Toimintaa paikallisesti ja maailmanlaajuisesti

Tänä vuonna juhlimme kansainvälisen Zonta-järjestön 100 toimintavuotta.

Vuonna 1984 perustettu Lohjan Zonta-kerho näkyy kotiseudullaan järjestämiensä tapahtumien ja palveluhankkeiden kautta.  Vuosittaisia tapahtumia ovat syksyillä järjestettävä Tyttöjen päivä, naistenpäivän Z-jazzit sekä kevään muotitapahtuma. Myös Lohjan kaupungin tunnelmallisilla Menneen ajan joulumarkkinoilla olemme mukana.

 

 

Erja Lyytinen konsertoi Lohjalla 12.10.2019

Erja Lyytinen

Kitaristi, laulaja ja lauluntekijä Erja Lyytinen on Lohjan Zonta-kerhon syksyn konsertin artisti. Odotamme innostavaa ja viihdyttävää iltaa – tule mukaan!

Konsertin tuotolla perustamme yhteistyössä  Suomen LUMA-keskuksen kanssa matemaattis-luonnontieteellisä kerhoja 10-12-vuotiaille tytöille. Kerhoissa opitaan matemaattista ajattelua hauskasti ja mielenkiintoa herättävällä tavalla.

Liput 22,50 euroa Lippu.fi-palvelusta, Lohjan Prismasta tai R-Kioskeilta.

 

Virkistystä omaishoitajille

Lohjan Zonta-kerho luovutti toukokuussa 20 hemmottelulahjakorttia alueen omaishoitajille. Lahjakorttiin sisältyi jalkahoitoa ja hierontaa, ja lisäksi 2 tuntia avustuspalvelua tai siivousta saajan valinnan mukaan.

Tärkeää ja vaativaa työtä tekeviä omaishoitaja haluttiin tukea konkreettisella ja arkeen helposti sovitettavalla pikku hemmottelulla.

Rahat lahjoitukseen tulivat vuosittaisen joulunalustapahtuman, Menneen Ajan Joulumarkkinoiden, arpajaistuotosta.

Kevätmielellä naisten ja tyttöjen asialla

Tervetuloa Lohjan Zonta-kerhon Muodin tapahtumaan 2019! Lippuja ja zontatuotteita myivät Marja Järvenpää ja Erja Kilpinen. Kuva: Riitta Lehtonen

Muotia, meikkausohjeita, hyvinvointia ja iloista yhdessäoloa. Niistä koostui Lohjan Zonta-kerhon tämän kevään Muodin tapahtuma. Vaalien ja tapahtumien supersunnuntaista huolimatta kerhomme perinteinen kevätkauden aloitus keräsi Luksian juhlasaliin parisen sataa katsojaa ja näytteilleasettajaa.

Päivän juontajaksi kutsuimme Lotta Näkyvän, joka on paitsi vuoden 2013 Miss Suomi, myös aurinkoinen ja taitava alan ammattilainen.  Vielä paljon pitemmän uran tehnyt alansa osaaja oli tapahtuman toinen esiintyjä, meikkitaiteilija Raili Hulkkonen. Näiden ammattilaisten hienosti ohjaamina kerhomme omat – muutaman zonta-henkisen ystävän täydennyksellä – mannekiinit pääsivät hekin näyttämään kykynsä ja taitonsa cat walkilla.

Raili Hulkkonen viimeisteli juontaja Lotta Näkyvän meikin hetkeä ennen näytöksen alkua.
Kuva: Katja Karjanmäki

Muoti muuttuu, niin myös ostostavat

Lohjan Zontien vuosia kestäneen muotinäytösperinteen yhtenä ajatuksena on aina ollut oman paikkakunnan yritysten esiin tuominen. Muotinäytöksessä lohjalaiset naiset kohtasivat ja verkostoituivat paitsi keskenään, myös paikkakunnan tuttujen kauppainen kanssa. Niin on edelleen, mutta yrittäjien kuva on muuttunut: kivijalkamyymälöiden määrä on Lohjallakin vähentynyt, eivätkä ketjuliikkeet välttämättä halua lähteä paikallisiin tapahtumiin.

Tuttujen liikkeiden rinnalle onkin tullut uudenlaisia yrittäjiä: palvelujaan netissä tarjoavat pientuottajat, joille on tärkeää päästä kohtaamaan asiakkaitaan myös kasvokkain, sekä monenlaisten hyvinvointipalvelujen tuottajat. Myyntipöytien äärellä käytiinkin vilkkaita keskusteluja uusista kiinnostavista vaatteista, koruista ja palveluista, joihin kävijä saattoi tutustua nyt ensimmäisen kerran.

Stipendit  yläkoululaistytöille  jakoivat Marjaana Moring (Lotta Näkyvän vieressä) ja kerhon puheenjohtaja Ritva Huusko (äärimmäisenä oikealla). Kuva: Katja Karjanmäki

Stipendejä esimerkillisille yläkoululaisille

Kerhomme jakaa keväisin 100 euron stipendin kuudelle yläkouluikäiselle tytölle, yhden kuhunkin kaupungin yläkouluun. Stipendi myönnetään esimerkilliselle oppilaalle, joka on hyvän luokkahengen ylläpitäjä ja taistelee kiusaamista ja ilkeyttä vastaan.

Tänä keväänä stipendin saivat Alina Mettinen (Anttilan yläkoulu), Ninni Vaara (Harjun yläkoulu), Anni Kanniainen (Järnefeltin yhtenäiskoulu), Rebecca Siro (Källhagens skola), Amanda Grönholm (Mäntynummen yhtenäiskoulu) ja Milla Haapa-aho (Nummen yhtenäiskoulu).

Muodin tapahtuman tuotosta suurin osa käytetään vuosittaisen Tyttöjen päivän ja vastaavien tapahtumien järjestämiseen sekä stipendirahaston kartuttamiseen. Osa tuotosta menee Zonta Internationalin yhteisiin hankkeisiin maailman köyhimpien maiden naisten ja tyttöjen aseman parantamiseen.

Auli Lindholm ja Anette Ruti kaunistivat arpajaisvoitot.
Kuva: Riitta Lehtonen

Saija Tirkkonen tarkistaa, että sisääntulot ovat oikeassa järjestyksessä.
Kuva: Riitta Lehtonen

Juontaja Lotan ja kylttityttö Monan yhteistyö sujui mallikkaasti.