some

Zonta Says NO-tapahtuma Vantaan Myyrmäessä 25.11.2020

Lipaskeräysvuorossa Lena Sokka, Sinikka Sahi ja Vuokko Skyttä

Keräysvuorossa Lena Sokka, Sinikka Sahi ja Vuokko Skyttä

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zonta International, Piiri 20 Suomi ja Viro toivoi, että eri areoiden kerhot osallistuisivat kampanjaan, joka kohdistuu naisiin kohdistuvan väkivallan vastustamiseen. Kerhomme Vantaa II järjesti lipaskeräyksen Myyrmäen Paalutorilla, koska koronapandemian vuoksi emme voineet pitää sisätilaisuuksia.

Kerholaiset keräsivät rahaa ohikulkijoilta oranssisissa nauhoissaan pareittain klo 13–17.00 välisenä aikana. Sää ei meitä suosinut, vaan lähes koko ajan sataa tihuutti. Kerääminen oli mielenkiintoinen kokemus. Enimmäkseen ihmiset puskivat ohi maskeissaan. Monet valittivat kolikkorahan puutetta. Yllättävää oli, että miehet antoivat panoksensa keräykseen ja keskustelivat päivän pääasiasta empaattisella tavalla. Lahjoittajien kanssa keskustellessa kuulimme naisilta monenlaisia tarinoita. Ne vakuuttivat meidät keräyksemme tarpeellisuudesta. Suosittelen ryhtymistä lipaskerääjäksi seuraavalla kerralla, koska se avartaa sosiaalisessa kuplassamme elämistä.

teksti: Sinikka Sahi, kuva: Terttu Pulkkinen

Vierailulla Huittisten Zonta-kerhossa

Meille on aina suositeltu vierailuja muiden Zonta-kerhojen kokouksissa ja tapahtumissa, mutta harvoin sitä kuitenkaan tulee tehtyä. Minulle sattui maalla ollessa sopivasti Huittisten Zonta-kerhon tilaisuus otsikolla Nainen&Kirjallisuus 17.11. klo 18 Huittisten Wanhassa Pappilassa. Tilaisuuteen osallistui vajaat 40 henkeä, niin zontia kuin heidän kutsumiaan vieraita. Tilaisuuden alussa ja lopuksi esiintyi piirin uutiskirjevastaava Päivi Pelttarin johdolla neljän naisen Aggabe-yhtye. Varsinainen asiaosuus oli kirjastonhoitaja Piia Peltokankaan alustus naisista lukijoina ja kirjailijoina ja hyvin kirjoitettujen erilaisten kirjojen esittely ja lainausmahdollisuus. Erinomaisten tarjoiluiden lisäksi oli ohjelmassa myöskin arpajaiset. Oli mukava ja piristävä tilaisuus marraskuun pimeänä ja sateisena iltana. Ehkä vierailen toistekin. Ja suosittelen kaikille. Kerhojahan riittää.

Vuokko

 

 

 

 

 

 

Every Member Every November-kampanja

Mikäli haluat osallistua henkilökohtaisella lahjoituksella kampanjaan, niin sen voit tehdä oheisen linkin kautta. Kampanja kestää 1.12.2020 saakka.

https://charity.gofundme.com/o/en/campaign/every-member-every-november

Kerhona teimme 500 €:n lahjoituksen kampanjaan.

Kuvat ja teksti: Foundation Ambassadorin assistentti Vuokko Skyttä

 

 

Suomalaisia voimanaisia

Kansallisarkiston aulassa oli lokakuun loppuun saakka näyttely jossa mm esiteltiin Peking +25 -raportti ja 2000-luvun kehitystavoitteet, sekä tuotiin esiin suomalaisia vaikuttajanaisia kuten Suomen YK-liiton pitkäaikainen pääsihteeri Hilkka Pietilä, suurlähettiläs ja kansanedustaja Tyyne Leivo-Larsson, ministeri ja YK:n apulaispääsihteeri Helvi Sipilä, presidentti Tarja Halonen, puolustusministeri Elisabeth Rehn. On mieltä ylentävää kuulua samaan kansaan näiden upeiden, vahvojen ja pätevien esikuvien kanssa.

Zonta Internationalilla on neuvoa-antava asema YK:n talous- ja sosiaalineuvostossa (ECOSOC), kansainvälisessä työjärjestössä (ILO) sekä kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestössä (UNESCO).

Ja kyllä oli hieno interiöörikin, Kansallisarkisto!

 

 

 

Sokerina pohjalla oli pitsilakanalle kirjoitettu ote julistuksesta naisten strategiakokouksessa, Women’s Environment and Development Organisation, New York 1994. Kirjailija Robin Morgan ja 140 naisasia- ja ihmisoikeustaistelijaa 50 maasta. Suomentanut Hilkka Pietilä:


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Teksti ja kuvat Sirkka Rautioaho