Kuopio I Zonta-kerho

Me Kuopio I Zonta-kerhon jäsenet olemme osa kansainvälistä Zonta-järjestöä ja haluamme omalta osaltamme edistää naisten ja tyttöjen asemaa niin Kuopiossa kuin myös valtakunnallisesti ja maailmanlaajuisesti.


Tarjolla argentiinalaista tangoa


Tervetuloa
Argentiinalaisen tangomusiikin ilta Kuopion kaupungintalon juhlasalissa keskiviikkona 21.2.2024 klo 18.00.

Esiintyjänä Sexteto Viento

Järjestää Kuopion Zonta-kerho I
ohjelmalehtinen 20 euroa

 

 

 

 

 

 

 

Zontien jouluinen myyntipöytä

Osana Zonta Says NO to violence against women – Naisiin ja nuoriin kohdistuvan väkivallan vastaista kampanjaa Kuopion Zonta kerho I järjestää jouluisen myyntipöydän kauppakeskus Aapelissa 1.-2. ja 8.-9.12.2023 (pe klo 10-19 ja la klo 10-17).

Seuraa Zonta Says NO -kampanjaa myös Instagramissa (@zontakerhokuopio1) ja/tai Facebookissa (Zonta-kerho Kuopio I).

Kerhon historia on arkistoitu

Kerhomme arkistointi- ja historiatoimikunta on tehnyt arvokasta työtä kokoamalla jäsenistöllä tallessa olleesta materiaalipaljoudesta olennaiset säilytettävät dokumentit. Tämä Kuopio I Zonta-kerhon tallennettava aineisto on toimitettu 1.11.2023 arkistoitavaksi Kansallisarkiston Joensuun toimipisteeseen.  Aineisto kattaa vuodet 1971 – 2013 ja sisältää mm. arvokkaita leikekirjoja valokuvineen sekä tärkeimmät toimintaan liittyvät pöytäkirjat tulevien tutkijasukupolvien käytettäväksi.

Hyväntekeväisyyskirpputori 29.-30.9.2023

Kuopion Zonta-kerho I:n Pop-up -Hyväntekeväisyyskirpputori jälleen Kuopion Lyseolla. Ajankohta on 29.-30.9.2023. Runsaasti hyvää ja edullista kodin tavaraa sekä vaatteita ja asusteita naisille, lapsille ja miehille.

Tervetuloa ostoksille ja tutustumaan Zonta-toimintaan. Tehdään hyvää yhdessä. Kirpputorin tuotto lahjoitetaan Kuopion Ensikoti Pihlan ja Avopalvelu Amalian äitien hyvinvointiin. Myymättä jääneet tavarat lahjoitetaan Pohjois-Savon Syöpäyhdistyksen Aarre-kirpparille.

Kauden 2022-2023 viimeinen kuukausikokous

Kauden viimeinen kuukausikokous vietettiin viileähkössä säässä 8.5.2023 tekemällä ensin retki vuonna 2018 perustettuun tyttöjen metsään ja jatkamalla Antikkalan uudelle laavulle makkaranpaistoon sekä varsinaiseen kokoukseen.

Kuukausikokoukset jatkuvat taas elokuussa.

Hyväntekeväisyyskirpputori 21.-22.4.2023

Tervetuloa tekemään löytöjä Pop Up Kirpputorillemme pe 21.4. ja la 22.4.2023.

Hyvää second hand -tavaraa runsaasti ja edullisin hinnoin, naisille & lapsille & miehille. Vaatteita, kenkiä, koruja leluja, kodin tekstiilejä, astioita jne. Myös jonkin verran uusia farkkuja, mekkoja, housuja.

Myymättä jäänyt tavara lahjoitetaan Pohjois-Savon Syöpäyhdistyksen Aarre-kirpparille.

Zonta Says NO 2022

Kansainvälinen naisiin kohdistuvan väkivallan lopettaminen -kampanja ja kuusitoista aktivismin päivää järjestetään vuosittain  25.11. – 10.12., jolloin Zontat maailmanlaajuisesti ovat liittyneet YK:n Oranssit päivät kampanjaan lisäämään tietoisuutta naisiin kohdistuvasta väkivallasta.  Kuopiossa kampanjoitiin yhdessä Soroptimistien kanssa.

25 November – 10 December: Zonta Says No to Violence Against Women
and 16 Days of Activism / Orange the World.

Katso tarkempaa tietoa linkistä: Zonta Says NO – miten voin auttaa? – Zonta International District 20

Tänäkin vuonna Kuopion kaupunginteatteri, Musiikkikeskus ja Savilahden ’Lentoon’-taideteos valaistiin oranssilla 26.11. muistuttamaan asiasta.

Siskotyttö ja Veljmies saivat oranssit kaulaliinat,

ja kirjasto järjesti asiaan liittyvän näyttelyn: