Kun haluat vaikuttaa, tule mukaan mukavien naisten seuraan tekemään hyvää maailman tytöille ja naisille.

Kerhon jäsenenä olet mukana vaikuttamassa ja osallistumassa siihen, miten Kuopio I Zonta-kerhossa olemme edistämässä naisten ja tyttöjen asemaa – paikallisesti, valtakunnallisesti ja maailman laajuisesti. Tavoitteenamme on osana kansainvälistä Zonta International -yhteisöä voimaannuttaa naiset toimimaan yhteiskunnissa täydellä kapasiteetillaan ja tasa-arvoisina miesten kanssa.

Voit osaltasi vaikuttaa maailman naisten ja tyttöjen asemaan tuomalla Zonta-kerhon toimintaan mukaan oman ammatillisen osaamisesi.

Jäsenyys avaa vaikutusmahdollisuuksia ja verkostoja

Toimiminen Zonta-kerhossa on yhteistä tekemistä ja ystävyyttä. Osallistumalla aktiivisesti paikalliseen toimintaan sinulla on mahdollisuus verkostoitua eri ammatteja edustavien naisten kanssa ja solmia ystävyyssuhteita.

Suomen ja Viron Zonta-kerhot muodostavat Piirin 20 Zonta International –järjestössä ja Piiri 20 on Suomen Naisjärjestöjen keskusliiton jäsen. Jo näistä yhteyksistä avautuu jäsenistölle laaja verkosto samanhenkisiä toimijoita.

Kuopiossa kerhomme, Kuopio I Zonta-kerho, tekee yhteistyötä monien samanhenkisten naisten ja tyttöjen asioita edistävien toimijoiden kanssa. Teemme myös vierailuja alueen yrityksiin ja organisaatioihin.

Kerhomme on aktiivinen

  • Panostamme Zonta-tunnettuuden lisäämiseen. #HeforShe –ajatuksen hengessä.
  • Paikallisena toimintanamme on mm. vuosittain järjestettävät kirpputorit ja muut varainkeruuprojektit. Vaikuttamistyötä pyrimme toteuttamaan Zonta Says NO-kampanjaan osallistumalla.
  • Osallistumme vireästi Suomen ja Viron zontien tapahtumiin, mm. piirikokoukset, seminaarit ja koulutustilaisuudet.
  • Kaikille jäsenille osoitetaan vähintään yksi tehtävä jossakin toimikunnassa. Myös uusi jäsen sijoitetaan heti johonkin toimikuntaan.
  • Uudelle jäsenelle nimetään aina oma kummi-zonta, jolta on helppo kysyä mieltä askarruttavista asioista.
  • Kokouksissamme on avoin, keskusteleva ja lämminhenkinen tunnelma.

Kuopion ensimmäinen Zonta-kerho, Kuopio I, on perustettu vuonna 1971 ja jäseniä kerhossamme on 25 toimintakaudella 2018-2020. Toimintakaudella 2020-2022 vietämme 50v-juhlavuottamme (v. 2021).

Jäsenmaksu on tällä toimintakaudella 120 €. Jäsenmaksuilla katetaan kansainvälisen organisaatiomme ja kerhomme toimintamenoja. Keräystulot menevät Zonta International Foundationin kautta kansainvälisiin naisten ja tyttöjen asemaa parantaviin  avustuskohteisiin ja stipendirahastoihin sekä Kuopion kerhon päättämiin paikallisiin kohteisiin

Kerhokokouksemme ovat pääsääntöisesti kunkin kuukauden ensimmäisenä maanantaina klo 18.00 alkaen. Lisäksi hallitus ja toimikunnat pitävät omia kokouksiaan. Keitä me olemme? Katso linkki.

Erinomainen tapa tutustua käytännössä kerhomme toimintaan on tulla vierailemaan kerhokokoukseen. Tulevista kerhokokouksista löydät lisätietoa Tapahtumakalenterista.

Jos kiinnostuit, lähetä viesti, niin otamme sinuun yhteyttä.

Yhteydenotot sähköpostilla kuopio1(at)zonta.fi.