Kuopio I Zonta-kerho

Me Kuopio I Zonta-kerhon jäsenet olemme osa kansainvälistä Zonta-järjestöä ja haluamme omalta osaltamme edistää naisten ja tyttöjen asemaa niin Kuopiossa kuin myös valtakunnallisesti ja maailmanlaajuisesti.


Hyväntekeväisyyskirpputori 26.-27.4.2024

Aluetapaaminen Pieksämäellä 2.3.2024

 
Kerhomme edustajat olivat mukana zontien aluetapaamisessa Pieksämäellä, Nokkalan Käräjätuvalla. Paikalla oli lähes kolmekymmentä itäisen Suomen zontaa vaihtamassa zonta-tietoutta, kokemuksia sekä innostusta zonta-työstä.


Tilaisuudessa governor Merja Ora luovutti kunniakirjan kuopiolaiselle yrittäjäaktivisti Maria Korhoselle. Hänet oli valittu Zonta Internationalin Women in Business 2023 stipendin saajaksi.


Ohjelmassa oli myös äidinkielen ja kirjallisuuden lehtori Marianne Tyrväisen mielenkiintoinen esitelmä kirjailija Aila Meriluodon tuotannosta ja henkilöstä.

Tarjolla argentiinalaista tangoa


Tervetuloa

Argentiinalaisen tangomusiikin ilta Kuopion kaupungintalon juhlasalissa keskiviikkona 21.2.2024 klo 18.00.

Esiintyjänä Sexteto Viento

Järjestää Kuopion Zonta-kerho I
ohjelmalehtinen 20 euroa

 

 

 

 

 

 

 

Zontien jouluinen myyntipöytä

Osana Zonta Says NO to violence against women – Naisiin ja nuoriin kohdistuvan väkivallan vastaista kampanjaa Kuopion Zonta kerho I järjestää jouluisen myyntipöydän kauppakeskus Aapelissa 1.-2. ja 8.-9.12.2023 (pe klo 10-19 ja la klo 10-17).

Seuraa Zonta Says NO -kampanjaa myös Instagramissa (@zontakerhokuopio1) ja/tai Facebookissa (Zonta-kerho Kuopio I).

Kerhon historia on arkistoitu

Kerhomme arkistointi- ja historiatoimikunta on tehnyt arvokasta työtä kokoamalla jäsenistöllä tallessa olleesta materiaalipaljoudesta olennaiset säilytettävät dokumentit. Tämä Kuopio I Zonta-kerhon tallennettava aineisto on toimitettu 1.11.2023 arkistoitavaksi Kansallisarkiston Joensuun toimipisteeseen.  Aineisto kattaa vuodet 1971 – 2013 ja sisältää mm. arvokkaita leikekirjoja valokuvineen sekä tärkeimmät toimintaan liittyvät pöytäkirjat tulevien tutkijasukupolvien käytettäväksi.

Hyväntekeväisyyskirpputori 29.-30.9.2023

Kuopion Zonta-kerho I:n Pop-up -Hyväntekeväisyyskirpputori jälleen Kuopion Lyseolla. Ajankohta on 29.-30.9.2023. Runsaasti hyvää ja edullista kodin tavaraa sekä vaatteita ja asusteita naisille, lapsille ja miehille.

Tervetuloa ostoksille ja tutustumaan Zonta-toimintaan. Tehdään hyvää yhdessä. Kirpputorin tuotto lahjoitetaan Kuopion Ensikoti Pihlan ja Avopalvelu Amalian äitien hyvinvointiin. Myymättä jääneet tavarat lahjoitetaan Pohjois-Savon Syöpäyhdistyksen Aarre-kirpparille.

Kauden 2022-2023 viimeinen kuukausikokous

Kauden viimeinen kuukausikokous vietettiin viileähkössä säässä 8.5.2023 tekemällä ensin retki vuonna 2018 perustettuun tyttöjen metsään ja jatkamalla Antikkalan uudelle laavulle makkaranpaistoon sekä varsinaiseen kokoukseen.

Kuukausikokoukset jatkuvat taas elokuussa.