Kerho toimii

Tyttöjen päivät – 11.10. ja 3.11.2017

Raahessa Tyttöjen päivää on vietetty vuodesta 2012 lähtien. Viitenä ensimmäisenä vuotena päivään osallistuivat 9-luokkien tytöt. Päivän ohjelman tytöt valmistelivat itse pienissä ryhmissä joko lyhyinä esityksinä tai toimintapisteinä. Tänä vuonna päivän teemana oli vihapuhe, joten mukaan tulivat myös pojat. Tilanahtauden vuoksi Raahen ja Saloisten yläasteet viettivät päivää erikseen.

Tapahtuma oli oppilaiden mielestä onnistunut ja siihen oli panostettu huolella. Opettajien kertoman mukaan keskustelut ja pohdinnat teemasta olivat syvällisiä. Tunnelma tapahtumassa oli reipas ja iloinen, poikien mukanaolo toi sähäkkyyttä toimintapisteisiin.

Nähtävästi Tyttöjen päivän viettäminen oppilaiden mielestä on mieluinen perinne, koska tytöt olivat jo kyselleet milloin päivän ohjelmaa aletaan valmistella. Zontien osuus tapahtumassa oli kertoa zontatoiminnasta ja lahjoittaa arpajaispalkinnoksi lahjakortit.

Kuvia vuosien varrelta tyttöjen päivänä

Kylien tori-tapahtuma elokuussa

Reipas joukko zontasiskoja pynttäytyi Kylien torille myymään tuoksupusseja, munkkeja, käsitöitä ja tietysti nisukahveja ja arpoja. Piehingin kylätoimikunta oli joutunut perumaan osallistumisensa, niinpä me saimme myyntipaikan, teltan ja kahvittelijat.  Nisukahvien juojia olikin runsaasti, zontatietoisuutta levitettiin ja uusia jäseniä pyrittiin rekrytoimaan. Rahalipas kilisi ahkerasti, joten saimme iltapäivällä hyvillä mielin kerätä kimpsumme ja siirtyä levähtelemään.

Halpa-Hallin joulunavaus 18.11.2017

Yhteistyömme Halpa-Hallin kanssa jatkuu ja jälleen saamme jakaa lahjakortteja alueemme vähävaraisille yksinhuoltajanaisille.

Kuten jo vuosien ajan lapset ovat olleet joulunavauksessa pääosassa. Lasten piirustuksia kertyi taas paksut kansiot täyteen. Palkkioksi piirustuksista lapset saivat pipari-glögi-tarjoilun, pienen lahjapussukan sekä ilmapallon.

Zontasisaret aloittivat päivän aamulla klo 8, jolloin liikkeessä oli vielä hiljaisempaa ja ehdittiin valmistella pussukoita ja ilmapalloja keskipäivän kiireisintä aikaa varten. Päivällä lapsukaisia palvelemassa oli samanaikaisesti jopa 6 henkilöä, aamusta ja illasta vähemmän. Kaikkiaan tapahtumaan osallistui 11 naista.

Mukana olivat Maija-Liisa, Liisa, Aja, Heli K, Riitta, Hanna, Tuuli, Riitta-Maija, Sinikka, Rauni, Leena.

Avustukset, jotka myönnetään hakemusten perusteella, olivat suuruudeltaan 70 – 100 €. Lahjakortteja jaoimme seurakunnan diakoniatyön kanssa yhteensä 13 kpl.  Halpa-Halli lahjoitti lisäksi jokaiselle avustuksen saajalle Geishakonvehtirasian.