Tervetuloa kerhosivuillemme!

 

Helsinki I Zonta-kerho ry – Helsingfors I Zontaklubben rf – Zonta Club of Helsinki I:llä on pitkät perinteet. Se oli Suomen ensimmäinen Zonta-kerho. Kerho perustettiin jo 5.9.1934 nimellä Torstaikerho – Torsdagsklubben. Se liittyi kansainväliseen kattojärjestöön, Zonta Internationaliin, kuitenkin vasta sotien jälkeen 24.4.1947. Nimi juontaa juurensa siitä, että kokoukset pidettiin torstaisin. Tätä traditiota noudatamme edelleen. Kerho kokoontuu säännöllisesti kuukausikokoukseen kunkin kuukauden ensimmäisenä torstaina.

Kerhokokouksemme järjestetään mahdollisuuksien mukaan paikoissa tai organisaatioissa, jotka kiinnostavat jäseniä vierailukohteina. Vierailuilla emäntämme kertovat omasta työstään, jonka jälkeen pidämme normaalin kerhokokouksen. 

Kerhomme tavoitteena on palvella ja tukea naisten ja tyttöjen mahdollisuuksia kotimaassa ja kansainvälisesti. Tuemme naisen oikeudellista, yhteiskunnallista, taloudellista, koulutuksellista, terveydellistä ja ammatillista asemaa. Teemme niinikään työtä tyttöihin ja naisiin kohdistuvan väkivallan kitkemiseksi. Tuemme myös nuoria naisia menestymään. Kerhon mainiot ehdokkaat saivat kansainvälisen stipendin sekä vuonna 2015 että 2016.

Keräämme varoja erilaisin keinoin, jotta voimme tukea sellaisia hankkeita, jotka vievät eteenpäin kerhon ja kansainvälisen kattojärjestön tavoitteita. Kevät- / Kesäillan konsertti on ollut varainhankinnan selkäranka jo lähes 30 vuotta.  Konsertilla on oma arvostava yleisönsä. Keräämme varoja pienimuotoisesti myös muilla tavoin. Osallistuimme toimintakaudella 2016–2017 mm. pääkaupunkiseudun kerhojen yhteiseen Laukkupörssi-keräykseen.

Kerhomme on aktiivinen, keskusteleva ja avoin. Periaatteena on, että kaikille jäsenille osoitetaan ainakin yksi tehtävä jossain toimikunnassa. Kun olet kerhomme jäsen, sinut sijoitetaan heti johonkin toimikuntaan, jotta pääset kiinni kerhon toimintaan ja pystyt perehtymään nopeasti asioihin. Jäsenyys velvoittaa ja avaa verkostoja. Kun liityt jäseneksi, sitoudut samalla osallistumaan aktiivisesti kerhon kokouksiin ja Zonta-toiminnan tavoitteiden toteuttamiseen.

Tältä verkkosivulta voit seurata, mitä kerhossa tapahtuu.

Tule sinäkin mukaan toimintaan tyttöjen ja naisten hyväksi – ja inspiroitumaan ja inspiroimaan muita!

Eeva Larjomaa

puheenjohtaja