LAHTI

Lahti kuuluu Suomen 10 suurimman kaupungin joukkoon, asukkaita on 120 000. Lahti on laajasti tunnettu urheilukaupunkina ja saanut arvostusta kansainvälisesti myös ympäristö- ja muotoiluosaamisesta sekä korkeatasoisista kulttuuripalveluista. Lahden Sibeliustalossa soittaa maailmanluokan orkesteri Sinfonia Lahti, kaupungin perinteikkään jalkapalloseuran Lahden Reippaan, nykyisin FC Lahti, riveistä on noussut yksi Suomen parhaista futareista, Jari Litmanen, Lahti on isännöinyt useat hiihdon MM-kisat ja kaupungin turkoosilla jääkiekkojoukkueella Pelicanseilla on vankka kannattajakuntansa.

Kaupunki sijaitsee melko lähellä Suomen väestöllistä keskipistettä eli kohtaa, johon kaikilla suomalaisilla on keskimäärin lyhin matka. Lahti on maanteiden ja rautateiden risteämiskohta, ja liikenneyhteydet ovat hyvät ja nopeat joka suuntaan. Lahti sijaitsee Kymijoen vesistöön kuuluvan Vesijärven etelärannalla. Ensimmäinen Salpausselkä kulkee kaupungin kautta. Renkomäen Ristolassa tehtyjen kaivauksien perusteella Lahden seudulla oli asutusta jo 9 000 vuotta sitten, mikä tekee Lahden alueesta erään Suomen vanhimmista tunnetuista asuinpaikoista.

Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, arki sujuvaa ja monipuolinen asuinympäristö on viihtyisä. Asukkaat arvostavat kaupungin monipuolisia palveluja, lyhyitä välimatkoja ja luonnonläheisyyttä, ja matkailijat ihastuvat luonnonläheiseen kaupunkikuvaan ja tapahtumatarjontaan.

Lahti sai kaupunkioikeudet vuonna 1905. Vuoden 2016 alusta Lahti ja Nastola yhdistyivät uudeksi Lahden kaupungiksi. Vuoden 2017 merkittävin muutos oli Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän käynnistyminen. Lahtelaisten sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestäminen ja tuottaminen siirtyi vuoden alussa kaupungilta kuntayhtymälle.

Tulevaisuuden Lahti ottaa yhä enemmän asukkaat mukaan kaupungin kehittämiseen. Kaupungin rooli Lahden ja Lahden seudun vetovoiman kasvattamisessa voimistuu. Lahden vetovoimatekijöitä ovat jatkossakin ympäristöosaaminen, korkeatasoiset kulttuuripalvelut ja tapahtumat sekä toimivat palvelut.

Lahden seutu muodostuu Päijät-Hämeen kunnista, jotka ovat Lahti, Heinola, Asikkala, Hollola, Hartola, Kärkölä, Sysmä, Orimattila ja Padasjoki. Lahden seutu on Suomen viidenneksi suurin kaupunkiseutu ja 200 000 asukkaan elinvoimainen keskus. Lahden kaupunki sekä ympäröivät muodostavat moni-ilmeisen kokonaisuuden, jossa urbaani kaupunkielämä ja idyllinen maaseutu kirkonkylineen ovat lähellä toisiaan.

FINLAND

Total Area: 338,145 km2  of which 10% water over 70% forest
Maximun length 1160 km
Maximun width 540 km
Neighbouring countries Sweden, Norway and Russia
Currency: Euro
Language: Finnish 93%, Swedish 6%, Sami (about 1700 people)

Helsinki
Influences from both the East and the West are evident in everyday
Architecture, cuisine, design, customs and even street slang.
All bare evidence of a past under Russian and Swedish rule.

BALTIC SEA
Situated by the Baltic Sea, Helsinki’s shoreline is about 100 km long and has about 300 islands.

LAKES
In Finland we have 200,000 lakes, half a million cottages and one midnight sun.

SAUNA
It is an honour to be invited to a Finnish sauna.
The best saunas can be found in summer cottages.

SUMMER FACTS
Summer Temperature: +15°C – +25°C
Duration: Around 90 days

WILDLIFE
Appr. 80 % of Finland is covered with forest.
Experience nature.

LAPLAND
In Lapland you will find 203,000 reindeer
183,000 inhabitants 200 nights/year Northern Lights
6 national parks
1 Santa Claus (the one and only)

In Lapland, the Midnight Sun makes up for the light deprived by the Polar Night during the winter. At the Arctic Circle, where Lapland’s capital Rovaniemi lies, the Midnight Sun graces the horizon from early June until early July. In Nuorgam, Finland’s northernmost tip, the sun stays up for more than 70 days.

SNOW
Snow is guaranteed in Finnish Lapland.
It stays on the ground for up to 6 months a year.