Helmi -tunnustus Leena Kaartiselle

Leena Kaartinen

Lahden Zonta  -kerho  luovutti 7.3.2018 Helmi -tunnustuksen lastenlääkäri Leena Kaartiselle. Leena Kaartinen on suomalainen lastenlääkäri ja kirjailija, joka vuodesta 1971 on työskennellyt enimmäkseen kehitysmaissa, Afganistanissa ja Etiopiassa, naisiin ja lapsiin kohdistuvan perusterveydenhuollon parissa. Hän on myös yksi suomalaisista Afganistanin asiantuntijoista. Kaartinen työskenteli Afganistanissa yhteensä 22 vuoden ajan ja hän on kirjoittanut kokemuksistaan useita kirjoja, joissa hän on käsitellyt kokemuksiaan. Time-lehti valitsi hänet vuoden 2005 eurooppalaisten sankarien joukkoon kuvaten häntä eläväksi määritelmäksi sisulle.

Lahden Zonta -kerho on tehnyt yhteistyötä vuosina 2002- 2003 Leena Kaartisen kanssa kohdistamalla avustuksia perheiden, erityisesti naisten ja tyttöjen auttamiseen Afganistanissa Leena Kaartisen työskentelyalueella. Leena Kaartinen on nykyisin eläkkeellä ja toimii Lahden kaupunginvaltuustossa.

Lahden Zonta-kerhon Helmi-tunnustus annetaan Lahden seudulla toimivalle henkilölle, yhteisölle tai yritykselle, joka on rohkeasti ja näkyvästi toiminut naisten/tyttöjen aseman edistämiseksi. Helmi-tunnustuksella Lahden Zonta-kerho haluaa huomioida toiminnan, joka toteuttaa kansainvälisen Zonta International -järjestön päämääriä. ZI:n tavoitteisiin kuuluu parantaa naisten juridista, poliittista, taloudellista, koulutuksellista, terveydellistä ja ammatillista asemaa niin maailmanlaajuisesti kuin paikallisestikin.

Aikaisempina vuosina Helmi -tunnustuksen ovat saaneet Lahden nuorisopalvelujen psykososiaalisen yksikön Dominon johtaja Anu Siiteri, mäkihyppääjä Julia Kykkänen ja Lahden ensi- ja turvakodin johtaja Erja Lohtander.

 

Lahden Zontien kuukausikokouksessa luovutettiin 7.3.2018 Helmi-tunnustus Leena Kaartiselle.