Tyttöjen päivä 11.10.

YK:n kansainvälistä Tyttöjen päivää on vietetty vuosittain 11. lokakuuta jo vuodesta 2011 lähtien. Päivällä osoitetaan tukea kaikille maailman tytöille ja heidän oikeuksilleen.

Zonta-järjestö tekee työtä tyttöjen hyväksi Suomessa ja maailmalla muun muassa

  • edistämällä tyttöjen mahdollisuutta opiskeluun
  • ehkäisemällä lapsiavioliittoja
  • kasvattamalla tietoisuutta seksuaaliterveydestä
  • kannustamalla tyttöjä matemaattis-luonnontieteellisille aloille
  • jakamalla stipendejä

Eikö kuulostakin hyvältä? Tule mukaan mielenkiintoiseen ja palkitsevaan työhön ja laita viestiä osoitteeseen tuusula-kerava-jarvenpää (at) zonta.fi.

 

Zonta-kahvila Järvenpään rantapuistossa Ukrainan naisten ja perheiden tueksi

Tuusula-Kerava-Järvenpää Zonta-kerho myy Järvenpään rantapuistossa sunnuntaina 6.3. klo 10-13 maukkaita korvapuusteja ja kuumaa mehua ulkoilijoille.

Hinnat: mehu ja pulla 3 €, mehu 1 €, pulla 2 €.

Lisäksi myymme upeita käsintehtyjä saippuoita hintaan 5 €.

Tule viettämään maukas tauko ulkoilun lomassa. Kerromme myös zontatoiminnasta alueellamme, Suomessa ja kansainvälisesti.

Koko myyntituotto lahjoitetaan täysimääräisenä Ukrainassa toimivalle UN Women -järjestölle naisten ja perheiden tukemiseksi sodan keskellä. Lue lisää hätäapukeräyksestä täältä.

Kiitämme tuestasi!

Zonta Young Women in Public Affairs -stipendi haettavissa

Zonta-järjestön Young Women in Public Affairs Award  -palkinto on tarkoitettu 16-19-vuotiaille naisille, jotka osoittavat sitoutumista vapaaehtoistyöhön ja joilla on näyttöä vapaaehtoistyön johtamisesta sekä omistautumisesta maailmanlaajuiseen naisten voimaannuttamiseen palvelun ja vaikuttamisen avulla. Palkintoja on jaettu tähän mennessä jo 95.500 dollarin edestä.

Vuosittain jaetaan 10 kansainvälistä 5 000 dollarin palkintoa ja piiri palkitsee ehdokkaansa 1 500 dollarin palkinnolla. Suomi ja Viro muodostavat yhden Zonta Internationalin piirin.

Lisäksi kerhomme palkitsee piirin ehdokkaaksi valitun hakijan 300 euron stipendillä, mikäli hän ei tule valituksi piirin kansainväliseksi ehdokkaaksi.

Kiinnostuitko tai tiedätkö hyvän ehdokkaan? Laita meille viesti sähköpostitse.

Lue lisää Young Women in Public Affairs (YWPA) -stipandistä kansainvälisiltä sivuilta.

Tuusula-Kerava-Järvenpää Zonta-kerho jakaa myös paikallisia stipendejä. Niistä löytyy lisätietoa täältä.