Advocacy-toiminta

 1. ”Naisen euro on 80 senttiä” . Louhenkatu-päivän tapahtuma 5.8.2017. Myytiin marjakippoja miehille eurolla ja naisille 80 sentillä. Halusimme nostattaa keskustelua siitä, ettei tasa-arvo ole vielä Suomessakaan vielä kaikilta osin toteutunut. Palkkaeriarvoisuus herätti paljon keskustelua.
 2. Golden Z Club. GZC on syntymässä Savonia Amk:lle Iisalmeen. Esittelytilaisuus pidettiin 4.10.2017 ja kansainvälisenä tyttöjen päivänä 11.10.2017 oli ensimmäinen kokoontuminen, jossa oli mukana neljä nuorta opiskelijanaista. Seuraava tapaaminen, johon on lupautunut viisi tyttöä mukaan on ollut 16.11. ja kerhon marraskuun kuukausikokoukseen kutsutaan heidät mukaan.
 3. Arpajaiset Madagascarin tyttöjen koulutuksen tueksi. Avustus siis Madagascarin kohteeseen. Arpajaislupa on myönnetty ajalla 1.11. – 14.12.2017 toteutettaviin arpajaisiin. Jokainen kerholainen myy yhden 20 arvan listan. Arvan hinta 2 euroa. Palkinnot kinkkuja, joulukakkuja, joulukukkia ym.

Zonta Says No – kampanja

 1. Kerho täyttää 20 vuotta kuluvalla kaudella. ZSN-kampanjaa juhlistetaan 20 päivän aktivismijaksolla, joka alkaa 25.11., mutta jatkuu 14.12. saakka.
 2. Kampanjaan kuuluu mm. 4 – 6 miehen juttu Iisalmen Sanomiin.
 • Jyri Paretskoi: Maailma muuttuu, kun sitä muutetaan
 • Rehtori Matti Heikinmaa: Some-kiusaaminen
 • Vieremän kunnanjohtaja Mika Suomalainen: Tasa-arvo ei saa jäädä vain paperille
 • Tekniikan tohtori Siamäk Naghian: Koulutus ei ole vain ihmisoikeus, se on avain talouskasvuun
 • Käräjätuomari Hannu Laitinen: Nainen väkivallan uhrina ja tekijänä
 • mahdollisesti vielä joku muu

3. Kaksi blogia kerholaisten kirjoittamina: aiheet Madagascar ja HeForShe

4. Ainakin kaksi Facebook postausta

5. Vaikuttajamiehiä haastetaan HeForShe-työhön. Kerholaiset ovat ommelleet oransseja taskuliinoja miehille. Niitä lähetetään vaikuttajamiehille, mm. tasavallan presidentille toiveena, että he antaisivat tukensa kampanjalle käyttämällä taskuliinaa.