Kevätillan konsertti Ritarihuoneella 28.5.2024 on myös kerhomme 90-vuotisjuhlakonsertti

Viulisti ja pianisti esiintymässä Ritarihuoneella Kevätillan konsertissa 2023

Viulisti Lilja Haatainen ja pianisti Matilda Kärkkäinen Kevätillan konsertissa 2023

Zonta–kerho Helsinki I ry – Zontaklubben Helsingfors I rf. järjestää jälleen perinteisen Kevätillan konsertin tiistaina 28.5.2024 klo 19 Ritarihuoneella (Ritarikatu 1, Helsinki). Tänä vuonna kevätillan konsertti on samalla kerhomme 90-vuotisjuhlakonsertti.

Lämpimästi tervetuloa nauttimaan upeasta musiikista tärkeiden asioiden hyväksi!

Konsertissa esiintyvät

Kyeong Ham, oboe
Annika Leino, sopraano
Matilda Kärkkäinen, piano

sekä

Marita Viitasalo –stipendiaatti

Lipun hinta 40€ sisältää pienen tarjoilun konsertin lopussa. Lippuja myyvät konsertin järjestävän Zonta-kerho Helsinki I:n jäsenet. Lipputilauksia ottavat vastaan mm.:

Riitta Salo, riittasalo[a]mac.com
Marjut Kokko, marjutkokko[a]gmail.com
Johanna Lampinen, johanna.lampinen[a]iki.fi

Konsertin tuotto ohjataan muun muassa Tyttöjen talon ja Luetaan yhdessä -verkoston toimintaan Suomessa sekä Zonta Internationalin kansainvälisiin kohteisiin naisten ja tyttöjen terveyden ja koulutuksen tukemiseksi.

Zonta-järjestön 5000 dollarin STEM-stipendi kerhomme hakijalle Katarina Pichnalle

Viime kesäkuussa Zonta-kerhomme Helsinki 1 etsi korkeakoulussa matemaattis-luonnontieteellisiä aineita opiskelevaa naista hakijaksi STEM-stipendille. Kovatasoisessa haussa kerhomme kärkikandidaatiksi valikoitui tuotantotalouden opiskelija Katarina Pichna Aalto-yliopistosta. Hakuhetkellä Katarina oli suorittamassa kansainvälisiä vaihto-opintoja Australiassa Melbournen yliopistossa.

Lokakuussa saimme mahtavan uutisen Zonta Internationalin päämajalta Chicagosta: Katarina on valittu yhdeksi 5 000 dollarin suuruisen kansainvälisen STEM-stipendin saajista. Lämpimät onnittelumme Katarinalle tästä upeasta tunnustuksesta hänen akateemisesta ja ammatillisesta menestyksestään ja mitä parhainta jatkoa uralle teknologian maailmassa!

Maailmanlaajuinen Zonta International -järjestö on ollut jo yli 100 vuotta tyttöjen ja naisten ihmisoikeuksien ja tasa-arvon asialla. Järjestön kansainväliset stipendiohjelmat kannustavat nuoria naisia eteenpäin vaikutusvaltaisiin tehtäviin.

Lisätietoa stipendistä ja stipendiaateista löytyy Zonta Internationalin sivuilta: www.zonta.org / Our Programs / Education / Women in STEM Scholarship

Zonta-järjestön 5000 dollarin STEM- ja JMK-stipendit haettavissa nyt

Zonta-kerhomme Helsinki 1 etsii korkeakoulussa matemaattis-luonnontieteellisiä aineita opiskelevaa naista hakijaksi STEM-stipendille ja liiketaloutta opiskelevaa naista hakijaksi JMK-stipendille.

Maailmanlaajuinen Zonta International -järjestö on ollut jo yli 100 vuotta tyttöjen ja naisten ihmisoikeuksien ja tasa-arvon asialla. Järjestön kansainväliset stipendiohjelmat kannustavat nuoria naisia eteenpäin vaikutusvaltaisiin tehtäviin.

Zonta-piiri 20 saa valita oman ehdokkaansa kummankin 5 000 USD:n kansainvälisen stipendin saajaksi Suomen ja Viron Zonta-kerhojen hakijoiden joukosta. Yhteensä STEM-stipendin saa maailmanlaajuisesti 31 korkeakouluopiskelijaa ja JMK-stipendin 37 opiskelijaa. Valinnoista päättää lopullisesti Zonta-järjestön kansainvälinen stipenditoimikunta.

Women in Science, Technology, Engineering and Mathematics (STEM) -stipendi

STEM-stipendiä voivat hakea naiset, jotka opiskelevat yliopistossa, korkeakoulussa tai ammattikorkeakoulussa luonnontieteiden, insinööritieteiden, tietotekniikan tai matematiikan perustutkintoa ja menestyvät opinnoissaan hyvin. Luonnontieteiksi lasketaan mm. biologia ja ympäristötieteet, ekologia, fysiikka, geotieteet, kemia, tähtitiede ja metsätieteet ja maataloustieteet. Tutustu kattavaan listaukseen soveltuvista opintoaloista. Hakijan tulee olla vähintään toisen vuoden ja enintään viimeisen vuoden perustutkinto-opiskelija jättäessään hakemuksen eikä hän voi valmistua ennen huhtikuuta 2024.

Jane M. Klausman Women in Business (JMK) -stipendi

JMK-stipendiä voivat hakea naiset, jotka opiskelevat kaupallisia aineita yliopistossa, korkeakoulussa tai ammattikorkeakoulussa. Kaupallisiksi aineiksi lasketaan mm. liiketalous, tuotantotalous ja taloustiede. Hakijan tulee olla vähintään toisen vuoden ja enintään viimeisen vuoden perustutkinto-opiskelija jättäessään hakemuksen eikä hän voi valmistua ennen huhtikuuta 2024.

Miten stipendejä haetaan?

 • Tarkat kriteerit ja hakemuslomakkeet löytyvät Zonta Internationalin sivuilta:
 • Hakemus laaditaan englanniksi. Ohjeet löydät hakulomakkeesta.
 • Autamme hakijoita mielellämme hakemuksen teossa.
 • Pyydämme hakemuksen yhtenä PDF-dokumenttina viimeistään 9.6.2023 sähköpostiosoitteeseen johanna.lampinen[at]iki.fi.

Usein kysytyt kysymykset (päivitetty 25.5.2023)

 • Mitkä koulut Suomessa sopivat määritelmään ”an accredited university/college/institute”?
  • Kaikki suomalaiset yliopistot, korkeakoulut ja ammattikorkeakoulut.
 • Olisiko neuvoja tai vinkkejä hakemuksen tekemiseen?
  • Kannattaa lukea Zonta Internationalin sivulta kaikki ohjeet mahdollisimman huolella ja ajatuksella, että muotoseikat varmasti täyttyvät ja osaat korostaa oikeita asioita.
  • Hakemusta laatiessa kannattaa pitää mielessä että järjestö on alunperin amerikkalainen ja nykyään maailmanlaajuinen. Tämä tarkoittaa ainakin kahta asiaa: Kaikille hakemukseesi perehtyville ei ole tuttua millainen on Suomen yliopisto-/korkeakoulujärjestelmä ja ylioppilaskuntamalli, kuten mikä on vaikkapa kilta tai ainejärjestö. Kannattaa siis pyrkiä selittämään meriittisi mahdollisimman hyvin. Toiseksi ei kannata olla liian vaatimaton: totuudessa tulee tietenkin pysyä, mutta hakemusta kirjoittaessa ote ja tyyli saa olla vähän ”amerikkalaisempi”!
 • Mitä kohtia hakijan tulee täyttää hakulomakkeen yläosassa?
  • Näistä kentistä riittää täyttää Zonta Club of Helsinki 1, district 20, attention: Johanna Lampinen & email: johanna.lampinen[at]iki.fi.
  • Osoitetieto- ja puhelinnumerokentät saavat jäädä tyhjiksi.
 • Olisiko neuvoja suosittelijoiden pyytämiseen?
  • Suosittelijoiksi sopii hyvin joku laitokseltasi, vaikkapa pääainekurssin vetäjä, kandi- tai diplomityön tai gradun ohjaaja tai joku muu akateemista puoltasi tunteva. Toinen suosittelija voi olla esihenkilösi tai miksei vaikkapa opiskelijajärjestön puheenjohtaja tms.
  • Suosittelijoille Zonta-järjestö tai hakemasi stipendi ei välttämättä ole tuttu, joten kannattaa varautua kertomaan omin sanoin mistä kyse ja tehdä suosittelijan rooli mahdollisimman helpoksi. Joskus suosittelijat saattavat pyytää sinua hahmottelemaan ensimmäisen version suositustekstistä aikansa säästämiseksi. Tätäkään ei kannata hätkähtää. Suosituskirjeisiin löytyy netistä inspiraation lähteeksi paljon hyviä esimerkkejä.
 • Mitä kohtia hakijan tulee esitäyttää ”Zonta International Recommendation for the Women in STEM Scholarship”-lomakkeessa?
  • Lomakkeen alkuun tulee hakijan allekirjoitus.
  • Please return this form by -kenttään voi laittaa hakuajan päättymispäivän 9.6.2023 tai haluamansa, suosittelijan kanssa sovitun aiemman päivämäärän. Tärkeää on että suositukset ovat valmiina hakuajan päättymiseen mennessä.
  • Lomakkeen alaosan osoitetietokentät saavat jäädä tyhjiksi.
 • Miten suosittelijoilta kerätään suositukset?
  • Takavuosina paperidokumenttien maailmassa oli tapana että suosittelijat lähettivät suosituksensa suljetussa kirjekuoressa suoraan Zonta-kerhon edustajalle. Tätä mallia mukaillen suosittelijat voivat yhä halutessaan lähettää suosituksen sähköpostitse suoraan Zonta-kerhon edustajalle. Jotkut suosittelijat saattavat toivoa tätä tapaa, koska tällöin hakija ei näe suosituksen yksityiskohtia.
  • Nykyaikaisempi, yleistynyt ja suositeltavakin käytäntö on että hakija saa suosituksen suoraan suosittelijalta ja itse liittää suositukset sivuiksi osaksi hakemus-PDF-tiedostoaan. Tässä vaihtoehdossa hakijan kannalta hyvä puoli on että voi olla varma että molemmat suositukset ovat perillä ajoissa.

 

Lisätietoja antaa Zonta-kerho Helsinki 1:n jäsen, Jane M. Klausman -alumni Johanna Lampinen (johanna.lampinen[at]iki.fi) / Telegrammissa @johannalampinen.