Kuopio I Zonta-kerho

Me Kuopio I Zonta-kerhon jäsenet olemme osa kansainvälistä Zonta-järjestöä ja haluamme omalta osaltamme edistää naisten ja tyttöjen asemaa niin Kuopiossa kuin myös valtakunnallisesti ja maailmanlaajuisesti.


Zonta says NO to Violence Against Women 25.11.-10.12.2021 / Kansainvälinen naisiin kohdistuvan väkivallan vastainen päivä 25.11.

Kuopiossa naisjärjestöt, Zonta-kerhot Kuopio I ja Kuopio II, Kuopion Soroptimistiklubi ja Savon Nytkis kampanjoivat yhteisvoimin. Kampanjointi liittyy laajempiin kampanjoihin: Orange The World/Oranssit päivät (UN Women) ja Zonta says NO to Violence Against Women (Zonta International) sekä teemaan Valoa ei väkivaltaa (Kansallinen väkivaltaobservatorio).

Näyttely Älä sulje silmiäsi väkivallalta – yhdessä väkivaltaa vastaan 

Zonta Says NO -aineiston pohjalta Zonta-kerhot Kuopio I ja Kuopio II sekä Kuopion Soroptimistiklubi ja Savon Nytkis toteuttavat Naisten kokemaa lähisuhdeväkivaltaa valottavan näyttelyn. Näyttely on nähtävillä 25.11.-10.12.2021 Kauppakeskus Aapelissa.


Lisätietoa kampanjasta mm. kerhomme fb-sivulla sekä Zonta International Piirin 20 sivuilta.

Oransseilla valaistuksilla kampanjaan kanssamme osallistuvat:

  • Kuopion musiikkikeskus, oranssi valaistus 25.11. klo 16.00 alkaen aamuyölle
  • Kuopion kaupunginteatteri, oranssi valaistus viikon ajan 25.11. – 1.12., valo syttyy hämärän tullen
  • Kuntolaakson uimahalli, oranssi valaistus 25.11., illalla
  • Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksen Lentoon-teos, oranssi valaistus 25.11. koko päivän kestäen puoleen yöhön.

   

Kuopion kaupunginkirjasto on mukana kampanja-ajan kestävän kirjanäyttelyn muodossa – oranssikantisia sekä sisällöltään teeman sopivia kirjoja on esillä sekä kampanjamme posteri- ja esiteaineistoa.

Siskotyttö ja Veljmies -patsaat puetaan oransseihin kaulahuiveihin ajalle 24.11. – 26.11.2021. Huivit laittaa Kuopion Soroptimistit.

Syyskauden 2021 kuukausikokouksia

Olemme vihdoin syksyllä 2021 pystyneet toteuttamaan joitakin jo pidempään ohjelmassa olleita mutta Covid-19 -pandemian vuoksi siirtyneitä vierailuja. Syyskuussa vierailimme taiteilija Ritva-Liisa Pohjalaisen kotigalleriassa Kuopiossa.


Kiitos emännälle ja isännälle lämmintunnelmaisesta ja mieleen painuneesta illasta.

Marraskuun kokouksen pidimme Kuopion kaupunginkirjastolla. Kokouksemme päätteeksi olimme järjestäneet Minna Canth aiheisen lukupiirin. Taas kerran saimme todeta miten sinnikäs ja vahva, mutta samalla aikaa myös herkkä, tyttöjen ja naisten oikeuksien esitaistelija kaupungissamme on elänyt. Täältä käsin hän on näytelmiensä, kirjojensa ja laajan kirjeenvaihtonsa kautta vahvasti vaikuttanut myös valtakunnalliseen keskusteluun, aina päätöksentekoon asti.


Kiitokset Johanna Vuorinteelle ajatuksia herättäneestä alustuksesta ja aktiivisen keskustelun johdattelusta. (Kuvassa Johanna Vuorinne ja puheenjohtajamme Marja Meurman.)

ZI Piiri 20:n Piirikokous Imatralla

Zonta International Piiri 20 ry
50. Varsinainen Piirikokous
Imatra 8.-10.10.2021

”Naisten vuoksi”

Naistenpäivän virtuaalijuhla

Koronatilanteen vuoksi on vaikea järjestää tapahtumia. Sen vuoksi Zonta International Piiri 20 järjestää suuren Naistenpäivän virtuaalijuhlan 8.3.2021 klo 18 – 20. Tilaisuus on ilmainen ja avoin kaikille. Ennakkoilmoittautumisia ei vaadita.

Voit yhdellä klikkauksella liittyä mukaan milloin vain: https://livestream.com/infocrea-fi/zontanaistenpaiva
Livestreamiä voi seurata myös zonta.fi-verkkosivujen kautta tai Facebookissa @ZontaInternationalDistrict20.

Tule mukaan kohottamaan naistenpäivän malja tasa-arvolle, ota mukaan ystäväsi, järjestä etkot taikka jatkot, ja osallistu myös somessa jakamalla kuvia illastasi hashtagilla #ZontaNaistenPäivänJuhla
#ZontaNaistenPäivänJuhla #Zonta #ZontaD20 #ZontaDistrict20 #Tasaarvo #Naisjärjestöt #Naistenpäivä #Kvinnodagen #Naistenpäivä2021 #ZontaRoseDay #ZontaInternational #IWD2021 #InternationalWomensDay #WomensDay #Striimivaari @ZureLtd

Lisätietoa tilaisuudesta: Kansainvälisen Naistenpäivän virtuaalijuhla 8.3.2021 klo 18-20 – Zonta International District 20

“Zonta Says NO to Violence Against Women” 25.11. – 10.12.2020

Zonta Says NO to Violence Against Women” – kampanja alkoi 25.11.2020. Päivästä muistutti oranssilla kampanjavärillä valaistut Kuopion Musiikkikeskus sekä Kuopion Kaupunginteatteri. Naisiin ja tyttöihin kohdistuva väkivalta on maailmanlaajuinen ongelma eikä tuntematonta meilläkään. UN Women Suomen mukaan Suomi on EU:n toiseksi väkivaltaisin maa naisille. Lisäksi, koronaepidemian aikana naisiin kohdistuvan väkivallan arvioidaan lisääntyneen entisestään. Asiasta tulee siis muistuttaa ja tehdä työtä ongelman poistamiseksi.

 

Syyskuun kuukausikokous Puijon maisemissa

Syyskuun kuukausikokous pidettiin aurinkoisessa säässä ulkoillen 14.9.2020. Aloitimme työrupeamalla tyttöjen metsässä ja siirryimme pitämään varsinaista kokousta Puijonsarven laavulle upeisiin kansallismaisemiin.

 

Kevään 2020 toiminta

Keväällä 2020 jouduimme korona-pandemian johdosta perumaan kaikki tapahtumamme ja siirryimme kokoontumaan verkossa. Kuukausi- ja vuosikokoukset pidimme Adobe Connect -etäyhteydellä ja hallitus kokoontui s-postitse sekä Zoomin kautta. Onnistuimme muutamista vastoinkäymisistä huolimatta kokoamaan lopulta yhteen suurimman osan jäsenistöstämme ja olemme asiasta hyvin iloisia. Saimme yhteyden toisiimme, vaihtelua koronakevään ankeuteen ja asiatkin tulivat hoidetuiksi.