Vappuna hyvää monille aisteille

Vohveleita, simaa. kahvia, hattaroita.

Lohjan Zonta-kerhon Vappuhyvä-tapahtuman kattaus aurinkoisella Lohjan torilla 1.5.2024 oli yksinkertainen mutta menestyksekäs.

Vohvelinpaistolinja toimi kuin rasvattu. Vohvelin sai halutessaan vegaanisena ja gluteiinittomana.

Pikkukaupungin torielämä ei  arkisin ole kovin värikästä, mutta erityispäivinä tori herää eloon. Lohjan Zonta-kerhossa uskomme, että kaksi vuotta sitten kokeillen aloittamamme  vapun pop-up-kahvila on houkutellut kaupungin keskustaan lisää muutakin elämää työväen vapun ja perinteisen kuorolaulun oheen.

Kolmannen Vappuhyvä-tapahtumamme tuotto osoitetaan naisiin ja tyttöihin kohdistuvan väkivallan torjuntatyöhön, ja moni torikävijä totesikin sen aina vain tärkeäksi kohteeksi.

Toukokuussa myös kävellään hyvää

Reilun parin viikon kuluttua järjestämme vielä toisenkin tapahtuman, jossa osallistujat voivat nauttia keväisestä luonnosta ja yhdessäolosta hyvillä mielin. Kutsumme kaupunkilaiset osallistumaan torstaina 16.5. klo 18.00 ”Kävelemään hyvää” kanssamme.  Tapahtuman 10 euron osallistumismaksulla kartutamme Sua varten somessa -palvelun tukikeräyksen tulosta.

Kävely lähteen Lohjan museon pihalta, missä Lohjan Voimistelijat vetää alkujumpan ja Safetybox -yhtye vauhdittaa liikkeelle lähtöä.  Kääntöpaikalla Lohjan Hiidensalmessa on mehutankkaus. Kävelemme yhdessä museolta kohti kaivoksen avolouhosta ja takaisin pitkin baanaa.