Toimintaa paikallisesti ja maailmanlaajuisesti

Tänä vuonna juhlimme kansainvälisen Zonta-järjestön 100 toimintavuotta.

Vuonna 1984 perustettu Lohjan Zonta-kerho näkyy kotiseudullaan järjestämiensä tapahtumien ja palveluhankkeiden kautta.  Vuosittaisia tapahtumia ovat syksyillä järjestettävä Tyttöjen päivä, naistenpäivän Z-jazzit sekä kevään muotitapahtuma. Myös Lohjan kaupungin tunnelmallisilla Menneen ajan joulumarkkinoilla olemme mukana.

 

 

Muotia ja musiikkia Naistenpäivänä 8.3.2020

Muotia, musiikkia ja hyvinvointia hyvässä seurassa! Tule mukaan!

16 aktivismin päivää alkoi Lohjalla Valoa – ei väkivaltaa -tapahtumalla

Lohjan Zonta-kerho käynnisti aktivismiviikot järjestämällä yhteisen Valoa – ei väkivaltaa -tapahtuman yhdessä kaupungin perhe- ja lähisuhdeväkivaltatyötä tekevien ammattilaisten kanssa. Mukaan saatiin myös Rikosuhripäivystys RIKU ja turvakoti Villa Familia.

Kirjasto ja sen pihalle pystytetty teltta oransseine ilmapalloineen kutsuivat poikkeamaan.

Tapahtumapaikkana oli kaupunkilaisten tuttu olohuone, Lohjan kaupungin pääkirjasto. Kirjaston pihalle pystytettiin teltta, jossa tarjottiin glögiä ja pipareita, ja sisälle kirjaston lämpöön voi tulla juttelemaan ja kuulemaan tietoiskuja aiheesta.

Lohjan kaupunki käynnisti viime vuonna palvelumallin, jolla autetaan väkivaltaa lähisuhteissaan kokeneita naisia, miehiä ja lapsia, myös väkivallan tekijöitä. Vuoden toiminnassa ollut malli on koettu tulokselliseksi.

Samaan aikaan syttyivät jälleen oranssit valot, jotka valaisevat nuorisokeskus Harjulaa aina ihmisoikeuksien päivään eli 10.12. asti.

Nuorisotalon valaistus muistuttaa Zonta Says No -kampanjan teemoista aina 10.12. asti.

Rikosuhripäivystys RIKU tekee tiivistä yhteistyötä alueen muiden toimijoiden kanssa.

Joka kolmas nainen Suomessa kohtaa väkivaltaa jossakin elämänsä vaiheessa.

 

 

 

 

 

Myös Zontien rooli naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamisessa kiinnosti kävijöitä.

 

 

 

 

 

Väkivallan ja kiusaamisen vastainen teemapäivä Järnefeltin koulussa 25.10.2019

Lohjan Zonta-kerho järjesti keskustelevan Tyttöjen päivän tapahtuman Järnefeltin koulussa perjantaina 25.10.2019. Päivän teemana oli kiusaamisen ja väkivallan ehkäisy ja siihen liittyen toisten huomioon ottamisen tärkeys sekä omien ja toisten rajojen tunnistaminen ja kunnioittaminen.

Lohjan Kamppailukeskus opetti selviämään uhkatilanteista.

Huojuvan tornin rakentaminen mittasi luokan yhteistyötä.

Toiminnallisen päivän tekijöinä olivat Zonta-kerhon kanssa jo tuttuun tapaan koulun oma väki, Lohjan kaupungin nuorisokeskus sekä Lohjan Kamppailukeskus. Uutena vetonaulana oli koulupoliisi.

Päivää vietettiin luentojen ja työpajojen merkeissä, ja viimeisenä ohjelmanumerona oli paikallisen nuoren artistin Samuel Dayytan konsertti.

Lohjalla on kuusi yläkoulua, ja kerhon tavoitteena on järjestää vastaavanlainen kiusaamisen ja väkivallan vastainen päivän niistä jokaisella. Vuosi sitten aloitettiin  Tyttöjen päivänä Nummen yhtenäiskoulussa ja ystävänpäivänä tempaistiin Mäntynummen yhtenäiskoulussa. Seuraava tapahtuma on jälleen ensi helmikuussa, ystävänpäivänä.

Katriina Pietilä kertoi halukkaille, mikä ihmeen Zonta…

 

Zonta-tiimi Länsi-Uusimaa-lehden haastattelussa.