ILOISET HEIJASTINTALKOOT

Lokakuun 3. päivänä Sirkka kutsui meidät Vantaa II Zonta-kerhon jäsenet kotiinsa talkoisiin, sillä kerhomme haluaa kartuttaa lahjoitusrahastoa. Päätimme askarrella heijastimia, sillä pimeät illat ja aamut ovat taas ”yllättäneet”. Siksi tyylikäs, naisellinen heijastin, jonka voi ripustaa laukkuun tai takkiin auttaa siinä, että tulee nähdyksi liikenteessä. Autoilijana tietää, miten helpottavaa on nähdä vilkkuva heijastin kävelijän yllä pimeän tien laidassa tai kun joku ylittää katua.

Seitsemän ahkeraa ja näppärää naista kokoontui pöydän ääreen ihmettelemään kaikenlaisia pieniä paketteja ja pusseja, joissa oli tulevan heijastimen osia. Eri värisiä helmiä, nauhoja, kiinnityslankaa, hattuja ja baskereita helmien väliin ja tietysti heijastinlankaa. Sirkka opasti meitä heijastinnauhan kieputtamisessa ja eri osasten yhdistämisessä. Helppoa kuin heinänteko!

Sitten alkoi luova osa: Saimme valita itse värit, helmien ja metalliosien muodon ja koon. Ei se aina ihan sujuvasti mennyt, mutta kannustamisen ja naurun voimalla valmista tuli. Upeita, uniikkeja ja hyödyllisiä heijastimia valmistui 40 kappaletta.

Yhdessä tekeminen on oivallinen tapa aktivoida jäseniä. Siinä samalla tulee päivitettyä kerhon ja kerholaisten kuulumiset, ja voi suunnitella tulevaa toimintaa.
Kiitos kerhon ahkerille jäsenille ja emännälle ideasta ja maukkaista tarjoiluista!
Arja Liski