Kunniajäsen Ritva Sarlund Kuva: Tuija Heikkilä

Zonta-kerho Tampere I:n kunniajäsen RITVA SARLUND

Ritva Sarlund (synt. 1940) teki merkittävän uran pukusuunnittelijana. 20-vuotiaana hän pääsi Tampereen Työväen Teatteriin puvustonhoitajan apulaiseksi. TTT:ssä hän ehti työskennellä eläkkeelle siirtymiseensä saakka peräti 42 vuotta puvustonhoitajana- ja -päällikkönä sekä pukusuunnittelijana. Maamme teatterikentässä mittavan uransa aikana hän ehti puvustaa valtavan määrän esityksiä alkaen suuritöisistä opereteista ja musikaaleista. Eläkkeelle jäätyään hän työskenteli taidemaalari Rafael Wardin kanssa puvustaen kaksi Mozartin oopperaa, Zaiden Suomen Kansallisoopperassa ja Taikahuilun Pirkanmaan ammattikorkeakoulussa. Ritva Sarlund on saanut ansioistaan mm. Veikko Sinisalo- ja Eino Salmelainen -palkinnot.

Zonta-kerho Tampere I:n jäseneksi Ritva Sarlund tuli 1. heinäkuuta 1976. Kerhon puheenjohtajana hän toimi 1988-90. Kauden ensimmäisiin kuukausiin ajoittui yllättävä ja suuri ponnistus, kun tamperelaiset Zonta-kerhot saivat tehtäväkseen toteuttaa vain kolmessa kuukaudessa ylimääräisen piirikokouksen. Siitä, kuten kaikesta Zonta-urallaan, Ritva Sarlund selvisi rakentavalla ja positiivisella yhteistyöllä. Olemme oppineet tuntemaan hänet sydämellisenä ja toisista kiinnostuneena, humaanina ja lämpimänä sekä aina innostuneena zontana.

– Zontana olo on merkinnyt minulle valtavasti. Sain tavata niin paljon ihania ihmisiä, hän muistelee yli 40-vuotista Zonta-taivaltaan.

Kiitoksena pitkästä sitoutumisesta Zonta-työhön Zonta International kiitti Ritva Sarlundia keväällä 2007 kunniakirjalla. Ritva Sarlund on Zonta-kerho Tampere I:n kunniajäsen.