Syyskauden avajaiset 7.9.2017

Kerhon syyskausi avataan perinteisesti sääntömääräisellä vuosikokouksella,  joka tällä kertaa pidettiin Töölön upean, hiljattain remontoidun kirjaston kerhotilassa. Aluksi ilolla toivotimme tervetulleiksi kolme uutta jäsentämme, jonka jälkeen kävimme läpi 2016-2017 kauden tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen.

Edellisellä kaudella kerhomme kokoontui 8 kertaa. Vierailimme mm. Eduskunnassa ministeri Paula Risikon vieraina sekä juuri remontoidussa Kansalliskirjastossa. Tutustuimme lisäksi esimerkiksi Lotta Svärd- säätiön toimintaan sekä naistenvaateliike Vestiariumin uuteen mallistoon ja toimintafilosofiaan.

Suurin tulonlähteemme oli Kevätillan konsertti, joka järjestetään vuosittain Ritarihuoneella. Tämän lisäksi tuloja kertyi myös Laukkupörssitapahtumasta, jäsenmaksuista sekä palestiinalaiskäsitöiden myynnistä.

Suurin kotimainen lahjoituskohteemme 2016-2017 kaudella oli Kalliolan Nuoret Ry / Tyttöjen talo, joka on tyttöjen oma tila, jossa voi saada tukea omaan naiseksi kasvuunsa, tulla nähdyksi ja kuulluksi sellaisena kun on ja viettää vapaa-aikaansa turvallisesti lämminhenkisessä ja viihtyisässä ympäristössä.

Toinen merkittävä lahjoituskohteemme oli Luetaan Yhdessä -toiminta. Luetaan yhdessä on valtakunnallinen verkosto, joka tukee maahan muuttaneiden, erityisesti naisten, kielen oppimista ja kotoutumista. Kotimaisten kohteiden lisäksi lahjoitimme kolmanneksen tuloistamme Zonta-järjestön kansainvälisiin projekteihin. Kevätillan konsertin yhteydessä myönnämme vuosittain  perinteisen Marita Viitasalo-stipendin lahjakkaalle nuorelle muusikolle sekä kaksi pienempää kannustusstipendiä.

Kerhomme jäsenet hyväksyivät tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen, joten molemmat vahvistettiin ja edellisen tilikauden hallitukselle myönnettiin vastuuvapaus.

Vuosikokouksen jälkeen pidettiin kerhokokous, jossa mm. suunniteltiin tulevan toimintakauden ohjelmaa ja nautittiin kokoustarjoilusta.

Päivi Rosqvist