Lahjoituksemme mahdollistaa hävikkiruuan jakelun

Zonta Sata-Häme on mukana mahdollistamassa hävikkiruuan jakelua Parkanossa kustantamalla kylmäkalusteet Wanhan Pappilan Tuvalle. Lahjoituksen mahdollisti Parkanon Säästöpankkisäätiön joululahjaraha, jota kerho täydensi omista varoistaan.

Zonta-kerhomme puheenjohtaja Tytti Sarjala kävi diakoni Tuija Haukkaluoman ja vs. diakoni Tuula Uusitalon kanssa valitsemassa kylmäkalusteet Veikon Kone Parkanossa, jossa heitä auttoi valinnassa Jose Ylisalo.

– Olemme jo jokin aikaa saaneet Parkanon Lidlistä hävikkiruokaa ja jakaneet sitä avustusmäärärahoilla hankitun ruuan rinnalla. Nyt, kun saamme laitteet kylmäsäilytykseen, olemme käyneet alustavia neuvotteluja myös muiden kauppojen kanssa, kertoo Tuija Haukkaluoma.

Hävikkiruuan jakelu on ollut Parkanossa pienimuotoisempaa sen jälkeen, kun Pelastusarmeija luopui tehtävästä.

– Tämä on tärkeä ja hyvä asia, joten olemme mielellämme mukana tukemassa sen laajentamista, Tytti Sarjala toteaa.

Parkanon seurakunnan ruokajakelu toimii koronatilanteen takia ajanvarauksella. Jos hävikkiruokaa aletaan nyt saada enemmän, diakoniassa kehitellään uusia toimintatapoja sen jakeluun.

Zonta Sata-Häme kiittää lämpimästi Parkanon Säästöpankkisäätiötä lahjoituksesta, joka osaltaan mahdollisti sen, että pystyimme edistämään tätä hyvää ja tärkeää asiaa!