Zonta Says NO -kampanjan startti kerhossamme torstaina 23.11.

Keskustelimme kerhon kuukausitapaamisessa tämän vuoden Zonta Says NO to Violence Against Women -kampanjasta, naisiin ja tyttöihin kohdistuvasta väkivallasta, Suomen tilanteesta ja kerhomme toimenpiteistä kampanjan aikana 25.11. – 10.12.

Kerhomme on perinteisesti ollut vahvasti mukana kampanjassa, ja tänä vuonna kampanjoimme erityisesti somessa.

Suomi on naisille Euroopan toiseksi väkivaltaisin maa, ja noin kolmannes naisista on kokenut väkivaltaa joko nykyisen tai ex-puolisonsa taholta.

Me sanomme väkivallalle EI.

 

Kerho starttasi vuoden Zonta Says NO -kampanjan kerhotapaamisessaan. Mukana illassa myös YWPA-ehdokkaamme sekä Keravalla toimivan Turvakodin edustaja.

Kerhomme vuosikokous pidettiin Krapin upeissa tiloissa torstaina 28.9.

Sääntömääräisten vuosikokousasioiden lisäksi kerhomme jäsen Leena kertoi eläväisesti tätinsä laivameklari Lisa Andströmin elämästä. Lisa oli aikansa uranuurtaja, ensimmäinen nainen laivameklarina – sekä innokas zonta. Tämän vuosikymmeniä jatkuneen zonta-spiritin myös Leena imi lapsena ja nuorena tädiltään.

Kokouksessa saimme tutustua myös kerhomme upeaan YWPA-ehdokkaaseemme Eva Guillardiin, joka vaikuttaa aktiivisesti muun muassa Keravalla kuntapolitiikassa nuorisovaltuuston puheenjohtajana ja VaKe-hyvinvointialueella.

Kerhon ensimmäinen Lucia valittu 13.12.

Kerhomme kokoontui viettämään jouluista Lucian päivän juhlaa kauniiseen Villa Ahlbergiin Nukariin.

Aloitimme samalla kerholle uuden perinteen ja valitsimme kerholle Lucia-neidoksi Tuulan, joka on kerhon perustajajäsen ja edelleen hyvin aktiivisesti mukana kerhon toiminnassa.

 

Kerholaiset luonnehtivat Tuulaa muun muassa seuraavasti:

Aina valmis toimimaan ja aktiivisimpia kerhomme kokouksissa kävijöitä. Aina iloinen ja ystävällinen, oikeudenmukainen ja projekteista innostuva. Tuo iloa ja positiivista henkeä kerhoon.

 

 

 

 

 

 

 

Mukana juhlissa oli myös muutama kerhomme ”Emerita-Zonta”.