Iloisia ilmeitä Lohjan Omenakarnevaaleilla

Lohjan Zonta-kerho kartutti stipendirahastoaan myymällä vohveleita ja hattaroita Lohjan Omenakarnevaaleilla lauantaina 17.9.2022.  Järjestäjän arvion mukaan kaunista syyspäivää Lohjan museon maisemissa vietti noin 5 000 kävijää. Osa heistä viivähti Zonta-teltassa nauttimassa herkkuja ja juttelemassa.

Zonta-tiimi valmiina asiakkaiden tuloon hetkeä ennen tapahtuman avausta.

Vohveli kanttarellitäytteellä, olkaa hyvä! Omenakarnevaaleilla kun oltiin, oli omenasosetäyte vähintäänkin yhtä suosittu.

Hieno sää houkutteli runsaasti kävijöitä tapahtumaan, jota ei koronan takia ole voitu järjestää kahteen vuoteen.

Saisiko olla hattara vai vohveli? Entä juotavaa? Markkinahumu oli mukavaa myös myyjille.


Stipendejä yläkoululaisille ja tietoa SPR:n työstä

VERA LEMOLA, SENJA HURME, PEPPI TALALA JA AMALIA JANTUNEN VASTAANOTTIVAT STIPENDINSÄ ZONTA-KERHON KOKOUKSESSA. OIKEALLA ANNETTE RUTI.

Lohjan Zonta-kerho jakoi toukokuun kokouksessaan tuttuun tapaan kuusi 100 euron stipendiä tytöille, jotka ovat omassa koulussaan toimineet aktiivisesti kiusaamista vastaan ja hyvän ilmapiirin luomiseksi.

Tämän kevään stipendiaatit ovat Amalia Jantunen Nummen yhtenäiskoulusta, Senja Hurme Laurentius-koulusta, Peppi Talala Källhagen skolanista, Vera Lemola Ojamon yhtenäiskoulusta, Tuuli Helkama Mäntynummen yläasteelta sekä Laura O´la Järnefeltin koulusta. Hienoja, aktiivisia tyttöjä kaikki!

LAURA O´LA JA TUULI HELKAMA SAIVAT STIPENDINSÄ KAUNIISSA KEVÄTILLASSA, JAKAJANA JÄLLEEN ANNETTE RUTI. HYMY OLI HERKÄSSÄ NIIN STIPENDIAATEILLA KUIN KAVERUKSET-PATSAALLAKIN

Kriisityökokemuksia maailmalta

Kokouksessa kuultiin myös toimittaja Hilkka Hyrkön kertomana, millaista on  maailman kriisipisteisiin lähetyn SPR:n asiantuntijan työ. Hän on ollut vuosien mittaan komennuksella useissa kohteissa tekemässä omaa ammattityötään, erilaisia viestinnän tehtäviä, esimerkiksi Haitin maanjäristyksen pelastustehtävissä ja pitkällä komennuksella Keniassa. Juuri nyt tehtävät ovat kotimaassa, Ukrainan pakolaisten vastaanotossa.

Kiinnostava alustus avasi laajemminkin niin kansainvälisen Punaisen Ristin kuin myös SPR:n arvomaailmaa ja merkitystä kaikkialla, missä apua tarvitaan.

TOIMITTAJA HILKKA HYRKÖN KOKEMUKSIA SPR:N VAPAAEHTOISTYÖSTÄ KUUNNELTIIN KIINNOSTUNEINA.

Vappuhyvää Lohjan torilla

Lohjan Zonta-kerho levitti vapunaattona hyvää mieltä kaupunkilaisille aurinkoisessa toritapahtumassa. Pop up -kahvilassamme myimme paikalla paistettuja vohveleita, simaa ja auringonkeltaisia kukkia. 

Näytimme Ukrainan värejä, ja tapahtuman tuotto ohjataan  Ukrainan sodasta kärsiville lapsille Pelastakaa Lapset ry:n kautta.

Lohjan Zonta-kerhon iloinen vapputempaus keräsi rahaa Ukrainan lasten auttamiseksi.

Ei ole tapahtumaa ilman käteviä tukijoukkoja. Kiitos, Seppo ja Roope!

Rahastonhoitajamme Pirkko hyppäsi vappuna uuteen rooliin.