Tuusula-Kerava-Järvenpää Zonta-kerho piti sääntömääräisen vaalikokouksensa koronaviruspandemian vuoksi poikkeuksellisesti 13.8. Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat ja valittiin henkilöt hallitukseen ja toimikuntiin.

Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Tarja Hammarberg, varapuheenjohtajaksi Pälvi Myyry, sihteeriksi Susanna Sarvikivi, rahastonhoitajaksi Marjukka Aaltonen ja jäseniksi Merja Pulla ja Katja Kanerva.

Toimihenkilöt valittiin myös palvelutoimikuntaan, tapahtumatoimikuntaan, naistenoikeuksien toimikuntaan, jäsenyystoimikuntaan, PR- ja viestintätoimikuntaan ja vaalitoimikuntaan.

Toiminta on käynnistynyt aktiivisesti ja etsimme lisää uusia jäseniä toimimaan tyttöjen ja naisten paremman aseman edistämiseksi.

Ota yhteyttä – tervetulleita ovat sekä naiset että miehet!


Zontat sanovat EI väkivallalle!

Tuusula-Kerava-Järvenpään Zonta-kerho on mukana Lyömätön Linja Keski-Uusimaan järjestämässä  Valoa, ei väkivaltaa -tapahtumassa

Keravalla kauppakeskus Karusellissa su 24.11. klo 12-14

Tapahtumassa on mukana myös Rikosuhripäivystys (RIKU).

Tervetuloa tapaamaan meitä ja kuulemaan lisää Zonta-toiminnasta.
Zonta-järjestön Zonta Says No -kampanja naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan alkaa 25.11., joka on YK:n kansainvälinen päivä naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi.

 

Nähdään Karusellissa!


Sinustako uusi Zonta? Tule mukaan vaikuttamaan iloiseen porukkaamme! 

Haemme toimintaamme uusia jäseniä. Teemme työtä naisten ja tyttöjen aseman parantamiseksi sekä naisiin kohdistuvan väkivallan ehkäisemiseksi Suomessa ja kansainvälisesti.

Tervetuloa verkostoitumisiltaan kuulemaan toiminnastamme ja tapaamaan toiminnassa mukana olevia jäseniä.

Aika: Torstai  21.11. 2019  klo 18.00 – 20.00
Paikka: Ravintola Krapihovi Tuusula

Tilaisuudessa kuulet järjestömme tavoitteista, toiminnasta ja saavutuksista. Voit tutustua kerhoomme ja jäseniimme sekä keskustella käytännön työstä järjestön jäsenenä. Olisiko tämä sinun juttusi? Haluaisitko vaikuttaa tätä kautta? Zontistako sinulle uusi naisverkosto ja harrastus?

Ilmoittaudu tilaisuuteen perjantaihin 15.11.2019 mennessä sähköpostilla paivivaltonen048@gmail.com.

Nähdään!

 

Zontat mukana Järvenpään Naistenpäivämessuilla 8.3.

Tuusula-Kerava-Järvenpää Zonta-kerho oli mukana Naistenpäivämessuilla kertomassa Zonta-järjestöstä ja toiminnastamme.

Myynnissä oli ZAU-kampanjatuotteita, joiden myyntituotto käytetään lyhentämättömänä ZAU-kerhojen toimintaan tyttöjen kiinnostuksen kasvattamiseksi matemaattis-luonnontieteellisille aloille ja teknologiaan. Katso lisää ZAU-kampanjasta täältä.

Kävijöitä oli runsaasti ja Zonta-toiminta herätti kiinnostusta.

Kiitos kaikille osastollamme käyneille!

 

 

 

 

 


 

 

 

Kauppakeskus Karusellissa Keravalla sunnuntaina 25.11. klo 14-16

Tuusula-Kerava-Järvenpään Zonta-kerho kampanjoi naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan Zonta Say NO -kampanjalla naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan. Paikalla kerromme myös muusta Zonta-toiminnasta.

Kampanja alkaa YK:n kansainvälisenä päivänä naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi ja päättyy 10.12. kansainvälisenä ihmisoikeuksien päivänä. Kampanjan väri oranssi kuvastaa toivoa tulevaisuudesta, jossa elämä ilman väkivallan pelkoa on mahdollista.

Kauppakeskusaktiviteetin jälkeen Zontat järjestävät kynttiläkulkueen klo 16.30 Keravan Prisman edestä Karusellin eteen ja takaisin. Kulkueessa tuodaan erityisesti esiin lapsiavioliitot, joita nykyäänkin solmitaan vielä huomattavan paljon maailmassa. Omat kynttilät mukaan!

Tervetuloa tapaamaan meitä ja mukaan kulkueeseen!


Tuusula-Kerava-Järvenpää Zonta-kerho juhli 30-vuotista toimintaansa!

Kerhomme on toiminut Keski-Uusimaan alueella aktiivisesti jo 30 vuoden ajan. Juhlimme syntymäpäiviä ja hienoa historiaa Keravan kirjaston satusiivessä torstaina 24.5. Paikalla oli sekä nykyisiä että entisiä kerholaisia, ja kerhoamme oli mukana juhlistamassa myös kerhomme kummi Eija Salo sekä kerhomme perustajajäsen ja ensimmäinen kunniakerholainen Eeva Lehtokoski-Lehtoniemi.

Illan tunnelma oli lämmin ja iloinen, ja puuhanaiset olivat taikoneet pöydän koreaksi. Pääsimme nauttimaan maittavien herkkujen lisäksi myös kauniista musiikista Anu Dajanin ja Pinja Tissarin esiintyessä illan alussa. Lea Sirola ja Marjaana Rämö olivat täydentäneet seuran historiikin ja esittivät tiivistetysti viimeisen kymmenen vuoden tapahtumat.

Juhlassa muistettiin ja kiitettiin pitkäaikaisesti ja aktiivisesti kerhossa ja piiritasolla toimineita jäseniä: Liisa Salonen kutsuttiin kerhon toiseksi kunniakerholaiseksi, Leena Sarin ja Liisa Horttonen saivat ansioistaan Zonta-standaarit.

Valmisteluja ja iloisia jälleennäkemisiä

Pöytä koreaksi. Leena ja Merja hommissa.

Illan puuhanainen Tuulikki

Standaarit odottavat ottajiaan

Keltaiset Zonta-ruusut

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Musiikkiesityksestä nauttimassa

 

 

 

Kerhomme kummi Eija Salo

Lea ja Marjaana

 

 

 

Liisa, Eeva, Liisa ja Leena.

 

 

Puheenjohtaja Päivin lämmin puhe

Päivi ja palkitut Leena, Liisa ja Liisa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Valmistelemme Piirikokousta!

Piirin 47. piirikokous järjestetään 5.-7.10.2018 Tuusulassa Krapilla. Tule mukaan – tiedossa mielenkiintoinen kokous perinteikkäässä kulttuurimiljöössä.


Kiinnostaako Sinua Zonta-toiminta? Haluatko vaikuttaa ja verkostoitua?

Tarjoamme sinulle mahdollisuuden olla mukana vaikuttamassa naisten ja tyttöjen aseman parantamiseen sekä naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi tehtävään työhön niin kotimaassa kuin globaalisti osana kansainvälistä naisverkostoa!

Tule tutustumaan kerhoomme ja kuulemaan lisätietoa toiminnastamme

Zonta-iltaan  keskiviikkona 11.4. klo 18  Lounaskahvila Nurkka10:een, Hyryläntie 10 Tuusula.

Ilmoittaudu 6.4. mennessä osoitteella tuulikki.petajaniemi@kolumbus.fi. Tilaisuudessa tarjolla pientä iltapalaa.

Tervetuloa!


Istanbulin sopimuksen toimeenpanosuunnitelma 2018-2021

Euroopan neuvoston yleissopimus naisiin kohdistuvan väkivallan ja perheväkivallan ehkäisemisestä ja torjumisesta (jäljempänä Istanbulin sopimus tai sopimus, Sops 53/2015) astui Suomessa voimaan 1.8.2015. Istanbulin sopimus kattaa kaikki naisiin kohdistuvan väkivallan muodot. Sopimus kannustaa osapuolia soveltamaan sopimusta kaikkiin perheväkivallan uhreihin, kiinnittäen erityistä huomiota naisiin ja tyttöihin sukupuoleen perustuvan väkivallan uhreina. Suomessa sopimusta sovelletaan myös miehiin ja poikiin, joihin kohdistuu perheväkivaltaa.

Istanbulin sopimus painottuu väkivallan ennaltaehkäisyyn, mutta se sisältää runsaasti velvoitteita myös väkivallan uhrien suojelemiseksi ja auttamiseksi sekä väkivallan tekijöiden saattamiseksi rikosoikeudelliseen vastuuseen teoistaan. Lisäksi sopimus edellyttää osapuolilta sen velvoitteiden toimeenpanon yhteensovittamista, johon tämä toimeenpanosuunnitelma Suomen osalta tähtää.

Toimenpiteitä on yhteensä 46, ja ne kohdentuvat eri hallinnonaloille. Toimenpiteiden toimeenpano käynnistyy pääosin vuonna 2018, ja järjestöt ovat mukana usean artiklan toimeenpanossa. Toimeenpanosuunnitelma laaditaan neljäksi vuodeksi kerrallaan, mutta sen toteutumista seurataan vuosittain ja sitä täydennetään tarvittaessa

Lue tai lataa ohjelma >>>täältä


Aluekokous Lohjalla lauantaina 10.2.

Lauantaina 10.2. vietetään Alue 5:n omaa päivää Lohjalla. Tule mukaan viettämään mielenkiintoinen päivä yhdessä muiden alueemme kerhojen kanssa.

Katso päivän ohjelma täältä.

 

 

 

 

 

 


Missing Amelia Earhart – teatteriesitys legendaarisesta lentäjästä la 13.1.

Lähde mukaan vaikka ystäviesi kanssa katsomaan kehuttua aikuisten nukketeatteriesitystä Teatteri Sampoon lauantaina 13.1.2018. Tai anna elämyksellinen joululahja läheisellesi! Koko näytös on varattu Zontille. Katso lisää täältä.

 


Zonta Says NO 2018

Zonta Internationalin Zonta Says NO to Violence Against Women  -kampanjan tavoitteena on vaikuttaa asenteisiin naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi. Kampanja alkaa 25.11. YK:n naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamisen teemapäivänä ja päättyy Ihmisoikeuksien päivään 10.12. Näinä 16 aktivismin päivänä Zonta International, piiri ja kerhot jakavat tietoa naisiin kohdistuvasta väkivallasta ja sen seurauksista.

 

 


 

Zonta-kerho Tuusula-Kerava-Järvenpään perinteinen päivän avaus kouluissa tyttöjen päivänä 11.10.

Kansainvälistä tyttöjenpäivää vietettiin keskiviikkona 11.10. Kansainvälinen tyttöjen päivä sai alkunta YK:n yleiskokouksen julistuksesta vuonna 2011 ja teemapäivän tarkoitus on tukea kaikkia maailman tyttöjä ja nostaa esille heidän oikeuksiansa sekä luoda tytöille mahdollisuuksia elää taustoista huolimatta  kaikkialla ilman syrjintää, väkivaltaa, ennakkoluuloja ja lasikattoja.

Kerhomme on jo useana vuonna lähettänyt alueen kouluihin päivänavaustekstin ajankohtaisella teemalla. Tänä vuonna teemana oli turvallisuus. Päivänavaustekstin voit lukea kokonaisuudessaan täältä.


Kerholla vahva edustus Porvoon piirikokouksessa 7.-8.10.2017

Kerhostamme osallistui 13 henkilöä Porvoon piirikokoukseen lokakuussa. Viikonloppu oli täynnä mielenkiintoisia aiheita, hyvää ja positiivista Zonta-henkeä, hyviä ideoita sekä verkostoitumista. Kiitos Porvoon Zonta-kerholle upeista järjestelyistä!

Seuraavan piirikokouksen järjestelyistä vastaa oma kerhomme ja kokous pidetään Tuusulassa Krapin miljöössä  5.-7.10.2018. Tuusulan piirikokouksen teemana on ”Minä voin hyvin, maailma voi paremmin”.