Syyskuinen museo- ja konserttimatka Porvooseen

GREAT CLASSICAL WOMEN – IHASTUTTAVAT NAISSÄVELTÄJÄT

Itävaltalainen mezzosopraano ja zonta Andrea Schwab pitää hyväntekeväisyyskonsertin
14.9. klo 19 Kulttuuritalo Grandissa. Osoite Piispankatu 28, 06100 Porvoo.

Andrea Schwab on työskennellyt Great Classical Women -projektin parissa jo vuodesta 2006 ja on kirjoittanut teemasta myös kirjan. Hän on myös fil. tri. Nyt hän vierailee säestäjänsä Joanna Niederdorferin kanssa ja pitää ainutlaatuisen konsertin Grandin salissa. Konsertin kesto on 1,5 h.

Konsertissa esitettäviä säveltäjiä ovat mm. Maria Theresia Paradis (1759-1824), Maria Szymanowska (1789-1831), Marianna Czegka (1982-1850) Julie von Baroni-Cavalcabo (1813-1887), Katharina Kreuz s. 1982, Silvia Sommer s. 1953 ja Anita Lelewer (1915-2012).

Konsertin järjestää Borgå-Porvoon Zonta-kerho, joka hoitaa a´25 e maksut Grandille. Lisätiedot ja lipputilaukset Solveig Mickelsiltä solveig.mickels@gmail.com. Maksu Borgå-Porvoon Zonta kerhon tilille.

Konserttiliput a´ 35 € kerhojen jäseniltä. Tuotto kerhoille a´10 €. Tuoton kohteen voi kukin kerho valita itse.

Yhteiskuljetusta ei järjestetä.

Ennen konserttia on halukkailla mahdollisuus tutustua Ab Iris-tehtaan tarinaan ja esineisiin klo 16-17.

ILMIÖMÄINEN AB IRIS (1897-1902) NÄYTTELY PORVOON MUSEOSSA

Opastettu kierros alkaa klo 16 Porvoon museon Holmin kauppiastalosta, osoite Välikatu 11 ja jatkuu kadun toiselle puolelle Vanhalle raatihuoneelle.

Kreivi Louis Sparre perusti Aktiobolag Iris -tehtaan Porvooseen Arts and Grafts -liikkeen innoittamana uudistamaan suomalaista taidekäsityötä. Belgialais-englantilainen Alfred William Finch kutsuttiin Iriksen johtajaksi. Iris erikoistui korkeatasoisten huonekalujen suunnitteluun.  Iris mullisti suomalaisen muotoilun ja liitti sen vahvasti kansainväliseen jugend-tyyliin.

Näyttelyssä kerrotaan Iris-tehtaan tarina. Esillä on Sparren huonekaluja ja Finchin keramiikkaa mm. sekä Sparren ja Finchin maalauksia. Finch tunnetaan pointillismin merkittävänä edustajana.

Ilmoittautuminen Iris-käynnille Kirsi Niemistö-Smedbergille  kniemisto@galleriabe19.inet.fi  6.9. mennessä.
Museon veloitus 28€ yliajasta ja 60€ opastuksesta jaetaan osallistujien kesken. Sisäänpääsy museokortilla tai eri maksulla.  https://www.porvoonmuseo.fi/nayttely/ilmiomainen-iris/

Lisätietoja: Kirsi Niemistö-Smedberg Zonta-kerho Helsinki II

Kirsi Niemistö-Smedberg, Zonta-kerho Helsinki II, pj.
Solveig Mickels Borgå-Porvoo Zonta-kerho


Tapahtuman tiedot

  • Aika:

Share This