Kenelle lohjalaiselle naiselle haluaisit muistomerkin?

Kuka lohjalainen nainen sinun mielestäsi ansaitsisi tulla muistetuksi nyt ja tulevaisuudessa? Kenen kunniaksi haluaisit pystyttää muistomerkin?

Lohjalla elää ja on elänyt myös menneinä vuosikymmeninä ja -satoina merkittäviä, aikaansaapia ja jälkensä jättäneitä ihmisiä, miehiä ja naisia. Patsaita tai muistomerkkejä heille on kovin vähän, ja erityisen vähän on merkittävän naisen muistoa vaalivia kohteita.

Tänä keväänä 40 vuotta täyttävä Lohjan Zonta-kerho haluaa juhlavuotenaan löytää muistettaviksi ja arvostettaviksi naisia, jotka ovat vaikuttaneet paikkakunnan kehitykseen ja historiaan. Ehdokkaasi on voinut jo saada tunnustusta tai olla merkittävä, vaikkakin tuntematon.

Kuka sinulle tulee mieleen?

Olisiko muistettava henkilö ehkä taiteilija, kirjailija, runoilija tai urheilija?  Vai kenties yhteiskunnallinen tai kulttuurialan vaikuttaja? Laulaja ja muusikko? Maatalon emäntä?  Vai kenties lohjalainen työläisnainen, Kaivosmies-patsaan tavoin ammattinsa edustaja?

Tätä kysymme kilpailussamme:

  1. Kuka lohjalainen nainen ansaitsisi tulla muistetuksi?
  2. Perustelusi, miksi juuri hänelle?
  3. Millainen muistomerkki olisi hänelle sopiva?

Lähden mukaan leikkiin – kerro ehdotuksesi!

Vastata voit sähköpostilla lohjan.zonta@gmail.com tai lomakkeella tästä linkistä.

Odotamme kiinnostavia ehdotuksia, joista voimme yhdessä koota hienoja tarinoita. Ja ehkä joskus myös näkyvän muistomerkin.

Vastauksia odotamme 31.5.2024. mennessä

 

Lohjan Zonta-kerho ry
www.zonta.fi/lohja

Mikä on muistomerkki?
Wikipedian määritelmän mukaan:  ”Muistomerkki on jonkin muistona toimiva objekti. Usein muistomerkin aihe on henkilö, yleisimmin kuollut henkilö tai joku tapahtuma. Yleisiä muistomerkin muotoja ovat maamerkit, kuten patsaat, veistokset, monumentit, suihkulähteet tai jopa kokonaiset puistot tai paikat.”