Kuopio I Zonta-kerho

Me Kuopio I Zonta-kerhon jäsenet olemme osa kansainvälistä Zonta-järjestöä ja haluamme omalta osaltamme edistää naisten ja tyttöjen asemaa niin Kuopiossa kuin myös valtakunnallisesti ja maailmanlaajuisesti.


Naistenpäivän virtuaalijuhla

 

Koronatilanteen vuoksi on vaikea järjestää tapahtumia. Sen vuoksi Zonta International Piiri 20 järjestää suuren Naistenpäivän virtuaalijuhlan 8.3.2021 klo 18 – 20. Tilaisuus on ilmainen ja avoin kaikille. Ennakkoilmoittautumisia ei vaadita.

Voit yhdellä klikkauksella liittyä mukaan milloin vain: https://livestream.com/infocrea-fi/zontanaistenpaiva
Livestreamiä voi seurata myös zonta.fi-verkkosivujen kautta tai Facebookissa @ZontaInternationalDistrict20.

Tule mukaan kohottamaan naistenpäivän malja tasa-arvolle, ota mukaan ystäväsi, järjestä etkot taikka jatkot, ja osallistu myös somessa jakamalla kuvia illastasi hashtagilla #ZontaNaistenPäivänJuhla
#ZontaNaistenPäivänJuhla #Zonta #ZontaD20 #ZontaDistrict20 #Tasaarvo #Naisjärjestöt #Naistenpäivä #Kvinnodagen #Naistenpäivä2021 #ZontaRoseDay #ZontaInternational #IWD2021 #InternationalWomensDay #WomensDay #Striimivaari @ZureLtd

Lisätietoa tilaisuudesta: Kansainvälisen Naistenpäivän virtuaalijuhla 8.3.2021 klo 18-20 – Zonta International District 20

“Zonta Says NO to Violence Against Women” 25.11. – 10.12.2020

Zonta Says NO to Violence Against Women” – kampanja alkoi 25.11.2020. Päivästä muistutti oranssilla kampanjavärillä valaistut Kuopion Musiikkikeskus sekä Kuopion Kaupunginteatteri. Naisiin ja tyttöihin kohdistuva väkivalta on maailmanlaajuinen ongelma eikä tuntematonta meilläkään. UN Women Suomen mukaan Suomi on EU:n toiseksi väkivaltaisin maa naisille. Lisäksi, koronaepidemian aikana naisiin kohdistuvan väkivallan arvioidaan lisääntyneen entisestään. Asiasta tulee siis muistuttaa ja tehdä työtä ongelman poistamiseksi.

 

Syyskuun kuukausikokous Puijon maisemissa

Syyskuun kuukausikokous pidettiin aurinkoisessa säässä ulkoillen 14.9.2020. Aloitimme työrupeamalla tyttöjen metsässä ja siirryimme pitämään varsinaista kokousta Puijonsarven laavulle upeisiin kansallismaisemiin.

 

Kevään 2020 toiminta

Keväällä 2020 jouduimme korona-pandemian johdosta perumaan kaikki tapahtumamme ja siirryimme kokoontumaan verkossa. Kuukausi- ja vuosikokoukset pidimme Adobe Connect -etäyhteydellä ja hallitus kokoontui s-postitse sekä Zoomin kautta. Onnistuimme muutamista vastoinkäymisistä huolimatta kokoamaan lopulta yhteen suurimman osan jäsenistöstämme ja olemme asiasta hyvin iloisia. Saimme yhteyden toisiimme, vaihtelua koronakevään ankeuteen ja asiatkin tulivat hoidetuiksi.

Ystävänpäivän etkot -konsertti

Järjestimme tiistaina 11.2.2020 klo 18
Ystävänpäivän etkot -konsertin
Muotoiluakatemian kristallisalissa, Piispankatu 8.
Esiintyjänä tilaisuudessa oli muusikko, laulaja PoPo Salami.

  
Hyväntuulisen ja lämminhenkisen hyväntekeväisyyskonsertin tuotto suunnattiin Zonta-järjestön kansainväliseen Lapsiavioliittojen ehkäisy -projektiin
(Lisätietoa projektista:ENDING CHILD MARRIAGE)

Zonta Says NO

Zonta Says NO (International Day for the Elimination of Violence Against Women) ja 16 aktivismin päivää alkoivat 25.11.2019. Kuopion kaupunginteatteri oli valaistu vahvalla oranssilla 25.11. muistuttamaan työstä naisiin kohdistuvan väkivallan kitkemiseksi.

  Katso myös: Zonta Says NO

Paketointiprojekti

Jo perinteiseksi muodostunut paketointiprojekti on aloitettu marraskuun kahdeksantena päivänä yhteistyössä Suomalaisen Kirjakaupan kanssa. Paketoinnista kertyvät lahjoitukset osoitamme tällä kertaa Kuopiossa Tyttöjen Talolle sekä kansainvälisesti Zonta-järjestön Lapsiavioliittojen ehkäisy -projektiin. Paketoimme lahjoja kirjakaupan edessä vuoroviikoin Naisten Pankin kanssa. Alla tunnelmia perjantailta 22.11.2019.