Radiomastot ja voimala vaihtavat väriä naistenpäivän ja Zonta Rose-päivän kunniaksi

YK:n julistamana kansainvälisenä naistenpäivänä 8.3. zontat juhlivat eri puolilla maailmaa naisten sosiaalisia, taloudellisia, kulttuurisia ja poliittisia saavutuksia yhdessä muiden järjestöjen ja yksityishenkilöiden kanssa.

Lahden Zontakerho nostaa paikallisesti esiin teatterin tarjoamat mahdollisuudet lasten ja nuorten oppimisympäristönä. Lahti Energia puolestaan valaisee radiomastot keltaisiksi ja Kymijärven voimalan oranssiksi.

Tänä vuonna kansainvälisen naistenpäivän maailmanlaajuinen kampanjateema on #EmbraceEquity eli tasavertaisuus. Internationalwomensday.com -sivuston mukaan tasavertaisuuden aidosti omaksuminen tarkoittaa sitä, että uskoo, arvostaa ja näkee erilaisuuden välttämättömänä ja positiivisena osana elämää. Tasa-arvoisuuden saavuttaminen vaatii toteutuakseen konkreettisia tekoja.

Zonta-yhteisö viettää 8. maaliskuuta myös Zonta Rose -päivää, jolloin muistellaan menneitä tasa-arvotyöhön liittyviä saavutuksia ja kunnioitetaan tällä hetkellä sukupuolten tasa-arvon puolesta työskentelevien ponnisteluja.

Maailmanlaajuinen Zonta-järjestö tukee tällä hetkellä tasa-arvotyötä YK:n alaisten palveluprojektien ja stipendiohjelmien kautta mm. Perussa, Itä-Timorissa ja Papua-Uudessa-Guineassa sekä Madagaskarilla. Tavoitteena on tarjota elämää muuttavia mahdollisuuksia naisille ja tytöille mm. koulutuksen ja terveyspalvelujen avulla.

Paikallisesti ja kansallisesti zontat ovat sitoutuneet lisäämään tietoisuutta mm. toimenpiteistä sukupuoleen perustuvan väkivallan lopettamiseksi, palkkatasa-arvosta ja naisten osuuden lisäämisestä miesvaltaisilla aloilla.

Lahden Zontakerho käynnistää naistenpäivän juhlallisuudet Fellmannian kahvilassa, jossa draamapedagogi Anna-Riitta Partanen kertoo vuosijuhliaan viettävän Lahden kaupunginteatterin ja Lahden perusopetuksen ainutlaatuisesta yhteistyöstä. Teatteri on toiminut onnistuneesti oppimisympäristönä lapsille ja nuorille. Aamutilaisuus pidetään Fellmannian 2. kerroksessa klo 8.30 – 9.30.