Turvallisuudella luomme hyvinvointia

Hyväntekeväisyysseminaari Tampereen teatterissa, maanantaina 12.2.2018 klo 17-20

Miten tärkeä asia elämässämme onkaan turvallisuus. Tule hakemaan uusia oivalluksia ja kuulemaan innostavia esimerkkejä siitä, miten nainen pärjää maalaisjärjellä kriisialueilla tai miten taiteilija voi vaikuttaa yhteiskunnallisiin asioihin.

Seminaari-illan esiintyjät ovat alansa huippuja – tänä vuonna journalistiikan ja kirjallisuuden alalta.

Ohjelma

  • Maalaisjärjellä maailmalle – naistoimittaja kriisin keskellä / Ylen uutistoimittaja ja Venäjän kirjeenvaihtaja Marja Manninen
  • Kahdeksantoista – Otteita näytelmästä Kahdeksantoista, joka on tarina naisista 18. ikävuoden kynnyksellä vuonna 1918 ja 2018
  • Miten taiteilija voi työssään vaikuttaa yhteiskunnallisiin asioihin / kirjailija Rosa Liksom

 

Maalaisjärjellä maailmalle – naistoimittaja kriisin keskellä

Ylen pitkäaikainen uutistoimittaja ja Venäjän kirjeenvaihtaja Marja Manninen kertoo toimittajantyöstään, jossa hän seurasi Venäjän tapahtumia ja asioita 26 vuoden ajan. Manninen toimi ensin Lappeenrannassa toimialueena Kaakkois-Suomi ja Venäjän lähialueet (1990-2010), sitten Moskovassa kirjeenvaihtajana (2010-15) ja vielä Venäjään erikoistuneena ulkomaantoimittajana Helsingissä (2016). Marja Manninen on saanut työstään useita tunnustuksia, mm. Suomen Kuvalehden Journalistipalkinnon 2007.

 

Kahdeksantoista
Otteita näytelmästä Kahdeksantoista. Tarina naisista 18. ikävuoden kynnyksellä vuonna 1918 ja 2018. Someaikakauden kasvatit peilaavat elämäänsä sadan vuoden takaiseen kahtiajakautuneeseen todellisuuteen Tampereella. Tampereen yhteiskoulun lukion opiskelijat nousevat lavalle ja esittävät erilaisia kohtaloita maailmasta, jossa vihapuhe ja väkivalta pelottelevat kansan pirstaleiksi.

 

Miten taiteilija voi työssään vaikuttaa yhteiskunnallisiin asioihin
Jo vuosikymmenten ajan lappilaistaustainen kosmopoliitti Rosa Liksom on ihastuttanut koti- ja ulkomaista kulttuuria maalauksillaan, kirjoituksillaan, näytelmillään ja videoteoksillaan. Rosa Liksomin teoksia on käännetty 25:lle eri kielelle. Romaanien ja novellikokoelmien lisäksi monipuolinen taiteilija on tehnyt sarjakuvia ja lastenkirjoja. Hän voitti Finlandia-palkinnon teoksestaan Hytti nro 6 vuonna 2011.[2] Vuonna 2013 Liksomille myönnettiin Pro Finlandia -mitali.[5]

 

TORI – ARPAJAISET – LIPUT JA LIPPUJEN ENNAKKOMYYNTI: 

SEMINAARIN TUOTTO HYVÄÄN TARKOITUKSEEN:
käytetään Tampereen ensi- ja turvakodin työn tukemiseen, www.tetuko.fi
Lisäksi osa tuotosta ohjataan Zonta Internationalin kansainvälisiin palvelukohteisiin kuten Madagaskarin tyttöjen lukutaitoprojektiin, joka toteutetaan yhdessä Unicefin kanssa.

VOIT AUTTAA
Tampereen Ensi- ja turvakotia myös tekemällä lahjoituksia suoraan tilille
FI59 1146 3007 208090, käytäthän viitenumeroa 123.

HYVÄNTEKEVÄISYYSSEMINAARIN JÄRJESTÄÄ:

Zonta International on kansainvälinen palvelujärjestö, jonka tavoitteena on naisten ja tyttöjen terveydellisen, laillisen, taloudellisen, koulutuksellisen ja ammatillisen aseman parantaminen maailmassa.