Perennat penkkiin Zonta-voimin 19.5.2018

 

Zonta Sata-Hämeen naiset iskivät lapiot multaan ja kunnostivat Kosken talon eli tulevan perheiden talon perennapenkit terveyskeskuksen pihapiirissä. Nyt zontat haastavat myös muita parkanolaisia yhdistyksiä kaunistamaan Parkanoa kukkapenkki kerrallaan.

Puistotyönjohtaja Elisa Simola on Zonta-naisten tempauksesta kovin mielissään.

– On aivan ihanaa, että yhdistys ryhtyy tällaiseen, koska 
kaupungin resurssit ovat rajalliset. Näin saadaan silmäniloa kaikille kaupunkilaisille.

Erityisen iloinen Simola on siitä, että Zonta-naiset lupaavat ottaa perennapenkit myös hoitaakseen. Ne kun tuppaavat vaatimaan paljon kastelua ja kitkemistä.

– Toivoisin todella, että muutkin hyväntekeväisyysjärjestöt innostuisivat tällaisesta toiminnasta ja saisimme yhteisvoimin kaunistetuksi kaupunkia. Osoitan mielelläni kunnostusta kaipaavia paikkoja ja neuvon alkuun, jos vapaaehtoisia löytyy, Simola kannustaa.

Idea perennapenkin laittoon lähti Zonta Sata-Hämeen omaa Zonta tekee hyvää -kampanjaa ideoitaessa. Zonta-järjestö tekee paljon hyvää maailmalla parantaen naisten ja lasten asemaa. Nyt haluttiin tehdä hyvää myös paikallisesti ja omalla alueella.

Jokaisella kerhon toimintapaikkakunnalla eli Parkanon lisäksi Kihniössä, Ikaalisissa, Hämeenkyrössä ja Jämijärvellä valittiin tähän omat tavat ja kohteet.

Parkanossa lähdettiin miettimään tapaa ilahduttaa kaikkia parkanolaisia. Perheiden talosta tulee varmasti suosittu paikka, terveyskeskuksen pihapiirissä liikutaan muutenkin paljon ja sinne sijoitetaan yleensä kesäksi myös ITE-taidetta, joten oli monta hyvää syytä laittaa keskeisellä paikalla perennapenkit kuntoon.