some

Sisarkerho Filippiineillä

Sisaruussuhde filippiiniläiseen Zonta Club of Greater Rizal II:een luotiin Yokohaman Conventionissa vuonna 2018, kun kummankin kerhon jäseniä kohtasi Zonta-torilla, alkoi jutella ja vaihtaa lahjoja, ja päätti ryhtyä sisariksi. Aktiivinen jäsen heidän taholtaan oli Divina Lupe M. Lazaro, Vantaa II:n osalta Sirkka Rautioaho.

sisarkerho tiedottaa

kerhon vara-pj Leena Hjort kaulassaaan lahja Filippiineistä

kerhon vara-pj Leena Hjort kaulassaan lahja Filippiineistä

kun taas siskot ovat saaneet lahjaksi perhosia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sisarkerhomme on perustettu vuonna 1992. Jäseniä on 61. Heistä valtaosan luokite on liiketalouteen ja yrittäjyyteen liittyvä, mukana on myös monta jalokivituotannon edustajaa, jokunen lääketieteilijä ja pari opettajaa. Kuudella on luokite 3421, house parent. Filippiiniläiskerhon missio ja visio, ja tapa toimia ovat tietysti linjassa kansainvälisten säädösten kanssa, mutta paikallisia ominaispiirteitä on myös runsaasti. Tietyissä kouluissa järjestetään vuotuiset matokuurit (deworming). Naisille järjestetään ilmaisia papakokeita ja rintasyöpäseulontoja. Vähävaraisille opetetaan ammatti; Zontajärjestön tukemana koulutusta voi saada laukuntekijän, parturin tai hierojan opissa. Myös veren- ja rintamaidonluovutusprojekteja järjestetään. Varainhankitaan kuuluu kaksi osaa: souvenir programs ja benefit shows, liekö siis koriste-esineiden hankkimista tai tekoa myyntiin, ja näytösten ja konserttien järjestämistä. Chicagossa on kummankin kerhon kaikkien paikalle hakeutuvien jäsenten kesken tarkoitus tavata kasvotusten.

 

 

 

 

Vantaan zontat sankarihaudoilla itsenäisyyspäivänä

Zonta-kerho Vantaa I:n ja Vantaa II:n puheenjohtajat kävivät yhdessä laskemassa kukkavihkon Helsingin pitäjän kirkon sankarihauta-alueella 6.12.2019. Vantaan kaupunkia oli myös edustamassa naiskaksikko: kaupunginjohtaja Ritva Viljanen ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Multala. Seppeleitä ja kukkatervehdyksiä toivat lisäksi poliittiset järjestöt, veteraanit, Lions Clubit, Rotary-järjestö ja partiolaiset. Pronssisen hautaristin äärellä kuultiin pappien lyhyet saarnat suomeksi ja ruotsiksi sekä mieskuorolaulua. Maamme-lauluun sai osallistua yleisökin, jommallakummalla kotimaisella kielellä.

Arja Schadewitz

Zonta-kerho Vantaa I

Zontien kukkatervehdyksen vantaalaisille sankarivainajille veivät vas. Tuire Kaitila-Tarvainen ja Arja Schadewitz. (Kuva Aki Schadewitz)

Lokakuun kuukausikokouksessa vieraili kerhomme ehdottama YWPA-stipendiaatti Sonia Singh