandon Conventionissa kesällä 2014

 

Olen ollut koukussa Zontaan siitä alkaen, kun minut kutsuttiin Tampere I -kerhon jäseneksi 2003. Edustaessani yksin kerhoani 2005 Pärnun piirikokouksessa, minulta kysyttiin, ryhtyisinkö vara-aluejohtajaehdokkaaksi. Olin Zonta-asioissa niin vihreä ja tietämätön, että suostuin – onneksi. Nyt olen ollut kerhoni hallituksessa ja puheenjohtaja sekä piiritasolla vara-aluejohtaja, aluejohtaja, Governor ja vaalitoimikunnan jäsen.

Ensimmäisen kerran osallistuin Conventioniin Melbournessa 2006. Järjestön yleiskokouksen välitön ja lämmin kansainvälinen tunnelma koukutti heti, ja olenkin sittemmin ollut kaikissa Conventioneissa. Niihin liittyy kaksi ikimuistoista hetkeä: 2012 Torinossa sain kunnian kantaa Suomen lippua avajaisten sykähdyttävässä lippuseremoniassa. Kaksi vuotta myöhemmin pidin 1500 zontan edessä puheen ollessani ehdokkaana Nominating Committeehen. Siinä ja PR & Communications Committeessa olen saanut työskennellä eri maista ja maanosista olevien upeiden zontien kanssa.

Zonta on palvelujärjestö ja haluan toimia sen tavoitteiden eteen. Mutta samalla Zonta-jäsenyys antaa myös arvokkaita ystävyyksiä ja kokemuksia.

Tuija Heikkilä

 

SOFIAN TARINA

Sofia Vikman ja YK:n silloinen pääsihteeri Ban Ki-moon

Zontien tavoitteita ovat tyttöjen ja naisten aseman parantaminen sekä ihmisoikeuksien edistäminen kaikkialla maailmassa. Ne rakentavat nykyistä oikeudenmukaisempaa, turvallisempaa ja rauhallisempaa maailmaa. Näiden tavoitteiden puolesta työskentelen kansanedustajana ja myös zontana.

Huominen on eilistä parempi juuri siksi, että toimeen tarttuvia ja tulevaisuuteen uskovia ihmisiä löytyy vastuunkantajiksi, epäkohtien korjaajiksi sekä esimerkin näyttäjiksi muille. Meitä zontia yhdistää ajatus siitä, että haluamme paikallisen ja maailmanlaajuisen palvelu- ja vaikuttamistyön kautta rakentaa maailmaa pala palalta nykyistä paremmaksi.

Maailman muuttamiseen tarvitsemme tueksemme verkostoja, kannustusta sekä keskinäistä tukea ja ystävyyttä. Niitä kaikki löytyy Zonta-toiminnasta.

Sofia Vikman