Nyt näytetään vahvaa väriä väkivaltaa vastaan

YK:n julistamaa naisiin kohdistuvan väkivallan vastaista päivää vietetään kansainvälisesti 25.11. Teemapäivä aloittaa Zonta-kerhoissa ja useissa muissa naisjärjestöissä 16 päivää kestävän väkivallan vastaisen kampanjan. Sen päätöspäivä 10.12 on kansainvälinen ihmisoikeuksien päivä.

Kampanja-aikana 25.11.– 10.12. Zontat kaikkialla maailmassa pukeutuvat oranssiin. Väritämme myös ympäristömme oranssiksi.

Näyteikkunaa valmistellaan

– Siirrä vielä pikkuisen! Lohjan Zontat valmistelevat katuväkivallan torjunnasta kertovaa näyttelyä Länsi-Uusimaa-lehden ikkunaan.

Oranssi näkyy Lohjan katukuvassa

Lohjalla oranssin valaistuksen saa aiempien vuosien tapaan nuorisokeskus Harjulan julkisivu. Lisäksi yhteistyö Länsi-Uusimaa-lehden kanssa antoi mahdollisuuden tuoda esiin yhtä teemoista, katuväkivaltaa, näyteikkunassa keskellä kaupunkia. Oransseista valopilkuista ja niiden merkityksestäkerrotaan paikallisessa mediassa, julisteissa keskeisillä kulkupaikoilla sekä kerhomme Instragam- ja Facebook-sivustoilla.

Jokainen voi olla mukana 

Somessa haastamme kaikki näyttämään väriä. Oranssiin pukeutuminen on kannanotto: Emme hyväksy naisiin kohdistuvaa väkivaltaa!

Mitä sinä voit tehdä?

  • Katkaise vihapuhe.
  • Tee selväksi, että väkivaltaa ei tarvitse sietää.
  • Rohkaise hakemaan apua.
  • Anna tukesi järjestöille, jotka tekevät työtä väkivallan uhrien auttamiseksi ja oikeudenmukaisuuden lisäämiseksi.
  • Käy katsomassa oranssiksi valaistu Harjula Lohjan keskustassa
  • Käy tutustumassa katuväkivaltateemaan Länsi-Uusimaa-lehden näyteikkunassa
  • Seuraa Lohjan Zonta-kerhoa Instagramissa ja Facebookissa
  • Pukeudu oranssiin ja haasta myös tuttavasi näyttämään väriä.
Lohjan Zonta sanoo EI

Me sanomme EI naisiin kohdistuvalle väkivallalle.
Liity mukaan!

Lisää tietoa kampanjasta muualla Suomessa ja maailmalla.

 

Zonta-golfmestaruuskisa siirtyy vuodelle 2021

Lohjan Zonta-kerho on päättänyt peruuttaa toukokuuksi suunnitellun Zonta-golfin mestaruuskisan ja siirtää tapahtuman vuodella eteenpäin. Kisa oli tarkoitus pitää toukokuun 23. päivänä Lohjalla, ja valmistelut olivat jo pitkällä.

”Mietimme pitkään, voisimmeko siirtää kisan loppukesälle, mutta päädyimme kuitenkin siirtämään kisan vuodella eteenpäin.  Kisan järjestäminen loppukesällä olisi monistakin syistä hankalaa eikä tuottaisi optimaalista lopputulosta”, kertoo Lohjan Zonta-kerhon Arja Ekdahl. Viime vuoden Zonta-golfin voittajana hän ja Lohjan kerho ovat seuraavan kisan vastuullisia järjestäjiä.

Uskomme, että vuoden kuluttua elämme niin Suomessa kuin koko maailmassa jälleen normaalia arkea, ja voimme toivottaa Zonta-golfaajat ja pelistä kiinnostuneet tervetulleiksi Lohjalle

Toimintarahaa Lohjan Nummitytöille

Lohjan Nummitytöt

Partiolippukunta Lohjan Nummitytöt teki talvisen yöretken metsään helmikuun viimeisenä päivänä.

Nummarit rymyää, metsässä lymyää, säässä kuin säässä, vaikka varpaat jäässä! 

Näin lukee partiolippukunta Lohjan Nummityttöjen nettisivuilla. Teksti tuntui mitä osuvimmalta karkauspäivänä, kun Lohjan Zonta-kerholla oli ilo vierailla pikku pakkasessa Lohjan Nummityttöjen talvileirillä Lohjan Partioniemessä. Asiana oli toimittaa perille viime joulumarkkinoiden tuotto hetkellä, jolloin koolla oli mahdollisimman monta lippukunnan jäsentä.

Ja siellähän heitä oli, nuotion äärellä järven rannalla. Takana oli puolijoukkueteltassa vietetty yö, illan saunomiset, joillakin jopa pulahdus hyhmäiseen järveen. Edessä vielä omenajahtia metsässä ja sen jälkeen saaliin paistamista nuotiolla.

Yli satavuotias lippukunta

Vuonna 1918 perustettu lippukunta oli mitä osuvin kohde Zonta-kerhon lahjoitukselle.
– Partiolaisuus, kuten Zonta-toimintakin on maailmanlaajuista, ja partiossa opitaan kädenkaitoja, luovuutta ja vastuullisuuta, tehdään asioita yhdessä ja toinen toistaan tukien ja kannustaen, totesi Lohjan Zonta-kerhon puheenjohtaja Riitta Lehtonen luovuttaessaan komean shekin lippukunnalle.

Joulumarkkinoiden tuotosta kolmannes lahjoitettiin Zonta Internationalin Let Us Learn Madagaskar -hankkeelle. Siitä enemmän täällä.